Μια Aμερικανίδα έρχεται στην Κω για να μοιράσει χιλιάδες μάρσιπους

Οκτώβριος 16, 2015
jumbo-banner

H Cristal Munoz-Λογοθέτη είδε την φωτογραφία του μικρού Αϊλάν ένα πρωί που άνοιξε την τηλεόραση της, όπως χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο. Η εικόνα την ακολουθούσε για μέρες, και την επηρέασε πολύ βαθιά.

Έτσι αποφάσισε πως δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα χέρια και πως «ως μητέρα δεν μπορούσα απλά να κάθομαι αδρανής».

Η ίδια εξηγεί τις πρώτες τις σκέψεις: «Άρχισα να διαβάζω όλα τα άρθρα και να βλέπω ποιο ήταν το πρόβλημα και συνειδητοποίησα οτι δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι κακοί και οι καλοί, σημασία έχει ότι χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους».

«Για αυτό τον λόγο σκέφτηκα ότι μια μεγάλη ανάγκη είναι να μπορείς να κουβαλάς με ασφάλεια το παιδί σου» δηλώνει στα αμερικανικά μέσα η Cristal.

Έτσι γεννήθηκε το Carry the Future, (=Κουβάλα το Μέλλον), που παρέχει δωρεάν μάρσιπους στις γυναίκες πρόσφυγες. Η Cristal ξεκίνησε με το να τηλεφωνεί σε φίλους και να ζητά μάρσιπους που δεν χρειάζονται πια. Μετά, καθώς πολύς κόσμος δεν είχε μάρσιπους αλλά ήθελε να βοηθήσει, απευθύνθηκε στους συμπολίτες της μέσα από μια πλατφόρμα του internet για crowdfunding. Το εγχείρημα άγγιξε μητέρες από όλη την Αμερική και η Cristal μάζεψε 40.000 δολάρια για να αγοράσει μάρσιπους για τις πρόσφυγες.

Η Αμερικανίδα, λατινικής καταγωγής, είναι παντρεμένη με Ελληνοαμερικάνο ο οποίος μάλιστα κατάγεται από την Κω και για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να ξεκινήσει την διανομή μάρσιπων στην Κω, ενώ θα μεταβεί και σε άλλα νησιά αλλά και την Αθήνα πριν μεταφέρει τις δράσεις στη Σερβία.

Δείτε την σελίδα της στο facebook εδω και δηλώστε εθελοντική συμμετοχή

carry3

carry4

protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot