ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Γ. Κίτση: Καθορισμός σημείου παραλίας όπου θα κατευθύνονται οι βάρκες των μεταναστών

Φεβρουάριος 28, 2016
jumbo-banner

Για Δκτη 80 ΑΔΤΕ,Δκτη Αστυνομιας,Δκτη Λιμενικου,Δημο,Επαρχειο,Εβεδ,Φορεις.

Μετα την δημιουργια του κεντρου στην 148 και για την ελαχιστοποιηση των αρνητικων επιπτωσεων στον τουρισμο προτεινονται τα παρακατω:

1.Καθορισμος σημειου- παραλιας απο το λιμενικο οπου θα κατεθυνονται οι βαρκες των μεταναστων από τα περιπολουντα σκαφη του λιμενικου και της FRONTEX.Eκει θα είναι το λιμενικο ,αστυνομια,λεωφορεια οπου θα γινεται η επιβιβαση και μεταβαση στην 148.Επισης συνεργειο του δημου για συγκεντρωση και μεταφορα φουσκωτων ,μηχανων,σωσιβιων κλπ.Ετσι δεν θα εχουμε αφιξεις και περιφορα των μεταναστων σε ολες τις παραλιες,κεντρικους δρομους και δεν θα γινει δυσφημιση για το νησι όπως το 2015.Εαν είναι εφικτο το λιμενικο να ενημερωσει το τουρκικο λιμενικο της Αλικαρνασου για την θεση αποβιβασης των μεταναστων ώστε το τουρικο λιμενικο που οργανωνει τις μεταφορες των μεταναστων να τους κατεθυνει εκει.

Προτεινομενο σημειο-παραλια είναι η παραλια του υγροβιοτοπου στο Ψαλιδι που είναι απομονωμενη, στον χωρο που προτεινε ο Προεδρος του δημοτικου συμβουλειου Κυριος Μυλωνας.Την τελικη αποφαση περι της θεσεως είναι αρμοδιοτητα του λιμενικου.

2.Η αστυνομια μαζι με την δημοτικη αστυνομια να φροντισουν να μην περιφερονται εξαθλιωμενοι μεταναστες στο λιμανι ,πολι,πλατειες κλπ αλλα να συγκεντρωνονται και με λεωφορεια να οδηγουνται στην 148.Ενισχυση αστυνομευσης στο ΠΥΛΙ.Αστυνομευση στο κεντρο φιλοξενειας στην 148 και περιξ και απαγορευση ,αποφυγη κινησεως πεζων μεταναστων στον επαρχιακο δρομο.

3.Ο στρατος να εντοπισει, διευθετησει από τωρα χωρους παρακειμενους της 148 σε περιπτωση αυξησης των ροων προσφυγων.Περιφραξη ετοιμασια αυτων των χωρων για σκηνες,σπιτακια κλπ.

4.Να επιτραπει η μεταβαση των μεταναστων για αγορα ειδων στο ΠΥΛΙ με την συμφωνη γνωμη του τοπικου συμβουλιου.

5.Μισθωση 5 και σταδιακα 10 εως 15 λεωφορειων για τις μετακινησεις των μεταναστων.

6.Να εκδιδωνται εισιτηρια για το καραβι εντος του κεντρου.

7.Με συνοδεια της αστυνομιας τα λεωφορεια θα μεταφερουν τους μεταναστες στο λιμανι και με την επιβλεψη του λιμενικου θα γινεται η επιβιβαση στο καραβι.Για αποφυγη δυσαρεστων καταστασεων στο λιμανι η αφιξη των λεωφορειων να γινεται κατά την κριση του λιμενικου.

8.Να καθιερωθει υπο την αιγιδα του στρατου εβδομαδιαια συσκεψη με εκπροσωπο 80 ΑΔΤΕ,Δκτη Κεντρου,Δκτη αστυνομιας,Δκτη λιμενικου,Δημου,Επαρχειου,ΜΚΟ,ΕΒΕΔ,Φορεων κλπ για συντονισμο και αντιμετωπιση των προβληματων.

9.Ολοι να συμπραξουμε για την καλη λειτουργεια του κεντρου προς οφελος του νησιου μας.

10.Ολοι να εχουμε εμπιστοσυνη στα στελεχη του Στρατου,Λιμενικου,Αστυνομιας που εργαζονται ακαταπαυστα για το γενικο καλο και να βοηθησουμε ολοι το εργο τους στην δυσκολη αυτή περιοδο.

Ευχαριστω.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot