Το πρώτο βραβείο πήρε η Ε2 τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου

Μάιος 11, 2015
jumbo-banner

Το πρώτο βραβείο, μέσα από  72 συμμετοχές από όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πήρε η Ε2 τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου, η οποία συμμετείχε σε διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού.

Θέμα του διαγωνισμού: «Οι μικροί νησιώτες/ μικρές νησιώτισσες, η δύναμη της φύσης, η ενέργεια και το περιβάλλον» και απευθυνόταν σε μαθητές  της Ε΄  και ΣΤ΄ τάξης.

Το περιεχόμενο του παραμυθιού όφειλε να ευαισθητοποιεί τους μαθητές σε θέματα που αφορούν την αειφορία και τη διαφαινόμενη ανάγκη της αλλαγής του τρόπου χρήσης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου με το δάσκαλό τους Θανάση Παπανικολάου έγραψαν το παραμύθι  με τίτλο:«Η περιπέτεια μιας γενναίας σταγόνας». Το περιεχόμενό του πραγματεύεται την ιστορία του ήρωα Ωκεάνιου Γαιάκη, μιας σταγόνας, η οποία ακολουθεί τον κύκλο του νερού κι ως εκ τούτου έρχεται σε επαφή με όλες τις πηγές μόλυνσης κι επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο. Το καλό και το κακό στην ιστορία προσωποποιούνται κι αποκτούν υπόσταση σχεδόν ανθρώπινη. Μέσα από μια συναρπαστική εναλλαγή εικόνων δράσης, ποιημάτων, λογοπαίγνιων, σουρεαλιστικών στοιχείων και επιστημονικών δεδομένων που αντλούνται από τη διδαχθείσα ύλη των μαθημάτων της Πέμπτης τάξης, προκύπτει ένα βαθιά συναισθηματικό και παιδαγωγικά άρτιο αποτέλεσμα που διαπραγματεύεται σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα κι επιχειρεί να καλλιεργήσει στάσεις και αξίες στους αναγνώστες υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Θερμά συγχαρητήρια στο Δημοτικό Σχολείο Κεφάλου, στα παιδιά της Ε΄2 τάξης και στο δάσκαλό τους για την προσπάθεια και τη διάκρισή τους.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα να έχουν πάντα παρόμοιες  ευαισθησίες και επιτυχίες στο μέλλον.

Η συγγραφική ομάδα:

Μανώλης Ανθούλης

Γιώργος Γιάννου

Μάκης Δόγκας

Γιάννης Ζερβός

Μαριλένα Καπίρη

Άνθιμος Καραχάνης

Ρία Λέπουρα

Ραφαέλα Κόφφα

Γιώργος Κυρλάκης

Χρήστος Παπαντωνίου

Άννα- Λουίζα Παπαβασιλείου

Χαράλαμπος Σάζαλης

Γιώργος Χοχλαστός

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot