Οργή και θυμός από τους "13" του ΔΗΡΑΣ κατά διοίκησης και δημάρχου (φωτό-βίντεο)

Ιούλιος 10, 2015
jumbo-banner

Συνέντευξη τύπου έδωσαν σήμερα το πρωί στις 9 στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στους συναδέλφους τους οι 13 εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣ στον αύλιο χώρο του ΑΚΤΑΙΟΝ.

Με αρκετή αγανάκτηση, οργή και θυμό οι εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣ μετά από 6 μήνες, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν να δώσουν συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουν και την κοινή γνώμη για τα όσα διαδραμτίζονται το τελευταίο διάστημα δηλώνοντας την απογοήτευση τους τόσο κατά της διοίκησης του σταθμού, αλλά και του δημάρχου Γ. Κυρίτση.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με το διευθυντή του ΔΗΡΑΣ Μπάμπη Τσατσαρώνη και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κατσάβαρο, ο οποίος έκανε μία αναδρομή για το πως ξεκίνησε το ζήτημα και η "διαμάχη" μεταξύ των εργαζομένων και των διοικούντων. Αναφέρθηκε στα περιβόητα 500.000 ευρώ, που συζητιώνται πως δεν είναι αυτό το πραγματικό ποσό που απαιτείται για το ΔΗΡΑΣ παρά μόνο τέτοια επιχορήγηση έλαβε ο ΔΗΡΑΣ τη χρονιά που διετέλεσε πρόεδρος ο Παναγιώτης Θαλασσινός. Η πραγματική επιχορήγηση που απαιτείται για τη λειτουργία του σταθμού με βάση τα λειτουργικά έξοδα, τη μισθοδοσία και τη συντήρηση του εξοπλισμού κυμαίνεται περίπου στις 400.000 ευρώ ετησίως συνεπώς με τις 150.000 ευρώ που διαθέτει ο Δήμος είναι αδύνατο ο ΔΗΡΑΣ να λειτουργήσει (περισσότερα από τα όσα δήλωσε στο βίντεο).

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γ. Κατσάβαρος, ο οποίος με τη σειρά του δήλωσε την απογοήτευση του για τα όσα συμβαίνουν, κατηγορώντας τον δήμαρχο και τη διοίκηση ιδιαίτερα για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και για τη σύλληψη τους από την Αστυνομική αρχή. Πιο συγεκριμένα, δήλωσε πως ενώ κατευθυνόταν στο κτίριο του ΔΗΡΑΣ για να αναλάβει τη βάρδια του είδε το περιπολικό της ΟΠΚΕ και περισσότερους από 15 αστυνομικούς στο κτίριο του ΑΚΤΑΙΟΝ. Αμέσως ρώτησε τί συμβαίνει και ξεκλείδωσε ο ίδιος το κτίριο για να μπουν οι αστυνομικοί και να το ελέγξουν. Του μετέφεραν πως θα πρέπει να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του, τους οποίους και ενημέρωσε. Όπως δήλωσε, 25 χρόνια δημοσιογράφος στο νησί ήταν η πιο άσχημη εικόνα που βίωσε στο νησί, βλέποντας την ισχυρή αστυνομική δύναμη και να αντιμετωπίζονται σαν να ήταν έμποροι ναρκωτικών (περισσότερα από τα όσα δήλωσε στο βίντεο).

Αγανακτισμένος, οργισμένος, με μεγάλο θυμό και απογοήτευση αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί ο τεχνικός του ΔΗΡΑΣ, Μανώλης Οικονόμου (υπ. με τη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ). Κατηγόρησε το Δήμαρχο και τη διοίκηση δηλώνοντας πως θέτει εαυτόν και εκτός παράταξης και πιθανόν αυτές τις μέρες να δώσει την παραίτηση του γραπτώς. Με την περιβόητη φράση "Μανωλάκι, θα τα πούμε στα γουναράδικα" , δήλωσε πως η έκφραση αυτή χρησιμοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτσης σε κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του για το θέμα του ΔΗΡΑΣ και όπως είπε θα τον περιμένει..!

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η δημοσιογράφος Σέβη Βλάχου, η οποία με τη σειρά της εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ για την πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και το μέλος του ΔΗΡΑΣ, καθώς και το Δήμαρχο για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα και με το χθεσινό περιστατικό της σύλληψης τους. Χαρακτηριστικά δήλωσε είναι τιμή της να διώκεται από ενα τέτοιο δήμαρχο επειδή υπερασπίζομαι τη δουλειά μου, τις μειώσεις μισθών και τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης.. Σεβαστήκαμε την κατάσταση που επικρατεί και δεν φτάσαμε το θέμα "ψηλά", αλλά δυστυχώς κάποιοι μας ειρωνεύτηκαν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ακόμη και αν κάποιοι μας έχουν βγάλει από το φυσικό χώρο εργασίας μας και βρισκόμαστε στο πεζοδρόμιο της Βασιλέως Γεωργίου 1.

Τον λόγο πήραν και οι υπόλοποι εργαζόμενοι μεταξύ αυτών ο Κώστας Στυλιάτης, η Μαρία Πολίτου, ο Γιώργος Κουζούκας, ο Γιώργος Βενέρης και ο Χουσείν Μακρυχαλιλάκης, ο οποίος λόγω της φόρτωσης και της συγκίνησςη δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη.

Δείτε τις δηλώσεις όλων στα βίντεο που ακολουθούν σε λίγο...

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot