Η απάντηση του Η. Σιφάκη στον ΣΕΠΕΚΩ για την τουριστική αγορά της Ολλανδίας

Απρίλιος 21, 2016
jumbo-banner

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, Αγαπητέ φίλε Βασίλη,

Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία σας για την κατάσταση που παρουσιάζουν οι κρατήσεις από Ολλανδία, όπως και από Βέλγιο, μιας και η μεν Ολλανδία είναι η τρίτη μεγαλύτερη τροφοδότρια χώρα τουριστών για την Κω, το δε Βέλγιο μια εξ ίσου σημαντική χώρα για εμάς.

Θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι πρώτος ο Δήμος της Κω έλαβε τα μηνύματα και φροντίσαμε να υλοποιηθούν μια σειρά δράσεις προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα στις χώρες αυτές.

Έτσι έγκαιρα προχωρήσαμε σε:

Α. Στενή συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ στις χώρες της BENELUX (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), ώστε να το κέντρο ενημέρωσης του συγκεκριμένου γραφείου να είναι πλήρως ενημερωμένο για τις εξελίξεις στο νησί και στη συνέχεια να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους και τους πράκτορες.

Β. Συμμετοχή του δήμου στην Ολλανδική έκθεση με τον Δήμαρχο επικεφαλής ο οποίος παρεχώρησε σειρά προγραμματισμένων ενημερωτικών συνεντεύξεων ώστε να περάσουμε το μήνυμά μας. Είναι δε σημαντικό να τονίσουμε ότι πρώτη φορά μετά το 2010 Δήμαρχος της Κω συμμετείχε τόσο ενεργά στην συνολική καμπάνια για το νησί, πράγμα που ζητούσε τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού όσο και όλοι οι tour operators.

Γ. Ημερίδα για τον Τουρισμό, στις Βρυξέλες, όπου έγινε παρουσίαση της Κω σε Ολλανδούς και Βέλγους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Thomas Cook Ολλανδίας. Η πολύ καλά οργανωμένη παρουσίαση έγινε από τον ίδιο το Δήμαρχο Γιώργο Κυρίτση, πράγμα που είχε ουσιαστική αξία αφού εκτιμήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες.

Δ. Σε παρουσίαση της Κω σε Ολλανδούς Δημοσιογράφους που ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό Ελληνικό γλέντι στο οποίο συμμετείχαν πολλοί λάτρεις της Κω. Η πρωτοβουλία ήταν του συμπολίτη μας και επιχειρηματία ξενοδόχου Ιπποκράτη Κουρούνη, με μέγα χορηγό τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο Ολλανδικό τουριστικό οργανισμό Corendon, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων.

Ε. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και μέσω της συνεργάτιδας Εταιρίας Marketing του ΣΕΤΕ, Marketing Greece, υλοποιούμε την καμπάνια “Kos Made of Summer” δημιουργώντας άμεσα ψηφιακό υλικό (Θεματικά videos) όπως και την λειτουργία Social Media ώστε να προλάβουμε την διαφημιστική καμπάνια για το δεύτερο μισό του τουριστικού έτους.

Τελευταία δε, με ανακοίνωση που υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος, ενημερώθηκαν όλοι οι Tour Operators για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω.

Θα πρέπει επίσης να σας ενημερώσω ότι όλη η παρουσία της Κω, αλλά και η επικοινωνία της, βασίζεται σε επαγγελματική εταιρία επικοινωνίας, το κόστος της οποίας καλύπτεται στο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου- ΠΝΑΙ.
Όσον αφορά τώρα, την πραγματοποίηση δημοσιογραφικών ταξιδιών από την Ολλανδία αλλά και από όλες τις χώρες που οι κρατήσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο πρόβλημα, αντιλαμβάνεσαι ότι μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία και τη συμμετοχή του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού.

Είμαστε ήδη σε επικοινωνία, με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα τέτοια ταξίδια και χαιρόμαστε που οι επιχειρηματίες δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν σημαντικό μέρος του κόστους τους.

Ο Δήμος μας, όπως άλλωστε κάνει όλο αυτό το διάστημα, στηρίζει κάθε τέτοια πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που η νομοθεσία του παρέχει.


Ο Αντιδήμαρχος
Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας,
Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα

Ηλίας Δ. Σιφάκης

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot