Μουζάλας για HOT SPOT στην Κω: "..υπάρχει η γνωστή εμπλοκή εκεί, το έχουμε πει στην Κομισιόν.." (βίντεο)

Ιανουάριος 29, 2016
jumbo-banner

«Κι εγώ έχω ανησυχίες. Υπάρχει ένα κομμάτι της Ευρώπης που είναι πολύ τρομαγμένο. Έχουμε την άποψη της Μέρκελ και έχουμε την άποψη του πρωθυπουργού της Βαυαρίας, ανήκουν στο ίδιο κόμμα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σχετικά με το προσφυγικό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στο mega, είπε: «η Ευρώπη έχει μία διάσπαση που ξεπερνάει τα κόμματα. Αυτό είναι προφανές ότι μας προκαλεί προβλήματα».

Αναφορικά με τη δήλωση Ντομπρόβσκις, ο κ.Μουζάλας είπε: «Η άποψη η οποία στοχοποιεί την Ελλάδα και την «τιμωρεί» και διαδίδει και προβάλει να βγει από την Σένγκεν, είναι διαφορετική από την επίσημη άποψη της Κομισιόν, μέχρι τώρα. Στη Σύνοδο υπουργών στην Ολλανδία, αυτή η άποψη δεν συζητήθηκε».

«Δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχει πιθανότητα επιβολής αποκλεισμού των συνόρων, αλλά η κυβέρνησή μας πρέπει να δρα σαν να υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό. Αυτό που εγγυώμαι είναι ότι παλεύουμε για να φύγει από το τραπέζι αυτή η συζήτηση. Γίνεται ορατό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πίσω από το τραπέζι ακούγονται τέτοια πράγματα και οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Προσπαθώ να πω ότι, φοβόμαστε ή δεν φοβόμαστε, πρέπει συσπειρωμένα να το αντιμετωπίσουμε και αυτό θα κάνουμε με τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς» είπε ο κύριος Μουζάλας.

«Είναι αλήθεια ότι έχουμε μία καθυστέρηση στα Hot Spots, στα κέντρα ταυτοποίησης, για αυτό το πράγμα, μερικώς, οφείλει κανείς να ελέγξει την κυβέρνηση. Έχουμε την ευθύνη μας πάνω σε αυτό. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι η μείωση των ροών», τόνισε ο υπουργός.

«Υπάρχει μία αλήθεια, το ότι έχουμε καθυστέρηση στα hotspots, αυτό μερικώς είναι ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Έχουμε τελειωμένο το κέντρο της Μυτιλήνης και μέχρι 10-15 Φλεβάρη, θα είναι στην Σάμο, Χίο και Λέρο. Το πέμπτο είναι στην Κω, υπάρχει η γνωστή εμπλοκή εκεί, το έχουμε πει στην Κομισιόν και δεν θα είναι πρόβλημα αυτό». 

«Εμείς διατυπώσαμε μία πρόταση, η οποία πιθανώς και να μας φέρει σε δύσκολη θέση, που λέει πολύ απλά ότι: ο μόνος τρόπος να μειωθούν οι ροές είναι στις ακτές της Τουρκίας. Πρέπει λοιπόν, και είμαστε διατεθειμένοι, να φτιαχτεί ένα σύστημα με την Frontex που έτσι κι αλλιώς συνεργαζόμαστε. Στα παράλια έρχεται η βάρκα με τους 100 πρόσφυγες, γίνεται καταμέτρηση με τη Frontex, οδηγούνται στο Hot Spot, γίνεται ο διαχωρισμός, καταγράφονται, την άλλη μέρα όσοι είναι παράνομοι μετανάστες οδηγούνται πίσω στην ακτή και με σκάφος της Frontex επιστρέφονται στην Τουρκία. Την πρόταση αυτή την διατύπωσα εγώ επίσημα στη Σύνοδο Κορυφής. Αυτή είναι μία πρόταση που και ο Τίμερμαν τη συζητούσε», συμπλήρωσε ο κ.Μουζάλας.

enikos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot