Η. ΣΙΦΑΚΗΣ : Η απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, ανοίγει το δρόμο για συμφωνίες του Δήμου Κω με τη Ryanair και άλλες αεροπορικές εταιρείες

Αύγουστος 18, 2015
jumbo-banner

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κω κ. Ηλίας Σιφάκης, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα δημοσίευσε στο ΦΕΚ  την απόφαση για την παραχώρηση, στην εταιρεία που πλειοδότησε, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Κω.

Πρόκειται για μια απόφαση που σημαίνει το τέλος των ψευδαισθήσεων αλλά και των προσδοκιών που καλλιεργούσαν κάποιοι. Μένει βεβαίως να επανατοποθετηθεί το ζήτημα της στρατηγικής συνεργασίας του επενδυτή με τις δικές μας προτεραιότητες.

Υπενθυμίζω ότι στις 14 Ιουνίου είχα ζητήσει με επιστολή μου από τον Υπουργό κ. Σταθάκη, που αποδεικνύεται ρεαλιστής και πραγματιστής, να τερματιστεί αυτή η εκκρεμότητα. 

Όλοι θυμούνται ότι η δική μας δημοτική αρχή ήταν η μοναδική που είχε προτάσεις και έθετε συγκεκριμένα ζητήματα για να είναι επωφελής για τον τουρισμό μας η παραχώρηση του αεροδρομίου. Άλλοι ήταν αυτοί που κραύγαζαν.

Σε όλες τις συζητήσεις που κάναμε με τη Ryanair και άλλες αεροπορικές εταιρείες, το εμπόδιο ήταν η αποσαφήνιση του καθεστώτος λειτουργίας του αεροδρομίου. Αυτό έθεταν ως ζήτημα οι αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αρχίσουμε να χτίζουμε μια συμφωνία για να συμπεριλάβουν την Κω στους προορισμούς τους ή να αυξήσουν τον αριθμό των πτήσεων. 

Θεωρώ ότι με την απόφαση επικύρωσης του διαγωνισμού από την κυβέρνηση, ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει ο Δήμος Κω σε συμφωνίες με  αεροπορικές εταιρείες. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές τις συμφωνίες θα τις διαπραγματευτούμε μαζί με όλους τους φορείς του νησιού.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot