Η παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Παρισίδου για το Μητρώο από το αρχείο των Π. Πολεμιστών

Αύγουστος 09, 2014
jumbo-banner

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον "Ορφέα" η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του οποίου την  επιμέλεια και την συγγραφή είχε η Μαρία Τουλαντά-Παρισίδου (Ιστορικός-Φιλόλογος-Αρχαιολόγος). Με τίτλο "Μητρώον από το αρχείο Παλαιών Πολεμιστών και Αντιστασιακών Κω"  "ένα λιθαράκι στης μνήμης το διάστημα" το βιβλίο καταγράφει σημαντικά γεγονότα και στοιχεία από την ζωή των ανθρώπων που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Σημαντική η προσπάθεια και η βοήθεια για την έκδοση του βιβλίου απο τον "Σύνδεσμο εθελοντών παλαιών πολεμιστών Ριμινιτών Ιερολοχιτών 1940-1945
( "Αλέξανδρος Διάκος" ) του παλαιού προέδρου του κ. Δημήτρη Τριπολίτη αλλά και του νέου προέδρου κ. Ματθαίου Καζαμία. Στον πάνελ για την παρουσιάση του βιβλίου ο καθηγητής Αχιλλέας Κουτσουράδης, ο Δρ. Νικόλαος Ιτσινές ο πρώην Ταξίαρχος της 80 ΑΔΤΕ κ. Σοφιανίδης και η νεαρή Ιστορικός - Φιλόλογος κα. Παρθενιάδη.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Κω-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και ο Μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας ο ταξίαρχος της 80 ΑΔΤΕ κ. Δημητρόπουλος ελάχιστοι παλαιοί εθελοντές πολεμιστές (περισσότεροι έχουν απεβιώσει) συγγενείς, παιδιά των παλαιών πολεμιστών και πλήθος κόσμου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot