Ο Γ. Κυρίτσης στο ΣΚΑΪ: Δύο διμοιρίες ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ μεταβαίνουν σήμερα στο νησί της ΚΩ

Αύγουστος 11, 2015
jumbo-banner

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κω με τους μετανάστες τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης, καταγγέλλοντας ότι μετανάστες έδειραν αστυνομικούς και εξαπολύοντας επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Με αφορμή δήλωσή του ότι στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 μετανάστες και την προειδοποίηση ότι υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ο κ. Κυρίτσης έκανε λόγο για εξέγερση ανθρώπων που δεν μπορούν να τους ελέγξουν σημειώνοντας ότι στο νησί έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης.

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς και σκοτώνονται μεταξύ τους... Έχει καταλυθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έννομη τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι ίδιοι αστυνομικοί του ακριτικού νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους που - όπως είπε ο δήμαρχος - είναι ανεξέλεγκτοι. Ο κ. Κυρίτσης ανέφερε και μαρτυρίες για ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Κω.

Όσον αφορά την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι «από την Τετάρτη που ήρθε δεν την ξανασυναντήσαμε, δεν έχει κάνει τίποτε, μόνο εξαγγελίες κάνει... Η κύρια υπουργός και ο τοπικός συνεργάτης της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση» δήλωσε. «Η υπηρεσία αλλοδαπών δουλεύει επί 24ωρου βάσεως» επισήμανε ακόμη.

Πάντως, ο δήμαρχος Κω είπε ότι στο νησί μεταβαίνουν σήμερα δύο διμοιρίες ειδικών δυνάμεων μετά από επικοινωνία που είχε με τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας.

Δείτε τα όσα δήλωσε στο SKAI 

skai.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot