ΜΕΓΑΛΗ Διαδήλωση μεταναστών και πάλι στην Κω: "Καρτια! Καρτια! WE WANT KARTIA!" (φωτό)

Αύγουστος 29, 2015 Comments (2)
jumbo-banner

Είναι δυνατόν να είναι παράνομοι, να φιλοξενούνται στο το νησί μας και να διαδηλώνουν κι’ ολας; Θίγουν από τον τόπο μας;

Έχετε ακούσει αφηγήσεις για επεισόδια μπροστά στην Αστυνομικό σταθμό της Κω και βίαιες αντιδράσεις από τους μετανάστες που φορτίζουν με αρνητικά αισθήματα τους πολίτες. Περνώντας από το λιμάνι ένα μικρό αγόρι 7-8 μας ζήτησε νερό. Έχουμε δει πολλούς πολίτες να περνούν από εκεί, να σταματούν στιγμιαία και να αφήνουν νερά, μπισκότα και ψωμί με γρήγορες κινήσεις, αθόρυβα  και ταπεινά. Επιστρέφοντας πέσαμεπάνω στην σημερινήδιαδήλωση.

Περίπου 100 μετανάστες κρατούν αυτοσχέδια χειρόγραφα πανώ-χαρτόνια που γράφουν με μαρκαδόρο το σύνθημα που επαναλαμβάνουν συνεχώς απευθυνόμενοι στο Αστυνομικό τμήμα.

Καρτια! Καρτια! WE WANT KARTIA! WE NEED JAST PAPER! WE WANT KARITIA TODAY, NO MORE WAIT! SYRIA! WE NEED KARTIA BY TODAY ONLY! Θέλουμε χαρτιά σήμερα, όχι άλλη αναμονή! και μισούμε τον πόλεμο, αγαπούμε την ειρήνη! HATEWAR! LOVEPEACE! SYRIA! Αυτά είναι τα πραγματικά τους αιτήματα!

Τι πιο απλό από το να ζητήσουν τα αυτονόητα! Εξουθενωμένοι από το αίσθημα της προσφυγιάς, της ταλαιπωρίας να φτάσουν ως εδώ, της ανάγκης να προλάβουν να φτάσουν στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας πριν την ολοκλήρωση του τοίχους, του Ήλιου που τους ζαλίζει στην ατέλειωτη ουρά της αναμονής για το πολυπόθητο ΧΑΡΤΙ για να συνεχίσουν τον δρόμο τους!

--- Είσαι δημοσιογράφος; Γράψε ότι το μόνο που θέλουμε είναι το χαρτί για να φύγουμε! Είμαστε ευγνώμονες στο νησί που μας φιλοξενεί και στους κατοίκους!

Δεν διαδηλώνουμε ενάντια σε σας, ούτε θέλουμε να διαταράσσουμε την καθημερινότητα σας!

  1. Η κατάσταση με την μαζικήείσοδοπροσφύγων-μεταναστώνέχειδημιουργήσειμεγάλα προβλήματα στην λειτουργία και την αντιληπτικήεικόνα της πόληςεπιβαρύνονταςτην καθημερινότητα. Η δυστοκία εφαρμογής της μόνης λογικής λύσης: ‘’δημιουργία στοιχειώδους χώρου προσωρινής διαμονής με ανθρώπινους όρους’’ αργεί γιατί απορρίπτεται. Απορρίπτεται γιατί η πολιτική έχειαπομακρυνθεί από τον Ανθρωπισμό και την Επιστήμη. Ο ανθρωπισμός ως άξονας της πολιτικής στις σκληρέςεποχές, όπως οι σημερινές, παρακάμπτεται.  Η παράκαμψη όμως της επιστήμης ούτε σε καιρό πολέμου επιτρέπεται! Εν προκειμένωείναι ηεπιστήμη της διαχείρισηςκρίσεων, το Crisismanagement science που πριν 30 μέρες μας παρουσίασε η σημερινός υπουργός ο μαιευτήρας-ακτιβιστής γιατρός Ιωάννης Μουζάλας στην ΜΑΡΙΝΑ στο πλαίσιο ημερίδας που οργάνωσε ο κ. Σ.Μαραγκός ως υπεύθυνος του τομέα της δημοτικής πολιτικής προστασίας.Είναι επικίνδυνο. Δεν υπάρχουνπολιτικές λύσεις που να μην στηρίζονται στην Επιστήμη. Κι όταν δοκιμαστούν τέτοιες λύσεις απλά κοστίζουν…πάρα πολύ ακριβά σε όλους τους εμπλεκόμενους!

Ν Μυλωνάς

Δευτέρας 13 Ιούλη 2015: 1. «Η Κυβέρνηση πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους Θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου στους σχετικούς τομείς, με επαρκές χρονικό περιθώριο πριν την υποβολή τους για δημόσια διαβούλευση ή το Κοινοβούλιο»
2. Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική τους δέσμευση να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα.
3. «Με εξαίρεση το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό την τροποποίηση, τη νομοθεσία που εισήχθη σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, υπαναχωρώντας σε δεσμεύσεις προηγούμενων προγραμμάτων, ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα για τα κεκτημένα δικαιώματα που δημιουργήθηκαν στο μεσοδιάστημα»

Στα 114 δις ευρώ ανέρχεται το κέρδος της Γερμανίας από την ευρωκρίση σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη Ο Γερμανός ευρωβουλευτής του κόμματος των «Φιλελευθέρων», κυβερνητικού εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως «πρέπει μετά τις γερμανικές εκλογές να ζητηθεί μια αναδιανομή του κέρδους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Νότου που πλήγωσαν από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».όπως είπε, «η Γερμανική Κυβέρνηση ομολογεί, επιτέλους, ότι όχι μόνο τα κέρδη είναι στα 41 δισ. ευρώ αλλά επίσης έκανε εξοικονόμηση η γερμανική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης (Δήμοι, Περιφέρειες) άλλα 73 δισ. ευρώ. Δηλαδή συνολικά φτάνουμε στα 114 δισ. ευρώ κέρδος της Γερμανικής Πολιτείας


Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων - Ν.3463/2006
Άρθρο 97 Υπηρεσιακές μονάδες δήμων θ) Περιβάλλοντος – Πολιτικής Προστασίας
Η καθαριότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής τους περιφέρειας, η αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση συστημάτων αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού και η λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα των χώρων διάθεσης απορριμμάτων από εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την κείμενη σχετική νομοθεσία.
ζ) Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο περιλαμβάνεται:
1. Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά τους όρια.
2. Η διατύπωση εισήγησης για το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας της περιοχής τους, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού και η εφαρμογή των προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων που αφορούν την περιοχή τους στο πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
3. Η διάθεση και ο συντονισμός δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών της περιφέρειάς τους.

Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων - Ν.3843/2010
Θ. Πολιτικής Προστασίας και Διοικητικής Μέριμνας, στους οποίους περιλαμβάνονται, ιδίως:
1. Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών, εντός των ορίων της εδαφικής της περιφέρειας, στο πλαίσιο και του ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102 Α΄), όπως ισχύει.
2. Η ευθύνη για την εφαρμογή του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού πολιτικής προστασίας, κατά το σκέλος που τα οικεία προγράμματα, μέτρα και δράσεις εφαρμόζονται σε επίπεδο περιφέρειας.
3. Η διατύπωση εισηγήσεων για το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο της εισήγησης για τον ετήσιο εθνικό σχεδιασμό πολιτικής προστασίας από τη Διυπουργική Επιτροπή.
4. Η υποβολή εισήγησης στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την έκδοση απόφασης κήρυξης κα- τάστασης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, στις

Σχόλια  
Behemoth
0 #2 Behemoth 29-08-2015 15:43
Περναγα απο το λιμανι πριν ξεκινησουν και γραφουν τα χαρτονια τους, ηταν και καποιοι δικοι μας Ελληναρες που βοηθουσαν του πακιστανους να τα γραψουν, αισχος και ντροπη ......... Ολοι μαθανε το παραμυθι και δηλωνουν κατοικοι συριας, επισης πρεπει να σταματησουμε το παραμυθι του πολεμου για το μεταναστευθικο, και στην Γιουγκοσλαβια εγινε πολεμος αλλα δεν ειδα να ερχονται σκοπιανοι και Κροατες και την σερβια διελυσαν αλλα δεν ειδα σερβους. . Τους Χριστιανους σφαζουνε οι μουσουλμανοι και αντι να ερθουν χριστιανοι προσφυγες ερχονται μουσουλμανοι.......
Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
Lentis
0 #1 Lentis 29-08-2015 14:21
You wont kartia? You teke [censored] 3 kartia
Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot