×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Η Κως ανοίγει τα φτερά της στο Αιγαίο

Δεκέμβριος 05, 2013
jumbo-banner

Η δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου στο νησί της Κω φαίνεται ότι αποτελούσε την προϋπόθεση επέκτασης της κοινωνικής και οικονομικής εμβέλειας της και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.
Η παλλαϊκή αποδοχή του Καλλικρατικού εγχειρήματος στην Κω και η οργάνωση του νέου Δήμου σε στέρεα θεμέλια, προσφέρουν τη δυνατότητα, μόλις σε τρία χρόνια, στη Δημοτική Αρχή να ανοίξει τα φτερά της και να αγκαλιάσει στην πρώτη φάση τα αδελφά νησιά της Νισύρου και της Αστυπάλαιας.
Αυτό που με νόμους επιχειρήθηκε και εν μέρει πέτυχε από το 2001 με την δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, Αστυπάλαιας και Νισύρου επανέρχεται με τους καλύτερους οιωνούς αφού αφενός το νησί της Κω έχει έναν ισχυρό Δήμο και αφετέρου οι επιταγές και τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρονται στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Βιώσιμων Εδαφικών Επενδύσεων.

Η πρόσκληση και η συνάντηση των τριών Δημάρχων της Κω, Κώστα Καΐσερλη, της Νισύρου, Νίκου Καρακωνσταντίνου και της Αστυπάλαιας, Πανορμίτη Κονταράτου προοιωνίζει την εξέλιξη μιας πορείας που με σωστό σχεδιασμό μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα προς όφελος και των τριών κοινωνιών.

Ήδη στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των υπεύθυνων πέντε Αντιδημάρχων και των προέδρων του Λιμενικού Ταμείου, της Μαρίνας, της ΔΕΥΑΚ και της ΑΝΕΜ συμφωνήθηκε η προετοιμασία του φακέλου με σκοπό τα Δημοτικά Συμβούλια να επικυρώσουν την συμφωνία της δημιουργίας του σκληρού πυρήνα της ολοκληρωμένης χωρικής ενότητας και της χαλαρής του Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.
Παράλληλα ως προϋπόθεση επιτυχίας τέθηκε το θέμα των συγκοινωνιών και των υποδομών τους και ορίστηκαν ως υπεύθυνοι ο Αντιδήμαρχος, Σωτήρης Μαραγκός και ο Πρόεδρος της ΑΝΕΜ, Νίκος Ζερβός να μελετήσουν και να παρουσιάσουν επενδυτικό σχέδιο αντιμετώπισης του.

Η επόμενη συνάντηση αποφασίστηκε να γίνει στην Νίσυρο όσο το δυνατόν συντομότερα αφού ο στόχος της κατάθεσης της ολοκληρωμένης αναπτυξιακής και χρηματοδοτικής πρότασης προς τις Περιφερειακές, Κρατικές και Ευρωπαϊκές αρχές αποφασίστηκε να γίνει στο τέλος Μαρτίου του 2014.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot