Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού θα κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ανάμεσα τους και η Κως

Ιανουάριος 30, 2015
jumbo-banner

Εποχιακό προσωπικό θα προσλάβει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, για να μπορέσει να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες που έχει και στους δύο νομούς.

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το Σάββατο προκειμένου να εγκριθεί και ο καθορισμός των ειδικοτήτων που προτείνουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι σχετική απόφαση να ζητηθούν προσλήψεις από το υπουργείο Eσωτερικών είχε παρθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, στην τότε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Όμως η σχετική έγκριση από το υπουργείο ήρθε στην περιφέρεια δέκα μήνες αργότερα και συγκεκριμένα της κοινοποιήθηκε έγγραφο με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με το έγγραφο, είχε εγκριθεί η πρόσληψη δέκα ατόμων για διάστημα οχτώ μηνών προκειμένου να καλυφθούν εποχιακές ανάγκες.

Έτσι αφού λήφθησαν υπόψη οι ανάγκες που υπάρχουν ορίστηκαν οι εξής ειδικότητες για τις προσλήψεις για τις οποίες θα ζητηθεί έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΡΟΔΟΥ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 1
ΠΕ ΔΙΟΙΚ/ΚΟΥ-ΟΙΚ/ΚΟΥ 1
ΚΩ ΤΕ ΕΠΟΠΤΩΝ Δ.Υ. 1
ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1
ΤΕ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1
ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1
ΣΥΡΟΥ ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧ/ΚΩΝ 1
TE ΠΟΛ-ΜΗΧ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 1
ΜΗΛΟΥ ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1
ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ 1

Σημειώνεται ότι κατά τη συζήτηση του θέματος τον περασμένο Φεβρουάριο, ο τότε περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης είχε επισημάνει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι υπηρεσίες της περιφέρειας λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:

- Στην περιφέρεια με πληθυσμό 300.000 κατοίκους που το καλοκαίρι τριπλασιάζεται υπηρετούν 18 επόπτες δημόσιας υγείας και 19 κτηνίατροι
- Στην περιφερειακή ενότητα Ρόδου με πληθυσμό 120.000 κατοίκους και 150.000 τουρίστες καθημερινώς υπηρετούν 4 κτηνίατροι και 8 επόπτες δημόσιας υγείας
- Στην περιφερειακή ενότητα Κω με πληθυσμό 32.000 κατοίκους και 80.000 τουρίστες καθημερινώς υπηρετεί 1 κτηνίατρος και κανένας επόπτης.
- Στην περιφερειακή ενότητα Καλύμνου, με πληθυσμό 30.000 και 20.000 τουρίστες καθημερινώς δεν υπηρετεί κανένας επόπτης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot