Οι φίλοι του Ποδηλάτου Κω για το μεταναστευτικό

Αύγουστος 02, 2015
jumbo-banner

Οι φίλοι του Ποδηλάτου Κω συμμετέχουν (με την συμμετοχή μας στη Αλληλεγγύη  Κως)  στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει προκύψει από τις αρχές του χρόνου και στο νησί μας με την έλευση προσφύγων. 

Με την εμπλοκή μας αυτή θα θέλαμε να καταθέσουμε την άποψη μας.

Ποιοι ονομάζονται Πρόσφυγες (και όχι παράνομοι μετανάστες).

Πρόσφυγαςείναι αυτός που δεν είχε άλλη επιλογή παρά να φύγει από την πατρίδα του. Ο όρος πρόσφυγας αναφέρεται σε άτομο το οποίο βρίσκεται εκτός της χώρας καταγωγής του και έχει «δικαιολογημένο φόβο δίωξης εξαιτίας της φυλής, της θρησκείας, της εθνικότητας, της συμμετοχής του σε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ή των πολιτικών του πεποιθήσεων» (ορισμός της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων) και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα του.

Τι ζητούν οι πρόσφυγες:

Ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν για να φύγουν, στέγαση για να φύγουν από τους δρόμους, μεταφορά σε χώρες που ανακοινώνουν ότι είναι έτοιμες να δεχθούν  πρόσφυγες, στήριξη και απόδοση των βασικότερων δικαιωμάτων του πρόσφυγα, δηλαδή στέγη, τροφή, συνένωση οικογένειας, εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη και άδεια εργασίας.

Ιστορία  (Όπως ξεχνάει το παρελθόν υπονομεύει το μέλλον)

Κάποτε, χιλιάδες εξαθλιωμένοι Έλληνες (17000) έφτασαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στη Συρία  (Χαλέπι), ζητώντας προστασία, για να εγκατασταθούν, πρόσκαιρα ή και μόνιμα κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Τι πρέπει να κάνουμε εμείς.

Πρώτα θα θυμίσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν την φυλή μας

Η φιλοξενία (Φίλος + ξένος)

Η ελευθερία ,ο ελεύθερος άνθρωπος για να παραμείνει τέτοιος, ώφειλε με τη σειρά του να έχει Παρρησία, να διαθέτει δηλαδή συγκεκριμένη θέση και γνώμη που να υπερασπίζεται δημοσίως ακόμη και διακινδυνεύοντας την προσωπική του ασφάλεια.

Ευγένεια, ευνομία και ευσέβεια,όπως και από τη στάση του διαρκώς μάχεσθαι και από την θέληση για αρίστευση.

Λογική, Μέτρο, Λιτότητα και Αφιλοχρηματία.

Απόλυτη αυτοθέσμιση των πολιτικών και κοινωνικών του πραγμάτων, όπως και από την συμμετοχή στα κοινά και την καταδίκη της ιδιωτεύσεως και της απαθείας ως εξαιρετικά ατιμωτικές καταστάσεις για τον ελεύθερο πολίτη.

Τι από τα παραπάνω πρεσβεύει ο σημερινός Έλληνας;

 Τελειώνοντας για να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή την σύντομη παρουσία των εξαθλιωμένων συνανθρώπου μας από το νησί μας, θα πρέπει να απαιτήσουμε από την Δημοτική Αρχή να ανοίξει τις Δημόσιες τουαλέτες που έχει κλειστές, να επικοινωνήσει ο δήμαρχος με άλλους συναδέλφους του σε Ρόδο, Τήλο , Κάλυμνο να ενημερωθεί πως χειρίζονται το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Η Ιστορία δοκιμάζει τον ανθρωπισμό των Ελλήνων.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot