Ο αθλητισμός μέσα από τα μάτια της Κώας Κλεοπάτρας Μισαηλίδου (βίντεο-φωτό)

Ιανουάριος 09, 2016
jumbo-banner
Η Kostoday συνάντησε την γυμνάστρια Κλεοπάτρα Μισαηλίδου, η οποία μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της, μας μίλησε για την πορεία της μέχρι σήμερα, έδωσε χρήσιμες συμβουλές για να διατηρούμαστε σε φόρμα και συζητήσαμε πολλά ακόμη γύρω από τον αθλητισμό. 
Απολαύστε την παρακάτω σε μια εκ βαθέων συνέντευξη
1)ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στην Αθήνα και ως αθλήτρια στίβου στα 100μ. και 200μ., επέλεξα την ειδικότητα των Αθλητικών Δρόμων, δηλαδή όλα τα δρομικά αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού. Είμαι 34 ετών και έχω έναν υπέροχο γιο 4,5 ετών. Λατρεύω τα μακαρόνια και τα γεμιστά, αλλά γενικά προσπαθώ να έχω μία ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα με τη μητρότητα, αποφάσισα να ασχοληθώ και με τον άλλο μου ῾῾έρωτα ῾῾, εκτός της γυμναστικής, με τη δημοσιογραφία και συγκεκριμένα την Αθλητική Δημοσιογραφία. Έτσι, αποφοίτησα από τη σχολή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, καταφέρνοντας να φοιτήσω με υποτροφία, μέσω ενός γραπτού διαγωνισμού. Στην πορεία έκανα ραδόφωνο, κάλυπτα ιντερνετικά αθλητικά γεγονότα του νησιού μας και τη δεδομένη στιγμή ασχολούμαι με ομαδικά προγράμματα γυμναστικής, όπως το πασίγωστο Zumba Fitness και ένα ινδικό, χορευτικό και αερόβιο πρόγραμμα το Masala Bhangra Workout με πολλές επιρροές από το Bollywood!

2)ΣΠΟΥΔΑΣΕΣ ΤΕΦΑΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕΣ. ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΒΟΥ;

Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου, να κάνω το οτιδήποτε τρέχοντας! Έκανα κόντρες στο δημοτικό με τα αγόρια της τάξης, ακόμα και της ΣΤ’ τάξης ενώ ήμουν μικρότερη, και τους κέρδιζα σχεδόν όλους. Ήταν καθαρή διασκέδαση και εκτόνωση για μένα το τρέξιμο. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να ασχοληθώ με το στίβο. Όμως αγαπούσα ό,τι είχε σχέση με τη γυμναστική και γενικότερα με τον αθλητισμό. Τότε πήγαινα παντού με το ποδήλατο. Στο σχολείο ήθελα να κανουμε κανονικά το μάθημα και όχι να μας δίνουν απλά μια μπάλα. Αυτό ήταν το μεγάλο μου παράπονο! Φυσικά δεν ήταν όλοι οι γυμναστές το ίδιο. Υπήρχαν κάποιοι όπως η κα. Βαμβακίδου στο λύκειο, που προσπαθούσε με όσα μέσα διέθεται να μας κάνει το μάθημα. Νομίζω για μένα ήταν μονόδρομος η ενασχόληση μου με το συγκεκριμένο επάγγελμα!

3)ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΙΒΟΣ, ΜΠΑΣΚΕΤ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ZUMBA. ΜΙΛΗΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Νομίζω η προηγούμενη απάντηση τα λέει όλα! Ήθελα να μάθω όσα περισσότερα αγωνίσματα γινόταν. Να τα γνωρίσω και γιατί όχι να συμμετέχω και σε αυτά έστω και σαν χόμπι. Θέλω ο τρόπος άθλησης που επιλέγω, να έχει ένα νόημα, έναν σκοπό, πέραν της υγείας του μυαλού και του σώματος φυσικά. Μου άρεσε και η μοναξιά του στίβου, άλλα και η ομαδικότητα του ποδοσφαίρου. Στην Αθήνα ασχολήθηκα για λίγο μέχρι και με το softball (το γυναικείο baseball) και στη σχολή επέλεγα ιδιαίτερα μαθήματα επιλογής, πέραν των υποχρεωτικών, για να πάρω την εμπειρία από αθλήματα που ποτέ δε θα είχα την ευκαιρία να κάνω, όπως συγχρονισμένη κολύμβηση, υδατοσφαίριση κ.α.

Η Zumba να πω, πως δεν είναι άθλημα αλλά η εξελιγμένη μορφή του αερόμπικ κατά κάποιον τρόπο. Είναι απίστευτα διασκεδαστικό πρόγραμμα με πολλά γνωστά τραγούδια που ακούμε στο ραδιόφωνο, χορογραφημένα με απλά βήματα που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν! Δεν υπάρχουν προχωρημένοι και αρχάριοι! Απλά μπαίνεις στην αίθουσα και αφήνεσαι στη μουσική και την κίνηση! Η μία ώρα περνάει και δεν το καταλαβαίνεις καν! Και όμως!! Έχεις γυναστεί, έχεις ιδρώσει και το σημαντικότερο?!?! Έχεις κάψει ένα σωρό θερμίδες χορεύοντας και διασκεδάζοντας!!! Ωραίο ακούγεται έτσι?!?!

4) ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ;

Η μέρα είναι σχεδόν αφιερωμένη στον μικρό μου, ο οποίος φροντίζει να με κρατάει πάντα σε φόρμα και σε εκγρήγορση! Μου αρέσει όμως που πήρε τη δική μου ενέργεια και λατρεύει να τρέχει, να κλωτσάει τη μπάλα και ας τρέχω και εγώ μαζί του!

Οι ώρες που κάνω γυμναστική είναι μόνον οι ώρες που κάνω Zumba και Masala Bhangra δυστυχώς. Οι ρυθμοί μιας μαμάς είναι τρελοί, οπότε προσαρμόζομαι και εγώ! Μου λείπει απίστευτα το τζόκινγκ στο Ψαλίδι ή στο Φάρο, η μυρωδιά του χόρτου στο ποδόσφαιρο και η αίσθηση του ταρτάν στα πόδια μου, αλλά νιώθω τυχερή που τα βίωσα πριν κάνω παιδί!

5)Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΘΗΣΕΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ;

Όπως όλες οι επιστήμες, έτσι και η γυμναστική προοδεύει και αλλάζει. Νέες ασκήσεις, νέα είδη εκγύμνασης, νέα προγράμματα. Αυτό είναι και καλό και κακό κατά τη γνώμη μου. Καλό γιατί η χαρά ενός γυμναστή είναι να βλέπει την κοινωνία να ασχολείται με όποια μορφή άσκησης της ταιριάζει αλλά κακό γιατί στο βωμό του εντυπωσιασμού, της πρωτοτυπίας και φυσικά του χρήματος, βγαίνουν στην αγορά και είδη που ξεφεύγουν από τα επιτρεπόμενα όρια άθλησης του ανθρώπινου σώματος και τελικά το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο, από αυτό που υποτίθεται πως δημιουργήθηκε το εκάστοτε πρόγραμμα. Γόνατα, μέση και αυχένας είναι συνήθως οι πληγείσες περιοχές από μία ᾽᾽κακή᾽᾽ γυμναστική. Για αυτό και θέλω να επιστήσω την προσοχή στον κόσμο, να ψάχνει λίγο παραπάνω πριν ασχοληθεί με κάτι. Να απεθύνονται σε ανθρώπους που έχουν γνώσεις γυμναστικής και fitness. Να ρωτάνε γιατρό πριν ξεκινήσουν, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Δεν κάνουν όλα τα είδη γυμναστικής για όλους. Μην εμπιστεύεται κανείς την υγεία του σε ανθρώπους που γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα από τη βασική γυμναστική. Το διαδίκτυο δεν είναι μέσο μόρφωσης, αλλά πληροφόρησης. Γίνεται κάποιος γιατρός βλέποντας βιντεάκια χειρουργικών επεμβάσεων στο you tube? Όχι φυσικά! Λίγο ακραίο παράδειγμα, αλλά έτσι είναι. Ο γυμναστής την ώρα του μαθήματος είναι υπεύθυνος για τους γυμναζόμενους. Μη ντρέπεται λοιπόν ο κόσμος να ρωτάει για τα πτυχία και τις γνώσεις του κάθε ένα που βγαίνει μπροστά τους για να τους γυμνάσει.

6) ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΝΘΙΖΕΙ ΤΟ PERSONAL TRAINING (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ). ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Ή ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;

Το personal training υπάρχει αρκετά χρόνια στο χώρο μας. Ειδικά στις αρχές του 21ου αιώνα στην πρωτεύουσα, όποιος είχε οικονομική άνεση είχε και τον προσωπικό του γυμναστή. Τότε ναι, νομίζω πως έγινε λίγο της μόδας ειδικά στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας. Υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας αλλά δυστυχώς δεν πληρώνεται ανάλογα. Το 2000, κάτω από 30 ευρώ την ώρα, δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει κάποιος. Το 50άρικο έπαιζε πολύ! Ακούγονται τρελά τα ποσά, αλλά για τη συγκεκριμένη ώρα που έκλεινες το γυμναστή, ήταν εκεί μόνο για σένα.Φουλ προσοχή και βοήθεια, με πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες του ενδιαφερόμενου, προς αποφυγή τραυματισμών και για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Σήμερα 15 ευρώ και αν…. Η κρίση φυσικά, δεν άφησε τίποτα ανεπηρρέαστο.

7) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΜΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ? ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΘΛΗΘΟΥΝ;

Θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο σαν πόλη! Βλέπω κόσμο στα γυμναστήρια (αν και παλαιότερα έβλεπα περισσότερο), στους δρόμους, στο γήπεδο…. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν κάποιος ασχολείται χρόνια με κάποια φυσική δραστηριότητα. Τον καμαρώνω! Και φυσικά χαίρομαι να συμβάλλω και εγώ σε αυτό!

8) ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑ.

Σίγουρα πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές και οι ακρότητες, τόσο στη γυμναστική όσο και στη διατροφή. Προέχει ένα υγιές σώμα και ας μην είναι καλλίγραμμο. Τώρα, όλοι ξέρουμε ποιες τροφές παχαίνουν και ποιες ενδύκνειται για να χάσουμε κάποια περιττά κιλά. Οι συμβουλές από τους ειδικούς γυμναστές και διαιτολόγους πάντως, θα βοηθήσουν στο να επιτευχθεί ένα ασφαλές αποτέλεσμα με διάρκεια. Πρέπει να γίνει τρόπος ζωής η γυμναστική και η ποιοτική διατροφή, χωρίς να λέω ότι είναι εύκολο! Στην αρχή θέλει απλά υπομονή και επιμονή! Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Christmas Bazaar

Zumba @ Christmas Bazaar

Δημοσιεύτηκε από Esther Isinthehouse στις Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot