×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Νέο μπαράζ παραβιάσεων και παραβάσεων στο Αιγαίο

Μάιος 24, 2014
jumbo-banner

Κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι, παραμονές της τριπλής εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα. Προχθες σημειώθηκε ρεκόρ παραβιάσεων των τελευταίων μηνών.

Σε νότιο, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο καταμετρήθηκαν συνολικά 47 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και 19 παραβάσεις των διεθνών κανόνων κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Η έξαρση συνδέεται με τη μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση Beyaz Firtina, η οποία ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδος και θα διαρκέσει ώς την 1η Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα, στη διάρκεια της άσκησης, που συμπίπτει με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου στην Ελλάδα, έχουν σημειωθεί συνολικά 120 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου. Οι χθεσινές έγιναν από 21 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 5 ήταν του τύπου CN-235. Ολα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν κατά πάγια πρακτική. Σύμφωνα με πηγές της Π.Α., για τον όγκο των παραβιάσεων ευθύνονται τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι και διασχίζουν όλο το Αιγαίο.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot