Menu
Ν. Μυλωνάς: Με την ευχή να βραβευτεί κάποτε και το νησί μας

Ν. Μυλωνάς: Με την ευχή ν…

Βραβείο για την Πολι...

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσ…

Την Τρίτη 2 Μαΐου ...

Λαβράκι έβγαλε ο κοριός της ΕΥΠ! Κύκλωμα έδινε “μίζες” σε παπάδες και δικαστές – Η μπίζνα με τα τάματα

Λαβράκι έβγαλε ο κοριός τ…

Κύκλωμα... παντοπω...

Βίντεο της ΝΔ "κράζει" τη συνέντευξη Τσίπρα για φόρους και μέτρα!

Βίντεο της ΝΔ "κράζε…

Το γύρο του διαδικ...

Αποκαλυπτικά στοιχεία: «Πλούσιοι» και φτωχοί Ελληνες ανά νομό σύμφωνα με τις δηλώσεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία: «Π…

Αποκαλυπτικά είναι τ...

Προσοχή: Ποια φάρμακα ανακαλεί ο ΕΟΦ [λίστα]

Προσοχή: Ποια φάρμακα ανα…

Στην ανάκληση παρτ...

Με περισσότερα από 20 νησιά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην 1η Έκθεση “Greek Travel Show”, με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού

Με περισσότερα από 20 νησ…

Με συγκριτικό της ...

Τίθεται σε εφαρμογή η νέα διαδικασία για τις μεταθέσεις οπλιτών

Τίθεται σε εφαρμογή η νέα…

Η νέα διαδικασία έ...

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Survivor

Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο …

Πολλά έχουν γραφτε...

Salt & Pepper: Το νέο εστιατόριο - μεζεδοπωλείο στο κέντρο της πόλης! (φωτό)

Salt & Pepper: Το νέο…

Ένα νέο εστιατόριο...

Ο λογαριασμός από τα νέα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά

Ο λογαριασμός από τα νέα …

Για πρώτη φορά σε πλ...

X Factor: Συγκλόνισε το 16χρονο τσιγγανάκι – Δεν άντεξαν Μαζωνάκης, Τάμτα [βίντεο]

X Factor: Συγκλόνισε το 1…

Ποιο το απίστευτο ...

Prev Next

Παραχωρήθηκε το αεροδρόμιο Κω στην κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου

Παραχωρήθηκε το αεροδρόμιο Κω στην κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου
jumbo-banner
Επίκειται ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων το φθινόπωρο του 2016 –Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας
Η Fraport AG με τον Όμιλο Κοπελούζου υπέγραψαν σήμερα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) τις συμβάσεις παραχώρησης για τη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδαςγια 40 χρόνια. Η ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων επίκειται για το φθινόπωρο του 2016, με την ταυτόχρονη προκαταβολή του τιμήματος παραχώρησης ύψους 1.234.000.000€ από την κοινοπραξία. Το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου τον Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ξεκίνησε το 2013.

Συνολικά, τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια εξυπηρέτησαν το 2014 περίπου 22 εκατομμύρια επιβάτες και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 23 εκατομμύρια σε επιβάτες για το 2015. Ειδικότερα, το διεθνές επιβατικό κοινό αποτελεί το 77% της συνολικής κίνησης στα 14 αυτά αεροδρόμια.Τα αεροδρόμια που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα είναι του Ακτίου (PVK), της Καβάλας (KVA) και της Θεσσαλονίκης (SKG). Τα υπόλοιπα 11 αεροδρόμια βρίσκονται σε νησιά και είναι της Κέρκυρας (CFU), των Χανίων/ Κρήτης (CHQ), της Κεφαλονιάς (EFL), της Κω (KGS), της Μυτιλήνης (MJT), της Μυκόνου (JMK), της Ρόδου (RHO), της Σάμου (KGS), της Σαντορίνης (JTR), της Σκιάθου (JSI)και της Ζακύνθου(ZTH). 

Στις εταιρείες διαχείρισης των αεροδρομίων, η FraportAG θα έχει την καθαρή πλειοψηφία των μετοχών και ο Όμιλος Κοπελούζου θα έχει το υπόλοιπο μερίδιο. Η κυριότητα των αεροδρομίων θα παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης. Πέραν της προκαταβολής του τιμήματος παραχώρησης, θα καταβάλλεταικάθε χρόνο τίμημα 22,9 εκατ. ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως. Επιπλέον, η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζουθα επενδύσει συνολικά 330 εκατομμύρια ευρώ σε αερολιμενικές υποδομές μέχρι το 2020, ενώ κατά τα επόμενα χρόνια της παραχώρησης θα ακολουθήσουν επενδύσεις συντήρησης, αναβάθμισης και επέκτασης των αεροδρομίων καθοριζόμενες από την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης. 
Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, Dr. Stefan Schulteδήλωσε:«Από τότε που επιλεγήκαμε ως προτιμητέος επενδυτής, πριν από περίπου έναν χρόνο, η Fraport και ο Όμιλος Κοπελούζου έχουν παραμείνει σταθερά προσηλωμένοι στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια - ένα έργο με οφέλη, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους ίδιους τουςΈλληνες.Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της Fraport θα ενισχύσει και τις 14 αεροπορικές πύλες εισόδου οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την Οικονομία της χώρας και ιδιαίτερα για τον σημαντικό διεθνή τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που η Ελληνική Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) εμπιστεύτηκαν στην κοινοπραξία Fraport - Κοπελούζουτο έργο της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικής θέσης αυτών των αεροδρομίων στις επόμενες δεκαετίες. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση για την επαγγελματική συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας –ορόσημο». 

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, δήλωσε: «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο επωφελείς επενδύσεις με εθνικά και κοινωνικά κριτήρια. Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας αναμφίβολα αποτελεί μία βάση επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, ειδικά σε μία από τις πιο κρίσιμες χρονικές περιόδους που διανύει σήμερα η χώρα. Τα οφέλη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο είναι πολλαπλά και η σύμπραξη των δύο εταιρειών, αποτελεί εγγύησηγια την επιτυχή υποστήριξη του τουρισμού που αποτελεί τη βαριά βιομηχανίατης Ελλάδας, την ενίσχυση της εθνικής ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Σχετικά με την Fraport
FraportAG – η οποία κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου σε αεροπορικές δραστηριότητες παγκοσμίως, - προσφέρει ένα πλήρες φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης αερολιμένων και διαθέτει θυγατρικές και επενδύσεις σετέσσερις ηπείρους. Το 2014, ο όμιλος Fraport προέβη σε πωλήσεις ύψους 2,4 δισ. ευρώ και κέρδη της τάξης των 252 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, περισσότεροι από 108,5 εκατομμύρια επιβάτες σε όλον τον κόσμοχρησιμοποιήσαν αεροδρόμια στα οποία η Fraport έχει την πλειοψηφία των μετοχών. 

Στο  αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA), το οποίο αποτελεί την έδρα της, η Fraport καλωσόρισε περίπου60 εκατομμύρια επιβάτες το 2014 και εξυπηρέτησε περίπου 2,2 εκατομμύρια τόνους εμπορικών μεταφορών. Για το τρέχον χρονοδιάγραμμα  πτήσεων της Χειμερινής περιόδου, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εξυπηρετεί88επιβατικές αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς περίπου 247 προορισμούς σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Περισσότερο από το ήμισυ των προορισμών του αεροδρομίου βρίσκεται εκτόςΕυρώπης, υπογραμμίζοντας το ρόλο της Φρανκφούρτης ως κύριου κόμβου στο παγκόσμιο σύστημα αεροπορικών μεταφορών. Στην Ευρώπη, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κατέχει την πρώτη θέση από την άποψη της χωρητικότητας εμπορικών μεταφορών και είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο  στη μεταφορά επιβατών. Με περίπου το 55% του συνόλου των επιβατών να χρησιμοποιούν τη Φρανκφούρτη ως κόμβο σύνδεσης, το αεροδρόμιο έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό κίνησης επιβατών μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών κόμβων αερολιμένων.

Εγκαταστάσεις αεροδρομίου Φρανκφούρτης: αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρηματικό συγκρότημα στη Γερμανία, καθώς απασχολούνται περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι σε περίπου 500 εταιρείες και οργανισμούς. Η κύρια ανάπτυξη στον τομέα της ακίνητης περιουσίας- όπως τα επιχειρηματικά πάρκα The Squaire, the Gateway Gardens και το πάρκο εφοδιαστικής αλυσίδας Mönchhof Logistics Park – δημιουργεί νέα διάσταση και πλήθος υπηρεσιών, στις αναπτυσσόμενες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης μέσα στον 21ο αιώνα. 

Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της Γερμανίας ζει σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων γύρω από τον κόμβο μεταφορών του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, που είναι η  μεγαλύτερη ζώνη επιρροής αερολιμένα στην Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου αποτελούν «μαγνήτη» για άλλες εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή οικονομικής σημασίας Frankfurt/Rhine-Main-Neckar. Χάρη στις συνέργειες που σχετίζονται με δυναμικές βιομηχανίες της περιοχής, στην εμπειρία και στην άριστη υποδομή μεταφορών, το παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης επιτρέπει στις εταιρείες εξαγωγικού χαρακτήρα της Έσσης και της Γερμανίας να αναπτυχθούν στις παγκόσμιες αναπτυσσόμενες αγορές.
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των οικονομιών εξαγωγικού προσανατολισμού του Κρατιδίου της Έσσης, καθώς και του συνόλου της Γερμανίας, για τη βέλτιστη σύνδεση με αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο. Επίσης, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι μια στρατηγική πύλη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην τεράστια ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - το οποίο βρίσκεται σε στρατηγική θέση στην καρδιά της Ευρώπης – αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.
Σχετικά με τον Όμιλο Κοπελούζου
Ο Όμιλος Κοπελούζου κατέχει ηγετικό ρόλο στην ελληνική αγορά και αποτελείται από εταιρείες με πεδίο δράσης σε διαφορετικούς στρατηγικούς τομείς επενδύσεων &δραστηριοτήτων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι βασικοί τομείς δραστηριότητας είναι: παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων πηγών (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα, και υδροηλεκτρικές μονάδες), έργα υποδομών και παραχωρήσεων, κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων, διαφήμιση, εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, κατασκευή και διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας.
Ο Όμιλος Κοπελούζου έχει μεικτές εταιρείες με πολυεθνικούς ομίλους, όπως: τη Γερμανική FraportAG, τη ρωσική Gazprom, την Ιταλική ENEL, τη Βουλγαρική Εταιρεία Ηλεκτρισμού ΝΕΚ EAD, τη Ρωσική VTBCapital, τη Γαλλική JCDecaux, και άλλους. 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου στον τομέα ανάπτυξης και λειτουργίας αεροδρομίων, καθώς πέραν των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, ο Όμιλος αποτελεί τη μοναδική ελληνική ιδιωτική συμμετοχή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ο Όμιλος Κοπελούζου και η Fraport είναι εταίροι στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο Pulkovo, της Αγίας Πετρούπολης, στην Ρωσία.

Επίκειται ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων το φθινόπωρο του 2016 –Τα Περιφερειακά Αεροδρόμια είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας

Η Fraport AG με τον Όμιλο Κοπελούζου υπέγραψαν σήμερα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) τις συμβάσεις παραχώρησης για τη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδαςγια 40 χρόνια. Η ανάληψη της λειτουργίας των αεροδρομίων επίκειται για το φθινόπωρο του 2016, με την ταυτόχρονη προκαταβολή του τιμήματος παραχώρησης ύψους 1.234.000.000€ από την κοινοπραξία. Το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου τον Νοέμβριο του 2014, στο πλαίσιο της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων που ξεκίνησε το 2013.

Συνολικά, τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια εξυπηρέτησαν το 2014 περίπου 22 εκατομμύρια επιβάτες και αναμένεται να ξεπεράσουν τα 23 εκατομμύρια σε επιβάτες για το 2015. Ειδικότερα, το διεθνές επιβατικό κοινό αποτελεί το 77% της συνολικής κίνησης στα 14 αυτά αεροδρόμια.Τα αεροδρόμια που βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα είναι του Ακτίου (PVK), της Καβάλας (KVA) και της Θεσσαλονίκης (SKG). Τα υπόλοιπα 11 αεροδρόμια βρίσκονται σε νησιά και είναι της Κέρκυρας (CFU), των Χανίων/ Κρήτης (CHQ), της Κεφαλονιάς (EFL), της Κω (KGS), της Μυτιλήνης (MJT), της Μυκόνου (JMK), της Ρόδου (RHO), της Σάμου (KGS), της Σαντορίνης (JTR), της Σκιάθου (JSI)και της Ζακύνθου(ZTH).

Στις εταιρείες διαχείρισης των αεροδρομίων, η FraportAG θα έχει την καθαρή πλειοψηφία των μετοχών και ο Όμιλος Κοπελούζου θα έχει το υπόλοιπο μερίδιο. Η κυριότητα των αεροδρομίων θα παραμείνει στο Ελληνικό Δημόσιο για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης. Πέραν της προκαταβολής του τιμήματος παραχώρησης, θα καταβάλλεταικάθε χρόνο τίμημα 22,9 εκατ. ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως. Επιπλέον, η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζουθα επενδύσει συνολικά 330 εκατομμύρια ευρώ σε αερολιμενικές υποδομές μέχρι το 2020, ενώ κατά τα επόμενα χρόνια της παραχώρησης θα ακολουθήσουν επενδύσεις συντήρησης, αναβάθμισης και επέκτασης των αεροδρομίων καθοριζόμενες από την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης.

Ο Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, Dr. Stefan Schulteδήλωσε:«Από τότε που επιλεγήκαμε ως προτιμητέος επενδυτής, πριν από περίπου έναν χρόνο, η Fraport και ο Όμιλος Κοπελούζου έχουν παραμείνει σταθερά προσηλωμένοι στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια - ένα έργο με οφέλη, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τους ίδιους τουςΈλληνες.Η εκτεταμένη τεχνογνωσία της Fraport θα ενισχύσει και τις 14 αεροπορικές πύλες εισόδου οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την Οικονομία της χώρας και ιδιαίτερα για τον σημαντικό διεθνή τουριστικό τομέα στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που η Ελληνική Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) εμπιστεύτηκαν στην κοινοπραξία Fraport - Κοπελούζουτο έργο της ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικής θέσης αυτών των αεροδρομίων στις επόμενες δεκαετίες. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε, τόσο το ΤΑΙΠΕΔ, όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση για την επαγγελματική συνεργασία τους στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας –ορόσημο».

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος, δήλωσε: «Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο επωφελείς επενδύσεις με εθνικά και κοινωνικά κριτήρια. Η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας αναμφίβολα αποτελεί μία βάση επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, ειδικά σε μία από τις πιο κρίσιμες χρονικές περιόδους που διανύει σήμερα η χώρα. Τα οφέλη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο είναι πολλαπλά και η σύμπραξη των δύο εταιρειών, αποτελεί εγγύησηγια την επιτυχή υποστήριξη του τουρισμού που αποτελεί τη βαριά βιομηχανίατης Ελλάδας, την ενίσχυση της εθνικής ανταγωνιστικότητας και Οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Σχετικά με την Fraport

FraportAGη οποία κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών του κόσμου σε αεροπορικές δραστηριότητες παγκοσμίως, - προσφέρει ένα πλήρες φάσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης αερολιμένων και διαθέτει θυγατρικές και επενδύσεις σετέσσερις ηπείρους. Το 2014, ο όμιλος Fraport προέβη σε πωλήσεις ύψους 2,4 δισ. ευρώ και κέρδη της τάξης των 252 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, περισσότεροι από 108,5 εκατομμύρια επιβάτες σε όλον τον κόσμοχρησιμοποιήσαν αεροδρόμια στα οποία η Fraport έχει την πλειοψηφία των μετοχών.

Στο  αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA), το οποίο αποτελεί την έδρα της, η Fraport καλωσόρισε περίπου60 εκατομμύρια επιβάτες το 2014 και εξυπηρέτησε περίπου 2,2 εκατομμύρια τόνους εμπορικών μεταφορών. Για το τρέχον χρονοδιάγραμμα  πτήσεων της Χειμερινής περιόδου, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εξυπηρετεί88επιβατικές αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς περίπου 247 προορισμούς σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Περισσότερο από το ήμισυ των προορισμών του αεροδρομίου βρίσκεται εκτόςΕυρώπης, υπογραμμίζοντας το ρόλο της Φρανκφούρτης ως κύριου κόμβου στο παγκόσμιο σύστημα αεροπορικών μεταφορών. Στην Ευρώπη, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κατέχει την πρώτη θέση από την άποψη της χωρητικότητας εμπορικών μεταφορών και είναι το τρίτο πιο πολυσύχναστο  στη μεταφορά επιβατών. Με περίπου το 55% του συνόλου των επιβατών να χρησιμοποιούν τη Φρανκφούρτη ως κόμβο σύνδεσης, το αεροδρόμιο έχει επίσης το υψηλότερο ποσοστό κίνησης επιβατών μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών κόμβων αερολιμένων.

Εγκαταστάσεις αεροδρομίου Φρανκφούρτης: αποτελεί το μεγαλύτερο επιχειρηματικό συγκρότημα στη Γερμανία, καθώς απασχολούνται περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι σε περίπου 500 εταιρείες και οργανισμούς. Η κύρια ανάπτυξη στον τομέα της ακίνητης περιουσίας- όπως τα επιχειρηματικά πάρκα The Squaire, the Gateway Gardens και το πάρκο εφοδιαστικής αλυσίδας Mönchhof Logistics Park – δημιουργεί νέα διάσταση και πλήθος υπηρεσιών, στις αναπτυσσόμενες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης μέσα στον 21ο αιώνα.

Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της Γερμανίας ζει σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων γύρω από τον κόμβο μεταφορών του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, που είναι η  μεγαλύτερη ζώνη επιρροής αερολιμένα στην Ευρώπη. Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου αποτελούν «μαγνήτη» για άλλες εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή οικονομικής σημασίας Frankfurt/Rhine-Main-Neckar. Χάρη στις συνέργειες που σχετίζονται με δυναμικές βιομηχανίες της περιοχής, στην εμπειρία και στην άριστη υποδομή μεταφορών, το παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης επιτρέπει στις εταιρείες εξαγωγικού χαρακτήρα της Έσσης και της Γερμανίας να αναπτυχθούν στις παγκόσμιες αναπτυσσόμενες αγορές.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των οικονομιών εξαγωγικού προσανατολισμού του Κρατιδίου της Έσσης, καθώς και του συνόλου της Γερμανίας, για τη βέλτιστη σύνδεση με αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο. Επίσης, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης είναι μια στρατηγική πύλη για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην τεράστια ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - το οποίο βρίσκεται σε στρατηγική θέση στην καρδιά της Ευρώπης – αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σχετικά με τον Όμιλο Κοπελούζου

ΟΌμιλος Κοπελούζου κατέχει ηγετικό ρόλο στην ελληνική αγορά και αποτελείται από εταιρείες με πεδίο δράσης σε διαφορετικούς στρατηγικούς τομείς επενδύσεων &δραστηριοτήτων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι βασικοί τομείς δραστηριότητας είναι: παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας συμπεριλαμβανομένων ανανεώσιμων πηγών (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα, και υδροηλεκτρικές μονάδες), έργα υποδομών και παραχωρήσεων, κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων, διαφήμιση, εκθεσιακά και συνεδριακά κέντρα, κατασκευή και διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας.

Ο Όμιλος Κοπελούζου έχει μεικτές εταιρείες με πολυεθνικούς ομίλους, όπως: τη Γερμανική FraportAG, τη ρωσική Gazprom, την Ιταλική ENEL, τη Βουλγαρική Εταιρεία Ηλεκτρισμού ΝΕΚ EAD, τη Ρωσική VTBCapital, τη Γαλλική JCDecaux, και άλλους.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου στον τομέα ανάπτυξης και λειτουργίας αεροδρομίων, καθώς πέραν των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, ο Όμιλος αποτελεί τη μοναδική ελληνική ιδιωτική συμμετοχή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ο Όμιλος Κοπελούζου και η Fraport είναι εταίροι στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται το Αεροδρόμιο Pulkovo, της Αγίας Πετρούπολης, στην Ρωσία.

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός