arxiki selida

Μεταξύ σφύρας και άκμονος. Γράφει ο Γ. Κανετάκης

Φεβρουάριος 17, 2016 Σχολιάστε πρώτοι!
eody-banner
jumbo-banner
banner

Σε αναβρασμό η χώρα μας.

Διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια, μπλόκα, απεργίες...

Επιταχύνεται σταθερά η πορεία της χώρας στο μονοπάτι του αργού και βασανιστικού οικονομικού θανάτου. Ή, ίσως, σε μια μόνιμη κατάσταση οικονομικής αναπηρίας στον βαθμό που ο ξαφνικός θάνατος δεν αποτελεί Την επιλογή των Θεσμών-Δανειστών μας.

Ξεσηκώθηκαν οι Ελληνες.
Αγανακτισμένοι , απογοητευμένοι, οργισμένοι βουβά ή φανερά. Το σύνολο των κοινωνικών και επαγγελματικών στρωμάτων βρίσκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απέναντι και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Προσδοκούν ίσως οτι θα ακουστούν απο τον νεαρό και αναμάρτητο Πρωθυπουργό μας και τους Υπουργούς του.
Το απαιτούν. Και θα ακουστούν. Αλλά δεν θα εισακουσθούν. Δεν θα συννενοηθούν.

Η νωπά εκλεγμένη κυβέρνηση αγοράζει χρόνο έναντι οποιουδήποτε τιμήματος προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Θεωρεί και ελπίζει σε αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων μέσα στην Ευρώπη η οποία θα αναστήσει την Ελληνική οικονομία από το κώμα και θα την επαναφέρει σε πλήρως λειτουργική κατάσταση συν τω χρόνω. Λυπάται εν τω μεταξύ ο Κος Τσίπρας και οι συν αυτώ για τα σκληρά μέτρα, δεν τα πιστεύει, εκβιάζεται κλπ αλλά...τα υπογράφει.
ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ. Η χώρα μας όχι απλώς δεν έχει συμμάχους σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά εχθρούς .Αντί να αλλάξει την Ευρώπη, μεθοδικά αποκόπτεται από Αυτήν. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και Γεωπολιτικά κινδυνεύουμε να μείνουμε έωλοι.

Η κυβέρνηση Τσίπρα αγωνίζεται πλέον για τα συγχαρητήρια των Θεσμών. Έχει παραδοθεί και ατιμασθεί σε τέτοιο βαθμό απο τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ που αναζητά ανάκτηση κύρους όχι από τον λαό αλλά απο τον Δυνάστη της.

Απο την άλλη μεριά ο λαός δεν έχει σαφή επίγνωση των συνεπειών αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής.

Δεν αντιλαμβάνεται οτι υιοθέτηση των αιτημάτων του από την κυβέρνηση σημαίνει την ΕΠΙΣΗΜΗ έξοδο απο την ευρωζώνη.

Παρέκλιση από τις σε εξέλιξη “μεταρρυθμίσεις” σημαίνει επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό αυτό. Δεν είναι σενάριο φαντασίας. Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ.

Δεν μπορούν συνεπώς οι θιγόμενοι από την πολιτική της κυβέρνησης να περιμένουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ απο την κυβέρνηση. Διότι η κυβέρνηση κυβερνά για λογ/σμό των Δανειστών. Εφαρμόζει το πρόγραμμα των δανειστών.Έστω και μικρή παρέκκλιση ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ”. Ακυρώνει την κυβέρνηση και εντός και εκτός...

Στο δια ταύτα. Ο δρόμος της επιστροφής σε Εθνικό νόμισμα δεν είναι στρωμένος ούτε με δάφνες ούτε με ροδοπέταλα. Δύσκολος, κακοτράχαλος αλλά όχι αδιάβατος. Στις δοσμένες συνθήκες αποτελεί ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ.

Η ευρωζώνη που ζήσαμε αποδείχτηκε σύμφυτη με τον οικονομικό ολοκληρωτισμό. Είναι η φύση της αυτή. Το γενετικό της υλικό προδιέγραψε την εξέλιξή της σε τέτοια. Στην διαδικασία αυτής της καπιταλιστικής ολοκλήρωσης η Ελληνική μαζί με τις λοιπές περιφερειακές οικονομίες θα αφαιμαχθούν, θα αποστραγγιστούν και εν τέλει θα αφομοιωθούν απο τον πυρήνα.

Δεν πρόκειται για καμιά συνομωσία εναντίων των ένδοξων Ελλήνων. Είναι οι σιδερένιοι οικονομικοί Νόμοι που διέπουν αυτό το οικονομικό σύστημα: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ.

Οτι συμβαίνει γύρω μας σε επίπεδο κυριαρχίας των μεγάλων Τραπεζών πάνω στις μικρές, των μεγάλων ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ πάνω στο μπακάλικο της γειτονιάς, των μεγάλων ξενοδοχείων πάνω στα μικρά ενοικιαζόμενα, των αλυσίδων franchise πάνω στον ελεύθερο επαγγελματία, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ συντελείται με τις οικονομίες ολόκληρων καπιταλιστικών χωρών. Οι μεγαλύτερες απομυζούν και αφομοιώνουν τον πλούτο των μικρότερων. Τον μηχανισμό νεοαποικισμού έχω αναλύσει στο 2ο μέρος άρθρου μου εδώ: http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=411526

Αγαπητές φίλες -οι,

Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε το Τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα μας για να μπορέσουμε να προσανατολιστούμε σε λύση.

Δεδομένου του πλήρους αδιεξόδου αυτής της πολιτικής,, δεδομένης της δέσμευσης συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης - πλην ΚΚΕ - στην παραμονή της χώρας ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ στο ευρώ, το ξεκάθαρο πλέον δίλλημα που τίθεται ενώπιόν μας είναι:
 Έξοδος από της ευρωζώνη και επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα δεμένοι σε διαρκές μνημόνιο λιτότητας
ή
 Έξοδος απο την ευρωζώνη, επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα και διαγραφή του Χρέους

Η πρώτη επιλογή είναι το Grexit με προδιαγραφές Γερμανίας
Ας φροντίσουμε να βάλουμε τις δικές μας προδιαγραφές για το Grexit που έχουμε ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

ΥΓ. Θυμάμαι όταν το 2010-ενόψει του 1ου Μνημονίου και της Δανειακής σύμβασης-έγραφα οτι “η Ελλάδα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ”. Οι όποιες συνέπειες ΤΟΤΕ θα ήταν ασύγκριτα μικρότερες απο αυτές που ήδη βιώνουμε...

Κλείνω τις σκέψεις μου με επίκαιρους στίχους του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι
(χωρίς περιτύλιγμα)

Έι! Ξυπνήστε κοιμισμένοι!
Την ώρα που αεροκοπανάνε οι άρχοντες
περί δημοκρατικής τάξης,
ανάμεσά μας οι αμίλητοι ζούνε.

Κι όσο σαν δούλοι εμείς μένουμε σιωπηλοί,
οι ηγεμόνες δυναμώνουν,
ξεσκίζουν, βιάζουν, ληστεύουν,
των ανυπόταχτων τα μούτρα τσαλακώνουν.

Ετούτων των αμίλητων το πετσί,
περίεργα θα ’λεγες είναι φτιαγμένο.
Τους φτύνουνε καταπρόσωπο κι αυτοί σκουπίζουνε σιωπηλά
το πρόσωπο το φτυσμένο.

Να αγριέψουνε δεν το λέει η ψυχούλα τους,
και που το παράπονό τους να πούνε;
Απ’ του μισθού τα ψίχουλα, πώς να αποχωριστούνε;
Μισή ώρα, κι αν, βαστάει το κόχλασμά τους,
μετά αρχινάνε το τρεμούλιασμά τους.

Ει! Ξυπνήστε κοιμισμένοι!
Από την κορυφή ως τα νύχια ξεσκεπάστε τους,
άλλο δε μας μένει.

Ευχαριστώ, Γιώργος Κανετάκης

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

p 3

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot