"Προειδοποίηση" με κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Κω!

Σεπτέμβριος 26, 2014
jumbo-banner
Σήμερα το πρωί στις 11:00 συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος Κω τα στελέχη της αστυνομίας με συμπαραστάτες λιμενικούς και άντρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών για την ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κω διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί, με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών και τις άθλιες συνθήκες κράτησης αυτών και τους κινδύνους που εγκυμονούν για την ασφάλεια και υγιεινή του προσωπικού και των πολιτών.

Οι συνθήκες τις προσωρινής κράτησης των μεταναστών στο αίθριο της Αστυνομίας είναι τραγικές όπως δήλωσε ο κ. Κυδωνάκης λέγοντας πως είναι πλέον αδύνατη η λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος και η εξυπηρέτηση των πολιτών και από τις άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν στον όροφο του κτιρίου.

Οι Αστυνομικοί όπως τόνισε ο κ. Κυδωνάκης καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες, αλλά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα, διότι η πολιτεία και οι τοπικές αρχές αγνοούν το πρόβλημα και γι'αυτό τις επόμενες μέρες εάν δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους θα αφήσουν "ελεύθερους" τους μετανάστες στο προαύλιο της Αστυνομίας.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Καψάλη (πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ρόδου) για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν (αφού μια τουαλέτα εξυπηρετεί 250 άτομα) στο αίθριο της Αστυνομίας και προειδοποίησε τους αρμόδιους ότι αν δεν ληφθούν μέτρα και δεν μεταφερθούν οι μετανάστες το Αστυνομικό Τμήμα της Κω θα κλείσει.

Στο βίντεο που ακολουθεί οι δηλώσεις των Κυδωνάκη, Καψάλης, Γερακαράκος (πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών) και Δαφέρμος:

{youtube}yUKZOTLo_Ks{/youtube}
 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot