×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση Boot στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας

Ιανουάριος 28, 2014
jumbo-banner

Έκλεισαν εχθές, Κυριακή 26 Ιανουαρίου, οι πόρτες της διεθνούς έκθεσης θαλάσσιου τουρισμού ΒΟΟΤ στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ήταν παρούσα για πρώτη φόρα στην εν λόγω έκθεση, διαθέτοντας στους επαγγελματίες των νησιών της την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους προορισμούς τους σε ένα ιδιαίτερα όμορφο εκθεσιακό χώρο 23 τ.μ.

Το περίπτερο βρισκόταν στο HALL 3, στο οποίο εκπροσωπούνταν οι καταδυτικοί προορισμοί ανά τον κόσμο, και φιλοξενήθηκαν επιχειρηματίες του χώρου από τα νησιά της Σαντορίνης, της Νάξου, της Αμοργού, της Μήλου, της Ίου, της Κέας, της Λέρου καθώς και ο εκπρόσωπος της μαρίνας της Κω. Τα μηνύματα που ελήφθησαν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για το μέλλον, καθώς οι Γερμανοί επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον για το καταδυτικό προϊόν των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, το οποίο είναι ακόμα σχετικά άγνωστο στις ξένες αγορές.

«Ξεκίνησε μια καλή προσπάθεια για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού των νησιών μας και είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε συνεπείς στο μέλλον σε τέτοιου είδους συνέργειες με τους κατά τόπους επαγγελματίες, ώστε οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα μερίδιο από τη γερμανική καταδυτική τουριστική βιομηχανία. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η εν λόγω χώρα διαθέτει 3 εκατομμύρια εν δυνάμει ταξιδιώτες της ανωτέρω δραστηριότητας», τονίζει η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, κα Ελευθερία Φτακλάκη.

Τέλος, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, το Ελληνικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ διοργάνωσε μια εκδήλωση με Γερμανούς δημοσιογράφους και tour operators, στη διάρκεια της οποίας έγινε μια παρουσίαση των νησιών του Αιγαίου. Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο υπάλληλος του Τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, κος Δημήτρης Πασχαλίδης.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Απασχόλησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, Περιφερειακών θεσμών
και Διεθνών συνεργασιών

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot