Ν. Μυλωνάς: Η ΑΜΕΣΗ απόσυρση του θέματος του Δημοψηφίσματος είναι αναγκαία

Φεβρουάριος 14, 2016 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
Η ΑΜΕΣΗ απόσυρση του θέματος του Δημοψηφίσματος είναι αναγκαία
Λένε: εκθέτεις τον Δήμαρχο, παίζεις προσωπικά παιγνίδια, δρας κομμουνιστικά, εκβιάζεις κλπ και άλλοι: τι δουλειά έχεις εσύ εκεί, παραδέξου την βλακεία σου να πας με Κυρίτση, παραιτήσου κλπ.

Το θέμα μας δεν είναι τι κάνει ο καθένας μας. Μας ενδιαφέρουν τα τοπικά πολιτικά ζητήματα και η γνώμη κάθε πολίτη στα συγκεκριμένα προβλήματα. Η πολιτική είναι η σύνθεση αντιθέτων. Αντιθέτων συμφερόντων και απόψεων αλλά και αντιλήψεων. Ο κ. Δήμαρχος είναι ένας έμπειρος πολιτικός που σέβεται τους συνεργάτες του. Μπορεί να νιώθει πικρία, μπορεί να στεναχωριέται αλλά ξέρει ότι η θέση του τα έχει αυτά και αντί να μπαίνει στο ατομικό, έχει καθιερώσει δημοκρατικές διαδικασίες στην παράταξη του, όπου διαφωνούμε και συμφωνούμε ανά περίπτωση ο κάθε σύμβουλος. Εν τέλει βεβαίως εκείνος χαράζει την πολιτική της δημοτικής αρχής, γιατί αυτή την εντολή έχει πάρει από την κοινωνία: ‘’να δημαρχεύει’’. Οι κατηγορίες: δικτάτορας, φασίστας, ψυχικά άρρωστος, παράλογος είναι ...ακρότητες, όπως ακρότητα είναι η απαγόρευση έκφρασης γνώμης και η ανάληψη της ευθύνης που απορρέει.
Από το καλοκαίρι 2015: ‘’...Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές πόνου και οδύνης των δυο μανάδων με τα παιδιά τους στο χέρι, που έψαχναν για τουαλέτα στο κτήριο επιβατών του Λιμενικού Ταμείου, που μετά από λίγο εντελώς τυχαία ξανασυνάντησα στο Χωλ του Δημαρχείου και στο Κτηματολόγιο, όπου ρωτώντας και εκλιπαρώντας για τουαλέτα, αντιμετώπιζαν την ψυχρή άρνηση των ερωτώμενων ενώ ... το ιερό αίμα της μητρότητας κυλούσε στα πόδια τους, για να λιμνάσει στα παπούτσια τους βάφοντας τα βαθύ σκούρο κόκκινο... και καθώς με πολύ μικρά βήματα προσπαθούσαν να κατεβούν τις σκάλες του Δημαρχείου, η ικετευτική και φευγαλέα ματιά τους με όλο το παράπονο της περιφρόνησης στην ανθρώπινη ανάγκη που εισέπραξαν, συνάντησαν το βλέμμα μου σαν έκρηξη βόμβας θανάτου σε επαφή με το πρόσωπο και την ψυχή μου! ...’’. Ναι! Έχει ο καθένας μας τις ευθύνες του για ότι έγινε μέχρι στιγμής.
Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στην αγωνιστική προσπάθεια των πολιτών Πυλίου-Ασφενδιού να προστατέψουν την περιουσία τους από τις πιθανές κακές επιπτώσεις της κακής λειτουργίας του κέντρου προσωρινής υποδοχής. Αποτέλεσμα του αγώνα τους είναι η αλλαγή χωροθετησης. Αυτό είναι επιτυχία για τους ίδιους και το νησί. Η νέα χωροθετηση είναι η πιο ανώδυνη από όσες τέθηκαν. Αυτή την ώρα όμως, είναι η ώρα του συμβιβασμού. Οι τόνοι πρέπει να πέσουν. Θα αναφέρουμε μόνο ότι ο ‘’ΧΥΤΑ’’ του Βερολίνου είναι μέσα στο κέντρο της πόλης. Είναι μια κατασκευή διαχείρισης των σκουπιδιών μιας πόλης εκατομμυρίων σε ένα υπέρ μοντέρνο κτηριακό κέλυφος που όχι μόνο δεν προσβάλλει αλλά είναι και αξιοθέατο της πόλης. Το θέμα που αξίζει να συζητούμε είναι η σωστή διαχείριση της συγκεκριμένης δομής. Αυτό αφορά τον Δήμο και πιο πολύ όλους εμάς που από την αρχή είχαμε αποδεχτεί τον συμβιβασμό και μιλήσαμε για την ανάγκη σεβασμού των θεσμικών λύσεων. Ναι! Θα δουλέψουμε για να περιφρουρηθεί η σωστή λειτουργία στον χώρο!
Το Δημοψήφισμα είναι συνέχεια μιας λαθεμένης πολιτικής πρακτικής στο προσφυγικό που ακολουθήσαμε. Οδηγεί στην περιχαράκωση του τεμαχισμού της κοινωνίας. Υψώνει κι άλλο το τείχος. Οξύνει την αντίθεση. Βάζει λάδι στην φωτιά. Δεν πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει να αποσυρθεί. Η απόσυρση εξυπηρετεί την ανάγκη να σταματήσει με πολιτική απόφαση μέσα στο δημοτικό μας συμβούλιο μια συζήτηση που ήδη μας έχει κάνει πολύ κακό. Έτσι θα ανοίξει ένας δρόμος διαφορετικής αντιμετώπισης του προβλήματος διαχείρισης των προσφύγων, γιατί από την άρνηση περνάμε στο δρόμο για την συμμετοχή μας στον έλεγχο της εγκατάστασης. Μια αλλαγή που δυσκολεύει αν δεν καθίσταται αδύνατη μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο Δημοψήφισμα, έστω και αν αυτό είναι άτυπο!
Από το καλοκαίρι 2016: Η Ε.Ε. ακολουθεί μια πολιτική φρουρίου κατά των προσφύγων. Είναι μια πολύ δεξιά πολιτική. Ουδέποτε από το 1980 που παρακολουθούμε το προσφυγικό προτάθηκαν τέτοια απάνθρωπα μέτρα. Βλέπετε η εποχή του Βίλυ Μπράντ, του Ούλαφ Πάλμε και του Τρυντώ καλύφθηκε κάτω από την σκόνη της κατάρρευσης των σοσιαλιστικών ιδανικών. Η ροή επομένως των προσφύγων με τον έλεγχο των συνόρων από το ΝΑΤΟ (με όλα τα αρνητικά για την εθνική μας υπόσταση που εμπεριέχει αυτή η εξέλιξη) αντικειμενικά δεν θα έχει σχέση με τα περσινά. Φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση στην πόλη θα είναι πολύ διαφορετική λογω του HOTSPOT. Οι αυθόρμητες συγκρίσεις με το 2015 θα συμβάλουν στην άμβλυνση των aprioriαπορριπτικών αισθημάτων. Θα συμβάλουν στην σωστή εκτίμηση των επιβλαβών επιπτώσεων και στην διεκδίκηση αλλαγών. Θα το δούμε και θα το κρίνουμε.
Ανησυχία υπάρχει και θα υπάρχει αλλά δεν ταιριάζει και δεν ωφελεί κανένα δημοψήφισμα. Μόνο υπηρεσίες πολιτικής κάλυψης και ενδυνάμωσης στο φασιστικό τέρας του νησιού μας προσφέρει η συνέχιση συζήτηση του θέματος. Το αίτημα ΑΜΕΣΗΣ απόσυρσης του Δημοψηφίσματος θα το υπηρετήσουμε έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.
Ν. Μυλωνάς
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot