Ο λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κω (φωτό-βίντεο)

Μάρτιος 25, 2015
jumbo-banner
Ο λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κω (φωτό-βίντεο)

Έκθεση εικόνων

H 25η Μαρτίου γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα, τιμώντας τους Ήρωες του 21 και την μεγάλη γιορτή του “Ευαγγελισμού της Θεοτόκου”.
 
Τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χωροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Kώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ παρουσία πλήθους κόσμου, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η η εκπαιδευτικός Ζαρίφη Ελένη, Θεολόγος στο 1ο Λύκειο Κω.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο Βωμό της Πατρίδας από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο παρουσία των Αρχών και του Λαού, ενώ τιμές κατά τις καταθέσεις στεφάνων απέδωσαν άγημα της 80 ΑΔΤΕ και η Φιλαρμονική του Δήμου Κω.

Η μαθητική κοινότητα του νησιού μας, έλαμψε για μία ακόμη φορά με την παρουσία και τη συμμετοχή της, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την συννεφιασμένη παραλιακή οδό Βασιλέως Γεωργίου. Ενώ περήφανα και δυναμικά παρέλασαν οι τοπικοί σύλλογοι, η φιλαρμονική της Κω και η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα πεζοπόρα τμημάτα της 80 ΑΔΤΕ.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες δηλώσεις των επισήμων. Δείτε αποσπάσματα.

 

{youtube}d6O8K4E2lhU{/youtube}
{youtube}boz0Yod5m1M{/youtube}

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot