Ι. Καμπανής: Βελτιώνεται η κατάσταση του νοσοκομείου μας με προσλήψεις γιατρών κωακής καταγωγής

Αύγουστος 06, 2015
jumbo-banner
Τη δύσκολη αυτή περίοδο της γενικευμένης κρίσεως στη χώρα μας, που επεκτείνεται και στο χώρο της υγείας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ορισμένες θετικές εξελίξεις  όσον αφορά το νοσοκομείο μας.
1.  Επιστροφή του παθολόγου και εξαίρετου επιστήμονα με βαθμό διευθυντή συμπατριώτη μας Κουτσουράδη Τιμολεωντα, γεγονός  που  συνεπάγεται την ενίσχυση του δυναμικού του νοσοκομείου μας για πρώτη φορά με 4 παθολόγους.
2. Τοποθέτηση μόνιμου ειδικευμένου γιατρού έως τέλος Αυγούστου   στο περιφερειακό ιατρείο Αντιμάχειας, του συμπατριώτη μας κ. Αναστασίου Μεταξά.
3. Ενίσχυση του δυναμικού του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού με την προσέλευση Κώων υπαλλήλων.Το ουσιώδες στα ανωτέρω είναι ότι στελεχώνονται οι υπηρεσίες μας σταδιακά με δυναμικό Κωακής καταγωγής, με αποτέλεσμα τη μόνιμη παραμονή του.
Δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε διάφορους τομείς. Ως προς την επισκευή του αξονικού τομογράφου, για την οποία έχουμε δεχθεί αυστηρή κριτική και ορθώς δυσμενή σχόλια, ενημερώνουμε ότι τίθεται σε λειτουργία σήμερα, η δε καθυστέρηση του ήταν απόρροια του γραφειοκρατικού μας συστήματος και του υψηλού κόστους επισκευής.
Ασφαλώς η έλλειψη παιδιάτρου αποτελεί ακόμη ένα άλυτο πρόβλημα που ξεπερνά τις δικές μας δυνατότητες, καθώς  παρά τις συνεχείς προκηρύξεις ταυτοχρόνως δυο θέσεων και παρά το χρηματικό κίνητρο των 450 ευρώ περίπου για σίτιση και διαμονή που προσφέρεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στους νεοπροσληφθέντες επικουρικούς γιατρούς, δεν παρατηρείται έως σήμερα ενδιαφέρον ως προς την προσέλευση τους.
Να τονίσουμε επίσης την επιπλέον επιβάρυνση του προσωπικού μας σε καθημερινή βάση λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών-προσφύγων, των οποίων  η ανάγκη για υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη γίνεται αποκλειστικά στο Νοσοκομείο μας  εν μέσω τουριστικής περιόδου όπου ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα.
Παρά τις δικές μας προτάσεις αλλά και τις πιέσεις που ασκούνται από την περιφέρεια του νοτίου Αιγαίου για την τοποθέτηση κινητής ιατρικής μονάδας εκ μέρους του ΚΕΕΛΠΝΟ, έως και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε ότι προτάσεις-παρεμβάσεις ως προς την εύρυθμη λειτουργία,  με επώνυμες γραπτές αναφορές ή ακόμη και με την κατ ιδίαν παρουσία σας, είναι πάντοτε δεκτές και θεμιτές σε αντίθεση με ανώνυμα σχόλια που δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων, αντιθέτως μόνο διαστρέβλωση των γεγονότων μπορούν να προκαλέσουν και σύγχυση.Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την ανοχή σας αλλά την ελάχιστη κατανόηση σας. 
Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας & εκτελών χρέη Αναπληρωτή Διοικητή
Ι.Καμπανής  

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot