Παρέμβαση σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Διεθνές Συνέδριο στην Κω

Μάιος 03, 2015
jumbo-banner

Την Πρωτομαγιά επέλεξαν Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας του Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρόεδρος του ο καθηγητής και πρώην Υπουργός κυβέρνησης ΝΔ Γ. Βεληνεκές)

να ξεκινήσουν εργασίες Διεθνούς Συνέδριου με θέμα ,τι άλλο, την αειφόρο ανάπτυξη του Τουρισμού σε πολυτελές ξεν/χειο του νησιού.

Καλεσμένοι Δήμαρχοι, Δωδ/σιοι Βουλευτές ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρεάδης κ.α.
Την συγκυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού κ. Κοντουρα.
Αυτονόητο είναι στις αίθουσες που μιλά το κεφάλαιο για ανάπτυξη δεν καλούνται να τοποθετηθούν εργαζομενοι,μονο για να σερβίρουν και να καθαρίσουν.

Η πρόκληση δεν μπορούσε να μην απαντηθεί.
Μελή του ΔΣ με εκπροσώπους από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ, όπως είχε ανακοινωθεί στην πρωινή Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση, διαμαρτυρηθήκαν στην είσοδο του ξεν/χειου ,φωνάζοντας πολλές φόρες το σύνθημα που τα περιγράφει όλα "Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή. "

Η Υπουργός Τουρισμού συνάντησε τελικά τους διαδηλωτές και τις επιδόθηκε το ψήφισμα της Απεργίας με το όποιο γίνεται σαφές ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με μισθούς πεινάς ,κουτσουρεμένα δικαιώματα, ανεργία, εξαντλητική δουλειά για τον λαό και υπερκέρδη για τους μεγάλους επιχ/κους ομίλους ,ιδιαίτερα του τουρισμού.

Η υπουργός από την μεριά της επανέλαβε τα ιδία εκφοβιστικά διλήμματα που χρησιμοποιούν όλοι όσοι συμφωνούν στην πληρωμή του χρέους της πλουτοκρατίας με θύμα τον λαό ,για τον εθνικό σκοπό των διαπραγματεύσεων τονίζοντας τις δυσκολίες τους.

Από τους διαδηλωτές έγινε σαφές ότι θα βρεθούν απέναντι στο σύνολο αυτών των δυνάμεων με πολυμόρφους ταξικούς αγώνες.
Το ΔΣ
2/5/15

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot