ΣΕΠΕΚΩ: Προτάσεις για ενίσχυση της Ολλανδικής αγοράς

Απρίλιος 20, 2016
jumbo-banner

Η τουριστική αγορά της Ολλανδίας είναι ύψιστης σημασίας για το νησί μας.

Οι Ολλανδοί αποτελούν σταθερά τα τελευταία χρόνια την τρίτη μεγαλύτερη αγορά μετά τους Γερμανούς και τους Άγγλους. Το 2014 είχαμε 101.769 αφίξεις από τη συγκεκριμένη χώρα ενώ το 2015 86.607. Υπήρξε δηλαδή μια πτώση της τάξης του 15%. Για το 2016 οι κρατήσεις δείχνουν ανησυχητική μείωση, κοντά στο 40%, ενώ δεν φαίνονται στον ορίζοντα σημάδια ανάκαμψης.

Πέρα από τους αριθμούς των αφίξεων και των προκρατήσεωνπρέπει να αναφέρουμε και την ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων τουριστών που είχαν μέχρι τώρα την Κω ως αγαπημένο τους προορισμό διακοπών. Οι Ολλανδοί δεν είναι πελάτες των μεγάλων allinclusiveξενοδοχείων αλλά συνηθίζουν να μένουν στα μικρά ξενοδοχεία, να βγαίνουν και να τρώνε στα εστιατόρια και να ψωνίζουν από τα μαγαζιά του νησιού και ιδιαίτερα της πόλης. Γενικότερα είναι από τους τουρίστες που ξοδεύουν και δικαιολογημένα θεωρούνται πολύ καλοί πελάτες με ουσιαστική συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη της Κω.

Θεωρούμε ότι ο δήμος της Κω πρέπει άμεσα να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες που θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ολλανδία για την Κω. Μια πρώτη ενέργεια θα ήταν να καλέσει παράγοντες τουρισμού από την Ολλανδία (δημοσιογράφους τουριστικού τύπου, πράκτορες κλπ.) ώστε να πειστούν ότι το νησί είναι ένας ασφαλής προορισμός και ότι το περσινό πρόβλημα με τους πρόσφυγες είναι πλέον παρελθόν. Ο ΣΕΠΕΚΩ δεσμεύεται να παρέχει δωρεάν γεύματα στους παράγοντες αυτούς καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί ενώ η ένωση ξενοδόχων Κω, όπως μας διαβεβαίωσε η πρόεδρος κ.Σβύνου, θα εξασφαλίσει τη δωρεάν διαμονή τους.

Παρακαλούμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση και με άλλους αρμόδιους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση (υπουργείο τουρισμού, περιφέρεια, επιμελητήριο, τουριστικούς πράκτορες), ώστε να καταφέρουμε ως νησί να περιορίσουμε τις απώλειες από την τόσο σημαντική αγορά της Ολλανδίας.
Για το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

Προς δήμαρχο Κω κ. Γ. Κυρίτση και αντιδήμαρχο κ. Η. Σιφάκη
Κοινοποίηση:
Αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού κ. Κουντουρά
Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο
Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Ν. Αιγαίου κ.Παπαβασιλείου
Πρόεδρο ΕΒΕΔ κ.Πάππου
Πρόεδρο ΕΟΤ κ. Αλεξίου
Ένωση Ξενοδόχων Κω

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot