Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω οι 7 διακινητές των προσφύγων-Χωρίς αποτέλεσμα η έρευνα αγνοουμένων

Σεπτέμβριος 16, 2015
jumbo-banner

Eνώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω θα οδηγηθούν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μεταφορά των προσφύγων τη Κυριακή τα ξημερώματα με σκάφος το οποίο ανετράπη κοντά στο Φαρμακονήσι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άτομα, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους σύγχρονους δουλέμπορους τους υπέδειξαν οι διασωθέντες πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, από περιπολικά σκάφη του Λιμενικού προς εντοπισμό τυχόν λοιπών αγνοουμένων.

Χθες, Δευτέρα ολοκληρώθηκε ο υποβρύχιος έλεγχος εντός του βυθισθέντος σκάφους από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε ξεκινήσει από πρωινές ώρες της Κυριακής.

Και οι επτά φερόμενοι ως διακινητές, μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης δικογραφίας από την Λιμενική Αρχή Λέρου, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου απαγγελθούν κατηγορίες.

Παράλληλα, για τους διασωθέντες έχει ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά από τη Λέρο και τη διαμονή στη Ρόδο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot