Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για το χαστούκι του αστυνομικού στην Κω

Αύγουστος 10, 2015
jumbo-banner

Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter ο ανταποκριτής του Associated Press Dalton Bennett, ένας Έλληνας αστυνομικός χτυπά έναν μετανάστη, την στιγμή που Πακιστανοί και Σύροι πρόσφυγες περιμένουν στη σειρά για να πάρουν τα έγγραφα της προσωρινής τους παραμονής στη χώρα.

Όπως γράφει ο ίδιος:

«Έλληνας αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύρους, ενώ περιμένουν για τα χαρτιά τους. καλώς ήρθατε στην Κω».

Dalton Bennett

#Greek cop brandishes knife and slaps terrified #Pakistanis and #Syrians as they wait for papers. Welcome to #Kos

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με φωτογραφίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σήμερα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζουν επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού, στη νήσο της Κω.
Επιπλέον, προανάκρισης επελήφθη η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Όπως δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Β. Δωδεκανήσου, Αντώνης Κυδωνάκης, ο αρχιφύλακας φέρεται να υποστήριξε στους ανωτέρους του ότι οι μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν τρεις φορές στο ΑΤ. Σε μία από τις απόπειρες, υποστηρίζει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αστυνομικός, έπεσε το μαχαίρι από έναν μετανάστη. Ισχυρίζεται, ταυτόχρονα, πως ούτε χαστουκίζει ούτε απειλεί μετανάστες, αλλά τους έδειξε το δρόμο για να μπουν στη σειρά.

Σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή αρχιφύλακα, το νησί της Κω κατακλύζεται καθημερινά από μετανάστες με αποτέλεσμα να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα.

Με πληροφορίες από megatv.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot