Ο Δήμος ΚΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης των αρχαιολογικών χώρων του νησιού

Δεκέμβριος 22, 2015
jumbo-banner

’ Το ΚΑΣ δίνει άδεια, με συνοπτικές διαδικασίες,  για την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών και εγκαταστάσεων στον αρχαιολογικό χώρο ενώ ταλαιπωρεί πολίτες και επαγγελματίες του νησιού

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, υπάρχει θέμα για λήψη απόφασης σχετικά με αίτηση της οργάνωσης ‘’Γιατροί χωρίς Σύνορα’’ για την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς στην Κω και της περιοχής του αρχαίου λιμανιού καθώς και εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης προσφύγων( χωρίς να διευκρινίζεται το είδος των εγκαταστάσεων).

Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης προσπάθησε από χθες το απόγευμα να επικοινωνήσει με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία προΐσταται του ΚΑΣ, επικοινωνία που κατέστη δυνατή, σήμερα λίγο πριν τη συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος μετέφερε στην Γενική Γραμματέα την αντίθεση του δήμου στην κατάληψη των αρχαιολογικών χώρων και τόνισε ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μπορούν να τοποθετηθούν εκτός αστικού ιστού σε ιδιωτικές εκτάσεις όπως πρότεινε στους εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Ζήτησε να μην εγκριθεί το συγκεκριμένο αίτημα ή να αναβληθεί, πράγμα για το οποίο η Γενική Γραμματέας ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη των αιτούντων!!!!

Είναι σαφές ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην πλήρη απαξίωση των αρχαιολογικών χώρων της Κω.

Είναι έτοιμοι να δώσουν άδεια για τη δημιουργία εγκαταστάσεων και μόνιμου καταυλισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς αλλά και ηλιακών συλλεκτών, όταν πριν από ένα χρόνο μας αρνήθηκαν να προβούμε στον καθαρισμό του χώρου.

Όταν θέτουν πάσης φύσεως εμπόδια και ταλαιπωρούν τον απλό πολίτη και τον επαγγελματία της Κω.

Υπενθυμίζουμε ότι η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων δεν συμφώνησε και δεν συναίνεσε ποτέ στην παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου.

Το ΚΑΣ όμως φαίνεται ότι λειτούργησε και λειτουργεί με πολιτικές εντολές.

Δεν μένει παρά να δώσει και άδεια για αναψυκτήριο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς στην Κω.

Ο Δήμος Κω καταγγέλλει την προσπάθεια υποβάθμισης και  απαξίωσης των αρχαιολογικών χώρων του νησιού, με την μετατροπή τους σε καταυλισμό.

Θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον αυτών των πρωτοφανών ενεργειών.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot