Πώς θα καλυφθούν οι κενές θέσεις του Λιμενικού: 33 στην ΚΩ

Απρίλιος 29, 2015
jumbo-banner

Αναζητούνται τα κονδύλια για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης

«Xαμένοι στη μετάφραση» είναι στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή ως προς τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες – βάση της σχετικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη κάλυψη κενών από «εθελοντές» λιμενικούς – οι κενές θέσεις έφταναν τις 413 ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας απαντώντας την Τρίτη το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο «Βήμα» έκανε λόγο για 269 προκαλώντας ερωτηματικά.

Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, τα πραγματικά κενά αντιστοιχούν στον αριθμό που παρουσίασε ο κ. Δρίτσας, ενώ οι υπόλοιπες 144 θέσεις (έως τις 413) είναι το προσωπικό που έχει συμπληρώσει το προβλεπόμενο χρόνο στις υπηρεσίες των παραμεθόριων περιοχών και μπορεί να πάρει μετάθεση σε άλλη υπηρεσία.

Σχετικά με την κάλυψη των 269 θέσεων ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός στο Αρχηγείο του Λιμενικού για μετακίνηση 205 λιμενικών στο Ανατολικό Αιγαίο για την ενίσχυση των τοπικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, μεταφέρονται ως εξής: 20 στη Λέσβο, 13 στη Χίο, 48 στη Σάμο, 10 στη Σύμη, 46 στη Ρόδο, 20 στη Λέρο, 15 στην Κάλυμνο και 33 στην Κω.

Είπε ακόμη ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την εθελοντική μετακίνηση λιμενικών στις παραμεθόριες περιοχές δεν έχει λειτουργήσει λέγοντας επιπλέον ότι «υπάρχει ένα παρελθόν που δεν βοηθάει το παρόν και το μέλλον».

Σχετικά με τους 205 λιμενικούς που θα πάνε άμεσα στα νησιά, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται 25 που ανταποκρίθηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος του Αρχηγείου, 20 που υπηρετούν στα νησιά του Αιγαίου και διακόπτεται η απόσπασή τους σε άλλες υπηρεσίες που βρίσκονται σήμερα και 30 αξιωματικοί των οποίων η εκπαίδευση ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου.

Επιπλέον εξετάζεται η διάθεση άλλων 100 στελεχών που θα πάνε για υπηρεσία περίπου 6 μηνών και τα χρήματα για την μετακίνηση τους θα προέλθουν από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Ωστόσο για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να φτάσει στο Αρχηγείο του ΛΣ το σχετικό κονδύλι που φτάνει περίπου το ένα εκατομμύριο ευρώ. Επίσης οι υπόλοιποι λιμενικοί θα προκύψουν μέσα από τις τακτικές ετήσιες μεταθέσεις η διαδικασία των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο 20ημερο.

Ο κ. Δρίτσας παραδέχθηκε πάντως την έλλειψη χρημάτων στους λογαριασμούς για τις μεταθέσεις και ανέφερε ότι στον σχεδιασμό περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στις υπηρεσίες των νησιών.

Το ΒΗΜΑ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot