Menu
ΔΕΙΤΕ αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Κω από 25/06 έως 27/06

ΔΕΙΤΕ αφίξεις πτήσεων τσά…

Tο τριήμερο είναι ...

Έρχεται κούρεμα ως 95% για χρέη σε δάνεια και κάρτες!

Έρχεται κούρεμα ως 95% γι…

Πρόταση για διακαν...

ΔΕΗ: Μπόνους 100 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος

ΔΕΗ: Μπόνους 100 ευρώ στο…

Εξοικονόμηση της τ...

Εβδομάδα-καμίνι για τη χώρα: Πότε και για πόσες ημέρες θα ξεπεράσει τους 40°C

Εβδομάδα-καμίνι για τη χώ…

Μπορεί οι κάτοικοι...

Στην εντατική οι υπηρεσίες υγείας στα νησιά

Στην εντατική οι υπηρεσίε…

Τα ρεκόρ στις αφίξ...

Τρομερή Μπελιμπασάκη! Πρωτιά και ρεκόρ

Τρομερή Μπελιμπασάκη! Πρω…

Ξεπέρασε τον εαυτό...

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Κρήτης! Πνίγηκε 15χρονη στην πισίνα

Τραγωδία σε ξενοδοχείο τη…

Το κορίτσι από την...

Βρήκαν ολόκληρο θησαυρό στο Χαλάνδρι! 700 κιλά κοσμήματα και διαμάντια!

Βρήκαν ολόκληρο θησαυρό σ…

Εγκεφαλικό” έπαθαν...

ΠΑΝΑΞΙΑ στην Α2 ο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ: Ιστορική στιγμή για το Σύλλογο (βίντεο)

ΠΑΝΑΞΙΑ στην Α2 ο ΑΝΤΑΓΟΡ…

Ο ΠΑΣ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ Κω ε...

Λεοντόψαρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Τελένδου Καλύμνου

Λεοντόψαρο εντοπίστηκε στ…

Το λεοντόψαρο βρέθηκ...

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοούμενου τουρίστα στην Κω

Μεγάλη επιχείρηση για τον…

Τα ίχνη τουρίστα ο ο...

Prev Next

Π. Αβρίθης»: Tο απύθμενο θράσος των νεοπολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ»

Π. Αβρίθης»: Tο απύθμενο θράσος των νεοπολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ»
jumbo-banner

Διαβάζοντας κανείς την κοινή ανακοίνωση των δύο Νομαρχιακών Επιτροπών Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου, στην προσπάθεια τους να καταδείξουν στον λαό την αναγκαιότητα της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αντιλαμβάνεται το απύθμενο θράσος των νεοπολιτικών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν για το απίστευτο κατόρθωμα τους να μας υποχρεώσουν να υπογράψουμε δύο μνημόνια μήπως και μάθουν να κυβερνούν.

Την στιγμή που και πάλι τα ταμεία του Κράτους στερεύουν από την απραξία και ανικανότητα τους, αναφέρονται στις «δομικές αδυναμίες» του ασφαλιστικού συστήματος εξαιτίας των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αναφορά και πάλι στο παρελθόν και μέσα απ’ αυτό το νοσηρό παρελθόν παράγουν λόγο για το μέλλον. Είναι δυνατόν; Λόγος από άρρωστες γλώσσες άρρωστος θα είναι.

Το μοναδικό νομοσχέδιο το οποίο δεν ήλθε από τους θεσμούς ή τους κακούς καπιταλιστές είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Είναι αυτό που αποτελεί έμπνευση της δικής μας αριστερής δήθεν κυβέρνησης και το οποίο προσπαθεί χωρίς να πλήξει τις ασθενέστερες τάξεις να κρατήσει όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες. Αυτά ανα φέρει η ανακοίνωση τους. Είναι Ετσι; Η’ κάπως αλλιώς.

Το νομοσχέδιο λοιπόν της αριστερής κυβέρνησης είναι αυτό που θέλει να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους για να έχουν την ανάγκη της εξάρτησης της δήθεν αριστερής πολιτικής που εκφράζεται μέσα από σκληρούς τελικά ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι ασφαλιστικό διότι δεν εμφορείται από την αρχή της ανταποδοτικότητας βασική αρχή που πρέπει να διέπει κάθε ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Είναι άκρως φορολογικό και φορομπηχτικό νομοσχέδιο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που κατατέθηκε ως ένα νομοσχέδιο μαζί με το φορολογικό αφού ουσιαστικά είναι φορολογικό και σκληρά φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο. Τυχαία εξάλλου δεν και η εκφρασθείσα άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που το χαρακτηρίζει ηδη ως αντισυνταγματικό στις περισσότερες των διατάξεων του.

Θα σας παραθέσω ένα απλό παράδειγμα του άκρως καπιταλιστικού ύφους του νομοσχεδίου. Στα ποσοστά ασφαλιστικής εισφοράς των δικηγόρων άλλα και άλλων επαγγελματιών το ανώτερο πλαφόν φθάνει μέχρις το καθαρό εισόδημα των 70.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό και πάνω η συνεισφορά παραμένει η ίδια. Δηλαδή οι δικηγόροι που κερδίζουν 70.000 ευρώ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές 26.600 ευρώ περίπου δηλαδή το 38% του καθαρού εισοδήματος τους. Το ποσοστό αυτό το πληρώνουν και όλοι οι δικηγόροι κάτω των 70.000 ευρώ δηλαδή των 30.000 ευρώ των 20.000 και των 10.000 ευρώ. Οι δικηγόροι όμως των 100.000 ευρώ των 200.000 ευρώ πληρώνουν το σταθερό ποσό που πληρώνει ο δικηγόρος των 70.000 ευρώ δηλαδή 26.600 ευρώ. Διερωτάται λοιπόν κάποιος αν Αυτή είναι η αριστερή πολιτική; Η μήπως αυτή η αριστερή κυβέρνηση κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους.

Αν δε αναφερθώ δε στους νέους δικηγόρους θα πρέπει να πώ ότι γι’ αυτούς προβλέπονται εκπτώσεις στην εισφορά κύριας σύνταξης κι έτσι θα καταβάλλεται το 14% αντί για το 20% για 0-2 χρόνια δικηγορίας και το 17% για 3-5 χρόνια ενώ το 20% της εισφορά θα εκκινά από τα 5 χρόνια. Πλην όμως η έκπτωση μετατρέπεται σε «διευκόλυνση» διότι τα ποσά που υπολείπονται του 20% θα οφείλονται από τους ασφαλισμένους να καταβληθούν μέχρι το τέλος του ασφαλιστικού βίου. Αν αυτό δεν αποτελεί πολιτική απάτη και υποθήκη του βίου των νέων επιστημόνων τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί; Αριστερή πολιτική;

Θα έπρεπε λοιπόν οι κύριοι αυτοί που έσπευσαν εν μέσω δημοσιογραφικής κυβερνητικής απεργίας, ουσιαστικά, προκειμένου να υπάρξει έλλειψη πληροφόρησης του λαού (σύνηθες για αυτούς τους δήθεν αριστερούς η παραπληροφόρηση) γι’ αυτά που έρχονται με το νέο φορολογικό-ασφαλιστικόνομοσχέδιο να είναι πιο συγκρατημένοι διότι με την οικονομική απραξία τους ο αυτόματος μηχανισμός αναπλήρωσης που επικαλούνται ότι όχι μόνο δεν αναπληρώνει τις συντάξεις αλλά θα ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ τις συντάξεις.

Το e-mailΧαρδούβελη τελικά θα το αναζητήσουν πολλοί. Κύριοι αυτά τα μοναδικά που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 18 μήνες εύχομαι να μην μας οδηγήσουν να φορέσουμε άλλοι φερετζέδες και άλλοι χακί.

Με τις καλύτερες ευχές μου στον Δωδεκανησιακό Λαό για ένα ειρηνικό ΠΑΣΧΑ εύχομαι στους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν της διακυβέρνηση του τόπου σε στιβαρότερα και σοβαρά χέρια.

Με Εκτίμηση

Παναγιώτης Αβρίθης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

1 σχόλιο

  • ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
    ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ Παρασκευή, 29 Απρίλιος 2016 14:40 Απάντησε

    5 MHNEΣ ΑΠΕΡΓΕΙΤΕ ...ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ Κ ΑΒΡΙΘΗ...ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΕΡΓΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΕΙΤΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ...???? ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΣΑΣ...ΚΟΨΤΕ Κ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ...ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΣΕΙΣ Κ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ....ΕΧΕΤΕ ΑΜΥΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ TON ΚΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ 5 ΜΠΡΑΒΟΥΣ.....!!!!!!!!!ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός