Η. Καματερός: Με συλλογική προσπάθεια θα βρεθεί χώρος - μακριά από τα πάρκα και τις πλατείες (βίντεο)

Αύγουστος 06, 2015
jumbo-banner
Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Βουλευτής Δωδ/σου του ΣΥΡΙΖΑ για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού, στο ξενοδοχείο Μαριτίνα. Στο πάνελ μαζί του στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κω ο κ. Καβαδάκης και ο κ. Τσακίρης.

Ο κ. Καματερός έκανε μια 30λεπτη εισήγηση και στην συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Στην εισήγηση του τρία ήταν τα βασικά θέματα που ανέπτυξε οι πολιτικές εξελίξεις, το μεταναστευτικό και ο τουρισμός

Αρχικά έκανε αναφορά για την στήριξη στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παρά τα πολύ σκληρά μέτρα και την συμφωνία για την όποια είπε ότι ακόμη δεν έχει ψηφισθεί επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και γι' αυτά που λέμε..Είπε χαρακτηριστικά ότι δέχτηκαν αναγκαστικά την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή, υπάρχει περιθώριο να εφαρμοστούν ανάλογες νησιωτικές πολιτικές, οι οποίες κατά κάποιο τρόπο θα «επιστρέψουν» την όποια χασούρα θα έχουν οι νησιώτες. Επίσης, τόνισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να βρίσκεται στο πλευρό των αδύνατων.

Συνεχίζοντας, σε ότι αφορά τον τουρισμό, τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν άμεσα οι μικρομεσαίοι, μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων και κονδυλίων, ενώ θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρξει ισόρροπη κατανομή της ανάπτυξης στα νησιά μέσω του ανάλογου χωροταξικού σχεδιαμού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις επεκτάσεις των ξενοδοχείων, αφήνοντας αιχμές ότι εγκρίνονται από τους τουριστικούς πράκτορες και όχι από το κράτος.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, που είναι και το πιο επίκαιρο, το χαρακτήρισε ως το "πρόβλημα του αιώνα" στο οποίο αν δεν βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις από την Ε.Ε. θα πέσει και θα μας πλακώσει όλους όπως είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας πως αυτό το είπε και στη Βουλή. Το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται τα επόμενα χρόνια, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα μάτια..Οι ροές θα συνεχίσουν να αυξάνονται, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αλλαγή στάσης. Διέψεσε επίσης όσους θεωρούν ότι αυτές οι ροές αυξήθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καματερός αναφέρθηκε εκτενώς στα κονδύλια της Ε.Ε., τα οποία εκτιμούνται περίπου στα 400 εκ. ευρώ και τα οποία θα χρειαστούν μήνες για να ξεκινήσουν να απορροφούνται.

Τέλος έκανε λόγο για το χώρο φιλοξενίας, ο οποίος θα έπρεπε να υπάρχει στο νησί μας για ποικίλους λόγους, και κυρίως για το τουρισμό. Ο χώρος φιλοξενίας δεν μπορεί να θεωρηθεί πόλος έλξης για τους μετανάστες,αντιθέτως θα έδειχνε το ανθρώπινο πρόσωπο του νησιού, ενώ παράλληλα θα απεγκλώβιζε τους δημόσιους χώρους, όπου συγκεντρώνονται. Καλύτερα να βρίσκονται σε χώρο φιλοξενίας παρά στα πάρκα και στις πλατείες. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, δηλώνοντας την ανακούφιση του που αναλαμβάνει πρωτοβουλία για δράση και για το γεγονός ότι τάσσεται υπέρ της εύρεσης χώρου φιλοξενίας. Αν συντονιστούμε θα βρούμε λύση και θα δημιουργηθεί ένα οργανωμένο κέντρο υποδοχής με τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Σε ερώτηση για το αν ο Δήμαρχος της Κω είναι το πρόβλημα αρχικά απάντησε Συ είπας!!! και στην συνέχεια πρόσθεσε δεν θέλω να ρίχνω λάδι στη φωτιά, εγώ δεν θα κάνω μηνύσεις σε κανέναν, παρά το γεγονός ότι αναφέρθηκε με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο μου όπως "Μαυρογιαλούρος, ελεεινός συκοφάντης, ψεύτης...θέλω να καθίσουμε να συζητήσουμε και να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και ας έχουμε διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις! 

Στην συνέχεια απάντησε σε πολλά ερωτήματα που τέθηκαν με αποτέλεσμα η συνέντευξη να κρατήσει τουλάχιστον 2 ώρες...αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καματερός όταν ήρθε η σειρά της συναδέλφου Μαρίας Παπαζαχαρίου να ρωτήσει την ρώτησε αν εκπροσωπεί τον ΔΗΡΑΣ και όταν εκείνη απάντησε ναι της είπε ότι δεν θα δεχτεί ερώτηση παρά μόνο αν την κάνει σαν Μαρία! Η Μαρία Παπαζαχαρίου τότε τον ρώτησε αν την αναγνωρίζει σαν δημοσιογράφο με 26 χρόνια παρουσίας στο νησί ο βουλευτής απάντησε καταφατικά οπότε και έγινε η ερώτηση όπως θα δείτε και στο βίντεο! Τα σχόλια δικά σας...

 

 

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot