Η Κωνσταντίνα Σβύνου στο ΣΚΑΪ για τη φορολόγηση στα ξενοδοχεία και τις κάρτες-ΒΙΝΤΕΟ

Απρίλιος 30, 2015
jumbo-banner
H πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου μίλησε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τις θέσεις τους για τη φορολόγηση στα ξενοδοχεία και τις πληρωμές με κάρτα. 
 
Αρχικά, ανέφερε ότι θα πρέπει να σταματήσουν τα σενάρια γύρω από τί θα γίνει και να ενημερωθούν για το τί τελικώς ισχύει. Οτιδήποτε επηρεάζει τον τουρισμό σε αύξηση φορολόγησης έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ΑΕΠ της χώρας. Αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται να συνάψουν συμφωνίες και συμβόλαια για τον επόμενο χρόνο, δεδομένου ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ένα χρόνο πριν για οποιαδήποτε αλλαγή. 
 
Όσον αφορά τα τέλη διαμονής στα ξενοδοχεία, αναγνώρισε ότι εφαρμόζεται σε πολλές χώρες, αλλά τόνισε ότι πρέπει να είναι υπέρ των δήμων. Είναι άλλωστε σημαντικό να έχουμε οικονομικά δυνατούς δήμους. Η εφαρμογή των τελών θα πρέπει να γίνει οριζοντίως.. Να είναι ενιαία σε κάθε προορισμό και όχι μόνο στα νησιά, ώστε να μην θεωρηθούν ακριβότεροι προορισμοί. 
 
Σχετικά με την πιστωτική κάρτα θεωρεί ότι δεν θα λύσει το πρόβλημα.. Η εφαρμογή του θα είναι σχετικά δύσκολη σε ηλικιωμένους και σε Έλληνες τουρίστες, που δεν είναι εξοικειωμένοι.. Αυτό που είπε χαρακτηριστικά είναι ότι τα ξενοδοχεία, λόγω της οργάνωσης τους δεν είναι δυνατό να φοροδιαφύγουν.. Σε άλλους τομείς θα υπάρξουν προβλήματα κυρίως είσπραξης και ελέγχου.. Προϋποθέτει ευσυνειδησία του πολίτη. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι υπάρχουν 70.000 παράνομα τουριστικά καταλύματα που διαφεύγουν κέρδη σημαντικά κέρδη.
 
Τέλος, σχετικά με τις κρατήσεις στο νησί μας δήλωσε αισιόδοξη, παρά το αρνητικό κλίμα και του "μουδιάσματος" που υπάρχει, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στις κρατήσεις. 
 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot