Ιδανικό...να μην απαιτούμε το ιδανικό όταν αυτό είναι ανέφικτο

Δεκέμβριος 01, 2015 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση μετά την συνάντησή του με τον τότε  υπηρεσιακό υπουργό κύριο Μουζάλα, οι Κώοι πολίτες θεωρήσαμε ότι η Δημοτική αρχή επιτέλους θα συνεργαστεί και θα σταματήσει να επιβαρύνει το ήδη υπάρχον και τεράστιο πρόβλημα των προσφυγικών ροών.

 Στην συνέχεια, όταν ο κ. Μουζάλας έγινε επίσημα υπουργός της κυβέρνησης, όλως τυχαίως έγινε και αυτός επικίνδυνος μπαίνοντας στην λίστα των εχθρών της Κω. Λίστα στην οποία προστίθεται οποιοσδήποτε κυβερνητικός, καθώς και όποιος διαφωνεί με τους αδικαιολόγητους χειρισμούς της δημοτικής αρχής.

 Βλέποντας λοιπόν τέτοιου είδους χειρισμούς πολύ λογικά θα σκεφτεί κανείς ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια εις βάρος του τόπου.

Από τη πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή, επιβάρυνε την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Επιγραμματικά:

  • Δημιουργήσατε προβλήματα στην υδροδότηση του Κάπταιν Ηλίας  και γενικότερα δεν βοηθήσατε καθόλου στη λειτουργία του, όταν ταυτόχρονα κατηγορούσατε συνεχώς ότι δεν λειτουργεί σωστά. Παρεμπιπτόντως η προσωρινή αυτή λύση όντως δεν ήταν επαρκής συγκριτικά με το μέγεθος του προβλήματος και επιβάρυνε τους κατοίκους της περιοχής, παρόλ' αυτά έσωσε την πόλη μας από το χάος!
  • Κλειδώσατε τις δημόσιες τουαλέτες, με αποτέλεσμα την τεράστια επιβάρυνση των συνθηκών υγιεινής στο κέντρο της πόλης, την ίδια ώρα που κατηγορούσατε για την δυσοσμία...
  • Χρησιμοποιήσατε ιδιωτικές εταιρείες προστασίας για να κυνηγούν ανθρώπους από το ένα πάρκο στο άλλο μήπως και δια μαγείας εξαφανιστούν. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεταμένη κατάσταση και ταυτόχρονα  να τους οδηγήσετε στο χειρότερο, και  κεντρικότερο δυνατό σημείο.
  • Με τις καθημερινές και αδικαιολόγητα επικίνδυνες δηλώσεις σας στα μέσα, δυναμιτίσατε το κλίμα, καταστρέψατε την συνοχή της κοινωνίας  και δώσατε δικαιώματα σε ακραίες συμπεριφορές που δυσφήμισαν ανεπανόρθωτα το νησί..
  • Ανεπίσημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλά από τα μελή σας, ξεπέρασαν κάθε όριο με δηλώσεις του τύπου  ''τα γλομπ δούλεψαν καλά μέσα στο γήπεδο''  και πολλές άλλες....
  • Διαφωνήσατε  και διαφωνείτε  στα πάντα.  Δεν δεχτήκατε να συνεργαστείτε ποτέ με τον κ. Καματερό αλλά και με την περιφέρεια οι οποίοι πρότειναν δεκάδες λύσεις  ώστε να αποσυμφορηθεί  το κέντρο και να μετριαστεί το πρόβλημα.

Εν κατακλεiδι  κάνατε οτιδήποτε ήταν δυνατό για να γιγαντώσετε και να οξύνετε την υπάρχουσα κατάσταση. Η Κως είναι το μόνο  νησί που ευτελίστηκε παγκοσμίως με τις συνεχείς αρνητικές αναφορές εξαιτίας των χειρισμών σας. Επίσης, απέκτησε τη φήμη ενός ξενοφοβικού νησιού και παράλληλα διπλασιάστηκαν οι ακραίοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής.

Την ώρα που υπήρχαν χίλιοι δυο τρόποι να γλιτώσει το νησί πολλές από αυτές τις συνέπειες, εσείς παραμείνατε στην απραξία σας!

 Ανεξάρτητα από τις εκλογές που σας ανέδειξαν σε δημοτική αρχή της Κω, μην έχετε την αυταπάτη ότι η πλειοψηφία της Κω συναινεί με αυτούς τους χειρισμούς ανευθυνότητας, απραξίας και πολιτικών σκοπιμοτήτων που συνεχίζουν ακόμα και τώρα να στέλνουν το νησί ολοταχώς προς το γκρεμό.

Η Δημοτική αρχή έχει υποχρέωση  να βοηθήσει και όχι να σαμποτάρει οποιαδήποτε ρεαλιστική λύση.... Η συνεισφορά  της σε όλα τα επίπεδα  είναι απαραίτητη ώστε να μην βιώσει το νησί ξανά τις ντροπιαστικές καταστάσεις του καλοκαιριού. Εικόνες ενός απέραντου καταυλισμού στο χειρότερο δυνατό σημείο της πόλης, πλέον  θα είναι ευθύνη αποκλειστικά της Δημοτικής αρχής και του Δήμαρχου αν επαναληφθούν...

Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή η επικίνδυνη στρατηγική συνεχίζεται και ταυτόχρονα προτείνονται λύσεις από την δημοτική αρχή ,απόλυτα καταστροφικές για το νησί... Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστούν λύσεις όπως αυτές που ακούστηκαν από τον κ. Κυρίτση, τύπου φρούρησης των δημοσίων χώρων  από ιδιωτικές εταιρείες προστασίας, επιχορηγούμενες από την περιουσία του Κωακού λαού. Εκτιμώ ότι η πλειοψηφία των Κώων  πολιτών άλλα και των τουριστών είναι αρνητική ως προς αυτό  και θα νιώθει άβολα βλέποντας  έναν οπλισμένο φύλακα σε κάθε πάρκο το καλοκαίρι. Θα δημιουργηθεί κλίμα εμπόλεμης κατάστασης και ανασφάλειας  το όποιο θα είναι ότι χειρότερο για την συνοχή της κοινωνίας άλλα και του τουρισμού...

Παράλληλα ζητούνται εγγυήσεις που αγγίζουν την τελειότητα για τα δεδομένα που έχουμε, που κανένας  δε μπορεί  να δώσει  άλλα και κανένας δεν μπορεί να έχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ,μπροστά σε αυτή την εξαιρετικά αμφίρροπη κατάσταση. Ούτε ο κ. Μουζάλας έχει τέτοιου είδους  εγγυήσεις, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Ε.Ε. Αναλογιστείτε να περίμεναν όλοι αυτοί ουτοπικές εγγυήσεις για να ξεκινήσουν  δράση...

Συμπερασματικά, θεωρώ πως  ιδανικό την  δεδομένη συγκυρία είναι...να μην απαιτούμε το ιδανικό, από την στιγμή που είναι  ανέφικτο....

Πραγματικά εύχομαι, οι ''αχόρταγοι'' ηγέτες  αυτού του κόσμου επιτέλους να δώσουν λύσεις .

Να επιλεγεί άλλος τρόπος μετακίνησης των προσφύγων ώστε να μην ξεβράζουν οι θάλασσες μας, πτώματα ανθρώπων .

Ιδανικότερα να βρουν την χρυσή τομή στις εμπόλεμες περιοχές και να γυρίσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, στις χαμένες τους πατρίδες.

Σαν επακόλουθο όλων αυτών, να επιστρέψει και το νησί μας στην καθημερινότητά του, διότι με τέτοιου είδους  χειρισμούς εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, δεν τρέφω ουδεμία ελπίδα ότι θα μπορέσει το νησί να ανταπεξέλθει ξανά σε τέτοιες καταστάσεις!

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ Η  ΑΛΛΥΛΛΕΓΓΥΗ

Είναι ο δρόμος της ανθρωπιάς που σίγουρα δεν θα λύσει το πρόβλημα, σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά είναι το καλύτερο δυνατό που μπορούμε να κάνουμε ώστε το πέρασμα αυτών των ανθρώπων από το νησί μας να είναι αξιοπρεπές και παράλληλα να αποφύγουμε ντροπιαστικές καταστάσεις όπως αυτές του καλοκαιριού, που θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τουρισμό και θα μας κυνηγάνε για χρόνια.

Είναι ο δρόμος που χάραξε η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΩΣ και ακολούθησαν και άλλοι συμπολίτες μας. Αξίζουν τα συγχαρητήρια ολόκληρου του νησιού!

Είναι ο λόγος που η Κως δεν βίωσε το χάος! Τόσους μήνες έχουν αφιερώσει τις ζωές τους πραγματικά ,έχουν βοηθήσει απεριόριστα, έχουν σώσει ζωές(χωρίς καμία δόση υπερβολής) και έχουν κρατήσει την ισορροπία απέναντι στην παράνοια που επικράτησε στο νησί από τους 'άρχοντες' και τους 'αγανακτισμένους' .Κάλυψαν την εγκληματική ανυπαρξία των αρμοδίων με τρόπο που προκαλεί θαυμασμό και καλό είναι οι έχοντες εξουσία σε όλα τα επίπεδα να παραδειγματιστούν και επιτέλους να κάνουν έστω τα αυτονόητα απέναντι στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση του αιώνα που περνάει μπροστά από τα μάτια  μας! Για το καλό των άτυχων αυτών ανθρώπων ,για το καλό του νησιού ,για το καλό των συνειδήσεων τους.

Φιλικά     

 Γιάννης Παπαποστόλου

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot