ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ: Επιτακτική ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων, ώστε να αναστραφεί η αρνητική εικόνα της Κω

Ιανουάριος 18, 2016
jumbo-banner

Α. Το ζήτημα διαχείρισης του μεταναστευτικού σε τοπικό επίπεδο και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κως εξαιτίας των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών συζητήθηκαν με πρωτοβουλία των Νομαρχιακών Επιτροπών Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ

σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (16/1) στην Κω, παρουσία των τριών βουλευτών του κόμματος και του μέλους της Κ.Ε. Όλγας Αθανίτη, με τον Μητροπολίτη Κω, τον Έπαρχο, τον Δήμαρχο, τους παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς του νησιού.
Το ότι ο Δήμαρχος Κω δεν πρότεινε συγκεκριμένο χώρο για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης ως προς την καταγραφή και προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών δυστυχώς δε βοήθησε στη διατύπωση εναλλακτικών ρεαλιστικών προτάσεων για την εκ νέου χωροθέτηση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής.

Β. Παράλληλα, Σάββατο και Κυριακή, εξελίχθηκε συνάντηση εργασίας των δύο Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης στη Ρόδο.
Συζητήθηκε ο συντονισμός δράσεων και παρεμβάσεων του κόμματος σε δωδεκανησιακό επίπεδο με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων και κυρίως αυτών που εκπορεύονται από τη νησιωτικότητα.
Ταυτόχρονα κατατέθηκαν σειρά προτάσεων οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τα νησιά μας.
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το κυβερνητικό - κοινοβουλευτικό έργο, καθώς και σε εσωκομματικά ζητήματα, ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Τονίστηκε μια ακόμα φορά η ανάγκη επιτάχυνσης των απαραίτητων διαδικασιών και εργασιών, ώστε να λειτουργήσουν το συντομότερο τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, για να αποφευχθούν εικόνες όπως του περυσινού καλοκαιριού που δυσφήμισαν κυρίως την Κω και προκάλεσαν μεγάλο πλήγμα στο τουριστικό προϊόν του νησιού.
Αναδείχτηκε επίσης η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας αλλά κυρίως της δημοτικής αρχής, ώστε να αναστραφεί η αρνητική εικόνα.
Στη συνδιάσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά, το πρόβλημα διανησιωτικής συγκοινωνίας, η υγειονομική θωράκιση των νησιών, το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, αλλά και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στην περιοχή μας σε σχέση και με τον Εθνικό Διάλογο του Υπουργείου Παιδείας.
Ζητούμενο και στόχος για την κυβέρνηση είναι η χάραξη μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής, που στο επίκεντρό της θα έχει τον άνθρωπο του μόχθου και την καθημερινότητά του, αναγνωρίζοντας τους περιορισμούς και τις δυσκολίες της εποχής μας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot