×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Συγκέντρωση του εργατικού κέντρου στο νοσοκομείο με θέμα την δημόσια υγεία στις 06/02.

Φεβρουάριος 05, 2014
jumbo-banner

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ/ΣΕΣ.
Κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταφέρουν στις πλάτες μας, στη λαική οικογένεια που έχει ήδη γονατίσει από τους φόρους, τις μειώσεις στους μισθούς και συντάξεις, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας.

Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις  δαπάνες για  φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Υγεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά λαϊκό δικαίωμα και αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι εγκληματική. Μετά τις συγχωνεύσεις και την κατάργηση νοσοκομείων, τμημάτων και κλινών, η αναμονή στα επείγοντα, η νοσηλεία πάνω στα ράντζα, οι λίστες για χειρουργεία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το φιλότιμο κι η αυτοθυσία των υγειονομικών δεν επαρκεί για να γιατρέψει καθημερινά χιλιάδες ασθενών, όταν το κράτος στερεί τα αναγκαία μέσα, σε υποδομές, προσωπικό, εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό κ.ά.

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων ΚΩ ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του εργατικού κέντρου, παλεύει για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, κέντρα υγείας για όλο το λαό. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των ανασφάλιστων συναδέλφων. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη συγκέντρωση του εργατικού κέντρου στο νοσοκομείο στις 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014 στις 18μ.μ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
&ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ
ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ 21 ΚΩΣ 85300
ΤΗΛ 6975822477-6983301604-6972224097 2ος όροφος

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot