Περιμένουν να μπουν τα μεσάνυχτα στο πλοίο

Αύγουστος 15, 2015
jumbo-banner

Τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει η επιβίβαση των προσφύγων από τη Συρία στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που βρίσκεται από χθες στην Κω.

Το πρωί εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλοίο παρουσία του καπετάνιου, προκειμένου να διευθετηθεί ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οτι στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ θα βρίσκονται άτομα κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και κάποια στελέχη της αστυνομίας που θα διανυκτερεύουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες αρχές καταρτίζουν τις λίστες των προσφύγων που θα διανυκτερεύσουν τη νύχτα στο πλοίο.

‘’Όλα βαίνουν καλώς ‘’ δήλωσε ο καπετάνιος του ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ σήμερα μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο, ενώ επιβεβαίωσε ότι η σίτιση θα είναι κανονική, και η εξυπηρέτηση των προσφύγων από το προσωπικό που υπηρετεί στο πλοίο
Η υπ/γος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη διαβεβαίωσε ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά με την πιλοτική κατά την διάρκεια της νύχτας διαδικασία ταυτοποίησης των νεοεισαχθέντων, ενώ είναι όλα έτοιμα για την φιλοξενία από απόψε των προσφύγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - BINTEO ΑΠΟ dhras.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot