ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ στο κεντρικό λιμάνι της ΚΩ και τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων (φωτό)

Δεκέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Στην πρωινή μας εξόρμηση, ο φακός της kostoday βρέθηκε στο κεντρικό λιμάνι της Κω, όπου γίνεται προσπάθεια καθαρισμού του βυθού και της θαλάσσιας περιοχής με χρήση εσκαφέων και μπουλντόζας.

Τουλάχιστον δύο φαίνεται πως είναι οι εθελοντικές οργανώσεις που είχαν την πρωτοβουλία για τον καθαρισμό, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο έδωσε την σχετική άδεια, τοποθέτησε τα πλωτά φράγματα και γενικότερα συνδράμει και βοηθάει στην όλη προσπάθεια. Τα πλωτά φράγματα τοποθετήθηκαν, προκειμένου κατά την διαδικασία της ανάσυρσης από τον βυθό να μην διασκορπιστούν τα αντικείμενα (βάρκες, σωσίβια, προσωπικά είδη, ξύλα, φουσκωτά κ.ά.) στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Έχουν γίνει πολλές παλαιότερες αναρτήσεις σχετικά με την παραμονή όλων αυτών των αντικειμένων στο κεντρικο λιμάνι της Κω, το οποίο σίγουρα εγκυμονεί κινδύνους. Επομένως, κάθε τέτοια κίνηση μόνο θετικά μπορεί κανείς να την εκλάβει για το σύνολο των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Επίσης, εξίσου σημαντικό γεγονός είναι η συνεργασία του Δήμου με φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.!!!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot