Menu
Κυριακή του Θωμά

Κυριακή του Θωμά

Με βάση το Πάσχα.Εορ...

Με λαμπρότητα και φέτος η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στο Πυλί - 1oς στις ιπποδρομίες ο Αντώνης Ξενίκας

Με λαμπρότητα και φέτος η…

Με την παρουσία πλήθ...

Μιχάλη και Ελένη να ζήσετε αγαπημένοι και ευτυχισμένοι !!!

Μιχάλη και Ελένη να ζήσετ…

Σάββατο απόγευμα ενώ...

Aρκετός κόσμος στον Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου του Κεφάλα (φωτό)

Aρκετός κόσμος στον Εσπερ…

Παρά τις άσχημες κ...

Δεν τα κατάφεραν Α.Ε Δικαίου και Ηρακλής 2000

Δεν τα κατάφεραν Α.Ε Δικα…

Η Καλλιθέα γύρισε ...

Θεσσαλονικιός μαθητής έφτιαξε συσκευή για κατ' οίκον μέτρηση της σκολίωσης, χωρίς ακτινογραφία [εικόνα]

Θεσσαλονικιός μαθητής έφτ…

Το πρόβλημα σκολίωση...

Τέλη Απριλίου και χιονίζει στα Καλάβρυτα! [εικόνες]

Τέλη Απριλίου και χιονίζε…

Αλλαγή έχει παρουσ...

Επτά χρόνια μνημόνιο και οι Έλληνες ακόμα μπερδεμένοι

Επτά χρόνια μνημόνιο και …

"Ζητούμε επισήμως ...

Πανελλήνιες 2017: Ξεκινά ο εξεταστικός μαραθώνιος των υποψηφίων - Πού θα εκτοξευτούν οι βάσεις

Πανελλήνιες 2017: Ξεκινά …

«Φωτιά» αναμένεται ν...

Η. Καματερός: Διάλογος με φορείς για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Η. Καματερός: Διάλογος με…

Συνάντηση με επαγγ...

Μελόπιτα χωρίς φύλλο με σάλτσα Mαυροδάφνης

Μελόπιτα χωρίς φύλλο με σ…

Μέτριας Δυσκολίας ...

Κοπανάκια κοκκινιστά με πένες

Κοπανάκια κοκκινιστά με π…

Μέτριας δυσκολίας / ...

Prev Next

Μυλωνάς: Με αφορμή την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης και πλήθους αξιωματούχων: ‘’λύση τώρα’’ (…προσωρινή πάντα!)

Μυλωνάς: Με αφορμή την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης  και πλήθους αξιωματούχων: ‘’λύση τώρα’’ (…προσωρινή πάντα!)
jumbo-banner

1. Σήμερα 1η Σεπτέμβρη, η πρωτοχρονιά των Γεωργών και των Βυζαντινων. Είναι μέρασυνδεδεμένη με παραδόσεις που το τοπικόΛύκειοΕλληνίδων μας θυμίζει.

Φέτος, λένε, ότι δεν θα γίνουν λογω των μεταναστών στο παραθαλάσσιο μέτωπο της πάλης. Νηνεμία χθεςκαι μεγάληάφιξη στο νησί μας. Η παραλιακή στο Λιμάνι, μπροστά από το επαρχείο, η αρχή της Λ.Φοινίκων και η Β.Γεωργίου γεμάτες σκηνές, ανθρώπους κατά γης, μικροί και μεγάλοι περπατούν πέρα δωθε, ασταμάτητα. Να είναι κοντά στην Αστυνομία από όπουπεριμένουν να πάρουν το χαρτίαλλά και κοντά στο πλοίο! Ένα περιπολικό της αστυνομίαςξεκινά στις 7.00 το πρωί από το λιμάνι με σκοπό να ‘’καθαρίσει’’ τον δρόμοκάτω από το Κάστρο κατ’ εντολήν του Λιμεναρχείου. ‘’Φύγετε!’’, ‘’που να πάνε;’’ , ‘’δεν ξέρω, από εδώ πρέπει να φύγουν’’. Μετά από μισήώρα, με την σιωπήτων διερχομένων, την άδηλησυμπόνια τους και τα ηχηράσχόλια: ‘’βρωμιάρηδες ξεκουμπιστείτε!’’, ‘’βόδια, έ! βόδια’’,το πλήθοςτων μεταναστών και τοδιώξιμοχωρίς διέξοδο, αποκαρδιώνει τους αστυνομικούς που φεύγουν.Στο ‘’κάπταιν ηλίας’’ αδιαχώρητο. Κριτική για την ‘’φιλοξενία’’ μας, μας έκαναν ελληνικοί και διεθνείς οργανισμοί.

2. Αυξάνονται οι επισκέψειςεπισήμων στο νησί μας. Υπουργοί, γενικοίγραμματείς, σύμβουλοι και διοικητικάστελέχη με κορυφαία την επίσκεψη της Παρασκευής 4-9-15 του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Μετανάστευσης και πλήθους ευρωπαίωναξιωματούχων. Ακούσαμε ότι και η περιφερειακή ένωση Δημάρχων ΠΕΔΕ θα κάνει την σύνοδο της στο νησί μας, αφιερωμένη στο μεταναστευτικό. Υπάρχει ο κίνδυνοςόλη αυτή η κινητοποίηση, που δηλώνει το μέγεθος του προβλήματος, να λήξειμέσα σε φιλοφρονήσεις και τυπικότητες. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα θα παραμείνει. Οι άνθρωποι θα υποφέρουν, ο τόπος θα καταπονείται, η κοινωνικήδυσφορία θα μεγαλώνει και οι πολιτικές συνέπειες θα είναι έως και επικίνδυνες. Είναι η ώρα της δημόσιαςπροβολήςπροτάσεων και η Παρασκευή πρέπει να είναι μέραλύσης και αποφάσεων!

3. Δεν θέλουμε κέντρο φιλοξενίας, ούτε ανοικτό, ούτε κλειστό, ούτε προσωρινό, ούτε πρόχειρο, ούτε πρώτων ούτε δεύτερων βοηθειών. Κακώς κατά την γνώμη μας, όμως η κατάσταση που υπάρχει δεν είναι λύση και πρέπει να αλλάξει. Η λύση με το καράβι κάτι προσέφερε αλλά είναι ατελής για την εμφάνιση και την λειτουργία της πόλης και κοστίζει ακριβά. Προτείνουμε ένα χώρο που θα τον ονομάσουμε ''χώρο αναμονής για την καταγραφή των προσφύγων’’. Που; Εκεί που το μικρότερο κοινωνικό και οικονομικό κόστος επιβάλλει.
Υπάρχουν οι δημοτικέςεγκαταστάσεις του υγροβιότοπου στο Ψαλίδι. Το ένα από τα 2 κτήρια (έχουν τις υποδομές) να φιλοξενήσει (πάντα προσωρινά) το τμήμα της Αστυνομίας για την καταγραφή. (Κατά το κτηματολόγιο η γηπεδική του έκταση ανήκει σε ιδιώτηαλλάυπάρχουνπλήθοςεγγράφων που πιστοποιούν την δημοτική ιδιοκτησία.)Έξω από τον περιφραγμένο δημοτικό χώρο μπορούν να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες στις δικές τους σκηνές ή σε σκηνές που η πολιτική προστασία σε συνεργασία με δημόσιες υπηρεσίες μπορεί να τοποθετήσει. Είναι ένας ελεύθερος χώρος 25 στεμμάτων μετά το ακρωτήριο του Ψαλιδιού, στο οποίο στατιστικά βγαίνει το 50% των σκαφών μεταφοράς των προσφύγων. Δίπλα υπάρχουν οι εγκαταλελειμμένες ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις του waterpark που εναλλακτικά θα μπορούσαν να νοικιαστούν για την εγκατάσταση του κλιμακίου καταγραφής της αστυνομίας.

4. Ο χώρος δεν έχειοπτικήεπαφή με ξενοδοχειακέςεγκαταστάσεις και κατοικίες. Είναι στο μέτωπο της ζώνης της Αλυκής του Ψαλιδιού. Στην δικαιολογημένηάποψη ότι είναι προστατευόμενηπεριοχή, η απάντηση είναι ότι είναι προστατευόμενηαπό την εμπορευματικήεκμετάλλευση. Σε συνθήκεςκρίσηςμπορεί να χρησιμοποιηθείέτσι ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκεςεπιβίωσης αδύναμων και απροστάτευτωνβιολογικώνόντων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι άνθρωποι. Ο χώρος με μικρά έξοδα και άπλεςκινήσειςμπορεί να αστυνομεύεται και να προσφέρειυπηρεσίεςφαγητού με καντίνες, ύδρευσης και αποχέτευσης(με προσωρινές) τουαλέτες και κέντρου πληροφοριών για διαμονή σε ξενοδοχεία της πόλης των οικογενειών και όσων από τους μετανάστες (και είναι πολλοί) έχουν την οικονομικήδυνατότητα. Η αγορά και το εμπόριο ήτανπάνταστοιχείο των μεταναστευτικώνρευμάτων και προσφέρει στην ηθική νομιμοποίηση και στην βιωσιμότητα της κατάστασης.

5. Λάθηέγιναν,γίνονται και θα γίνονται. Χρειαζόμαστεχαμηλούςτόνους, νηφαλιότητα, συνεργασία και αλληλεγγύηκαιμελέτητων εναλλακτικώνπροτάσεων.Η γενική αρχή είναι: αποφασίζει ο κατά νόμο αρμόδιος και η κατώτερη διοικητική αρχή σέβεται τις αποφάσεις της ανώτερης.Μακάρι η υψηλού επιπέδου επισκέψεις στο νησί μας να εμπεριέχουν την λύση.

Ν Μυλωνάς

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός