Νεκρανάστησαν και παρέτειναν σύμβαση που ακύρωσε και το Συμβούλιο Επικρατείας

Φεβρουάριος 02, 2016
jumbo-banner

Το χρονικό της ανικανότητας ή της απόλυτης διαπλοκής… και όποιος αντέξει!!!

28/12/2010 μόλις τρείς μέρες πριν παραδώσει το Δήμο, ο κος Κυρίτσης υπογράφει σύμβαση ύψους 204.081,12 ευρώ με Σύμπραξη μελετητικών γραφείων της Αθήνας με αντικείμενο «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Κω».

16/02/2011 ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη του δήμου από το Όραμα ανακαλείται η σύμβαση καθώς δεν είχε πλέον φυσικό αντικείμενο αφού το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο  σύμφωνα με τον Καλλικράτη (που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2010) έπρεπε να αφορά όλο το νησί και όχι μόνο τον πρώην Δήμο της Κω.

23/3/2015 τέσσερα χρόνια μετά ο κος Κυρίτσης και τα πειθήνια όργανα του (μήπως καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν;) αποφασίζουν την ενεργοποίηση της σύμβασης, την παράτασή της ορίζοντας και επιβλέποντες μηχανικούς!!!!!!

31/07/2015 Δημοσιεύεται επίσημα (άρα το γνώριζαν πολύ νωρίτερα) η 3072/2015 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που με πανηγυρικό τρόπο επικυρώνει την 105/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω επί Δημαρχίας Καΐσερλη.

25/9/2015 δύο μήνες μετά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, συντάσσεται από το τμήμα πολεοδομικών εφαρμογών ο πρώτος λογαριασμός της νεκραναστημένης σύμβασης ύψους 204.081,12 ευρώ (αυτόν ακριβώς περιμέναμε για να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα).

2/10/2015 Ευτυχώς!!!!!! Η διεύθυνση πολεοδομίας ρωτά (γιατί άραγε;) την νομική υπηρεσία του δήμου αν αυτή η σύμβαση είναι ενεργή!!!!!!!!!

15/10/2015 Η νομική υπηρεσία αποφαίνεται το αυτονόητο! (Πως θα μπορούσε άλλωστε να ισχυριστεί το αντίθετο)

25/01/2016 Ο κος Κυρίτσης με την ουρά στα σκέλια, εξουσιοδοτεί τον κο Γερασκλή να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τη διάλυση της ανύπαρκτης σύμβασης (τα πειθήνια όργανα του κου Κυρίτση ξαναψήφισαν ότι τους υπέδειξε. (δηλαδή τη διάλυση της σύμβασης που πίστευαν ότι είχαν ανανεώσει την ώρα που αυτή είχε ακυρωθεί)

Νομίζετε ότι τα μάθατε ή τα καταλάβατε όλα; Ακούστε λοιπόν και το κορυφαίο!

Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας την έκανε η ίδια η μελετητική εταιρεία στις 21 Ιουλίου του 2011.

Αυτό σημαίνει ότι ο κος Κυρίτσης γνώριζε για τη δικαστική εμπλοκή και παρ’ όλα αυτά προσπάθησε να ενεργοποιήσει την σύμβαση και να εκταμιεύσει χρήματα.

Η σύμβαση αυτή εκ του νόμου ήταν παράνομη από την ημέρα που υπεγράφει. Το καταγγείλαμε, το τεκμηριώσαμε με νόμους… τίποτα δεν άκουσαν. Ψήφισαν την ανανέωση της σύμβασης ενώ γνώριζαν αμφότεροι, δήμος και εταιρία μελετητών ότι ήταν άκυρη με απόφαση του ΣτΕ εδώ και μήνες! Μάλιστα ήταν έτοιμοι να καταβάλουν και τα πρώτα 16.000 Ευρώ εμπλέκοντας και εργαζόμενους του δήμου.

Διαπλοκή;;; Παρανομία;; ή Ανικανότητα;;;  Πιστεύουμε ότι οι διαπλεκόμενοι και οι παρανομούντες πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη πολύ περισσότερο όταν παρανομούν εις βάρος του Κωακού λαού. Οι δε ανόητοι και ανίκανοι... έχουν το ακαταλόγιστο με την προϋπόθεση ότι δεν είναι επικίνδυνοι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot