Παραδόθηκε στον Δήμο Κω το έργο Ηλεκτροφωτισμού από Σταυρού Πέραμα έως Αεροδρόμιο

Μάρτιος 15, 2016
jumbo-banner

Ένα μεγάλο έργο, πολύ σημαντικό για την οδική ασφάλεια, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε προς χρήση στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.

Πρόκειται για το έργο «Δίκτυο Ηλεκτροφωτισμού από Σταυρού Πέραμα έως Αεροδρόμιο με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας» που πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Ειδικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) δια μέσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η μελέτη συντάχθηκε το 2013 από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό του Δήμου Κω, κ. Μιχάλη Φρατζάκη, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών (στον οποίο ανατέθηκε και η επίβλεψη του έργου), το 2014 πραγματοποιήθηκε ο ανοικτός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου και το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρεία «Κ. ΒΡΟΥΧΟΣ – Ι. ΓΛΥΝΟΣ – Μ. ΜΠΡΑΤΙΤΣΗΣ Ο.Ε.».
Η σύμβαση υπεγράφη στις 15-10-2014 μεταξύ του Δημάρχου Κω και της αναδόχου εταιρείας και το έργο ολοκληρώθηκε στις 28-12-2015 με το κόστος του να ανέρχεται στο ποσό των 440.000 €.
Ο ηλεκτροφωτισμός έγινε σε τμήμα της επαρχιακής οδού, συνολικού μήκους 8.130 μέτρων, τοποθετήθηκαν 8 νέες παροχές δικτύου ΔΕΗ, τοποθετήθηκαν 215 νέοι εννιάμετροι ιστοί, 3 νέοι εξάμετροι ιστοί ηλεκτροφωτισμού και 218 φωτιστικά 85W, τεχνολογίας LED.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα φωτιστικά καταναλώνουν το 1/3 της ενέργειας σε σχέση με τα φωτιστικά που χρησιμοποιούνται σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου και αντίστοιχη είναι και η εξοικονόμηση των χρημάτων.

Σημειώνουμε επίσης ότι για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο υπεγράφη μεταξύ Δήμου Κω και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διαβαθμιδική σύμβαση καθώς η αρμοδιότητα παρεμβάσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ανήκει στην δεύτερη.

Επίσης και σε συνέχεια της παραπάνω παρέμβασης που μόλις ολοκληρώθηκε, σε εξέλιξη βρίσκεται με την ίδια διαδικασία χρηματοδότησης και συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ένα ακόμα μεγάλο έργο ηλεκτροφωτισμού της επαρχιακής οδού.

Αυτό αφορά το τμήμα από την περιοχή Φυτώριο έως την είσοδο της περιοχής Καμαρίου της Κέφαλου, μήκους 6.064 μέτρων. Για την υλοποίηση του έργου υπογράφηκε σύμβαση στις 16-12-2015 ποσού 304.570 € με την ανάδοχο εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» με προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών στις 16-7-2016.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot