Τι δήλωσε ο Η. Καματερός για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το δημοψήφισμα

Φεβρουάριος 18, 2016
jumbo-banner
Στην ΕΡΤ Ρόδου και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Ρένας Βενιανάκη μίλησε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και τις εξελίξεις στην Κω σχετικά με το μεταναστευτικό.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω να απορρίψει δημοψήφισμα με ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε hotspot», δήλωσε ευτυχής που αποφεύχθηκε μια τέτοια εξέλιξη, διότι, όπως τόνισε, θα ήταν τραγικό να κληθούν οι πολίτες να τοποθετηθούν με ένα ναι ή όχι, βάση των ανθρώπινων αξιών.

Ο Ηλίας Καματερός δήλωσε χαρακτηριστικά «…όπως διαμορφώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει νόημα η διενέργεια δημοψηφίσματος αφού ουσιαστικά η δημοτική αρχή συμφωνεί με τη λειτουργία χώρου καταγραφής και υποδοχής, 48ωρης φιλοξενίας, κάτι για το οποίο προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο» συμπληρώνοντας ότι «…έτσι απομονώνονται τα ακραία στοιχεία του «όχι σε όλα»».

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής κάλεσε όλους να κλείσουν το θέμα και να δούνε πως θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα, αναδεικνύοντας στο εξωτερικό την εικόνα της φιλόξενης Κω.

Παράλληλα, όμως, εξέφρασε ανησυχία για τους νέους που παρασύρθηκαν και ειδικά για τη σύλληψη νέων παιδιών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες, δηλώνοντας ότι «…είναι υποχρέωση όλων και ειδικά των εκπαιδευτικών να εμφυσήσουν στους νέους μας την αγάπη στο συνάνθρωπο και το σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot