Πυρ και μανία ο Δήμος Κω: "Επίθεση" σε φορείς της Κω για μεταναστευτικό

Ιανουάριος 03, 2016
jumbo-banner

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’Η δημοτική αρχή έχει αναφερθεί πολλές φορές στην ανάγκη διατήρησης ενός ενιαίου τοπικού μετώπου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Δυστυχώς κάποιοι , συνειδητά, επιχειρούν να διασπάσουν αυτό το μέτωπο.

Επί της ουσίας και σε ότι αφορά στα όσα αναφέρονται στην επιστολή των φορέων:

1ον. Ο Δήμος Κω έθεσε από τις αρχές του καλοκαιριού το θέμα της μεταφοράς της υπηρεσίας καταγραφής και ταυτοποίησης της Αστυνομίας σε χώρο εκτός πόλης. Πριν από δύο μήνες,ο Δήμαρχος με επιστολή του προς τον Υπουργό το έθεσε εκ νέου.

Προφανώς ο συντάκτης της επιστολής των φορέων δεν το γνωρίζει ή κάνει ότι δεν το γνωρίζει.

2ον. Η απόφαση για τη μεταφορά ή μετεγκατάσταση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα που έχουμε καταθέσει.
Η απόφαση τους είναι η δημιουργία hot spot.

3ον. Ο Δήμαρχος Κω στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για το μεταναστευτικό στις 8 Ιανουαρίου θα καταθέσει νέα πρόταση για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καταγραφής και ταυτοποίησης παράνομων μεταναστών και προσφύγων σε ιδιωτικό χώρο εκτός του αστικού ιστού.
Μιλάμε για χώρο καταγραφής και μόνο και όχι για καταυλισμό ή hot spot και με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζεται η άμεση μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα.

4ον. Ο Δήμος Κω έχει εκφράσει τη σθεναρή αντίδραση του στην παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων σε ΜΚΟ για τη δημιουργία καταυλισμού προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Για το θέμα κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Κόνσολας. Η αντίδραση μας εκφράζει το σύνολο των πολιτών του νησιού και η επόμενη κίνηση είναι η νομική οδός και ο καταλογισμός ευθυνών σε αυτούς που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Πόσοι από τους φορείς είναι αποφασισμένοι να συμπαραταχθούν σε μια τέτοια κίνηση;

5ον. Η πόρτα του Δημάρχου Κω είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες και κυρίως στους φορείς του νησιού και τους εκπροσώπους τους. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να συναντήσει το Δήμαρχο και να καταθέσει τις προτάσεις ή τις ενστάσεις του.
Η αντιμετώπιση των συνεπειών του μεταναστευτικού προβλήματος δεν είναι μια κλειστή υπόθεση προυχόντων. Είναι υπόθεση όλων των πολιτών.
Μετά την επιστροφή του Δημάρχου από την Αθήνα και τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για το μεταναστευτικό, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή λαϊκή συνέλευση.

6ον. Μέλη των διοικητικών συμβουλίων των φορέων που συνυπογράφουν την επιστολή προς το Δήμαρχο δηλώνουν άγνοια για το περιεχόμενο της.
Προφανώς οι συλλογικές διαδικασίες παρακάμπτονται μπροστά στα απωθημένα, τις σκοπιμότητες και την εμπάθεια απέναντι στο Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή, που έχουν ορισμένοι.
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια μέρα που συνεδρίαζε η επιτροπή που είχε οριστεί από την Επιτροπή Διαβούλευσης, συγκεκριμένο άτομο διακινούσε πάλι δελτίο τύπου με υπογραφές που εγκαλούσε το Δήμαρχο γιατί δεν είχε...συγκληθεί η επιτροπή.
Είναι καιρός να σταματήσουν κάποιοι να κρύβονται και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν κρυφή ατζέντα και επιχειρούν να διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο.

Τι άλλο θέλουν για να καταλάβουν ότι η δημιουργία μόνιμης δομής φιλοξενίας και παραμονής προσφύγων και παράνομων μεταναστών θα μετατρέψει την Κω σε Μυτιλήνη και σε ένα απέραντο καταυλισμό;

Τι άλλο θέλουν για να καταλάβουν ότι με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, θα εγκλωβίζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Κω; Αφού ούτε συμφωνία για αναλογική κατανομή προσφύγων σε άλλες χώρες υπάρχει αλλά ούτε και πλαίσιο για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών.

Ο Δήμος Κω προσέγγισε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος με υπευθυνότητα και ρεαλισμό.

Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης έχει επιλέξει να υπερασπιστεί την τουριστική ταυτότητα της Κω, το μέλλον και την προοπτική του νησιού.

Είναι μαζί με τους πολίτες του νησιού και όχι απέναντι τους.
Αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι’’.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot