Το "Πρωτοθέμα" στην Κω: Νέες φωτογραφίες από το στάδιο του νησιού (φωτό)

Αύγουστος 13, 2015
jumbo-banner

Η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη με το δημοτικό στάδιο να έχει μετατραπεί σε γραφείο ταυτοποίησης 

Το απόλυτο χάος άφησαν πίσω τους οι μετανάστες στην Κω, στο στάδιο του νησιού «Ανταγόρας», όπου ο δήμος έχει παραχωρήσει προσωρινά στην Αστυνομία που στεγάζει εκεί την Υπηρεσία Ασύλου.

Έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν την Τρίτη στο δημοτικό γήπεδο, οι αστυνομικές δυνάμεις, μη μπορώντας να συγκρατήσουν το εξαγριωμένο πλήθος αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το στάδιο, αφήνοντάς το στο έλεος των μεταναστών. 

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το protothema.grσυνεργεία του δήμου φαίνονται να καθαρίζουν τους χώρους του σταδίου, όπου είχε στεγαστεί προσωρινά η Υπηρεσία Ασύλου.

Σημαντικά έγγραφα βρίσκονται πεταμένα και σκισμένα στο πάτωμα, χαρτιά και μπουκάλια νερού βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σημείο, ενώ φθορές έχουν προκληθεί τόσο στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, όσο και σε αντικείμενα κι άλλα είδη. 

Υπενθυμίζεται πως για να αποκατασταθεί η τάξη, έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ μεταναστών κι αστυνομικών, χρειάστηκε η επέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ που έφτασαν την Τρίτη με C-130 στο νησί της Κω. 



Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς -σε πρώτη φάση- και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων, επισπεύδονται, καθώς οι λιμενικές κι αστυνομικές αρχές στο Αιγαίο εδώ και πολύ καιρό έχουν αποστείλει κραυγή απόγνωσης για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά προς την Πολιτεία.



Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέχρι και την Πέμπτη περίπου 4.000 μετανάστες να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά κι εν συνεχεία να αποχωρήσουν από το νησί με κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά. 


Για να κατανοήσει κανείς την «τρέλα» με την οποία έρχονται καθημερινά οι αρμόδιες αρχές κι υπηρεσίες αρκεί να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στην πόλη της Κω βρίσκονται πάνω από 7.000 μετανάστες, ενώ νέες καραβιές φτάνουν στο νησί, όταν οι μόνιμοι κάτοικοι στο κέντρο είναι 17.000 κι ολόκληρος ο πληθυσμός ανέρχεται στις 33.000!










Δήμαρχος Κω: Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει την πλήρη ευθύνη

Στο μεταξύ, σε σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, έκανε λόγο για μερική αποκατάσταση της τάξης στο νησί, ενώ επανέλαβε τον φόβο πως εάν δεν γίνει κάτι άμεσα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χυθεί αίμα και συνέστησε στους πολίτες «ψυχραιμία». «Οι κάτοικοι πλέον δεν αντέχουν άλλο. Απευθύνω έκκληση να δείξουν αυτοσυγκράτηση, διότι η δράση προκαλεί κι αντίδραση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο protothema.gr.



Ο κ. Κυρίτσης, μάλιστα, μιλώντας στο protothema.gr την Τρίτη, εξαπέλυσε τα πυρά του προς την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατηγορώντας την ότι δημιούργησε ένα «άθλιο γκέτο». 



«Η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να κατηγορεί την Κω και τον δήμαρχο και μάλιστα αποφεύγει και να μας μιλήσει. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου έχει την πλήρη ευθύνη κι είναι εκείνη που δημιούργησε αυτή την κατάσταση στην Κω. Είμαι σίγουρος ότι οι απόψεις της κυβέρνησης είναι τελείως διαφορετικές από τη στάση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου. Δημιούργησε ένα άθλιο γκέτο που από την αρχή τής επισημάναμε πως είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Το κράτος είναι παντελώς απόν πλην συγκεκριμένων υπουργών, που έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και βοηθούν», τόνισε.

 














protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot