Menu
Αυξάνονται οι μισθοί στο Δημόσιο, μειώνονται στον ιδιωτικό τομέα

Αυξάνονται οι μισθοί στο …

Σε δυσμενέστερη θέ...

Σε φάση «επανίδρυσης» η οργάνωση της ΟΝΝΕΔ

Σε φάση «επανίδρυσης» η ο…

Στις 30 Απριλίου 2...

Το σαββατοκύριακο οι Περιφερειακοί Αγώνες Νοτίου Αιγαίου

Το σαββατοκύριακο οι Περι…

Το ερχόμενο Σαββατ...

Συναγερμός στο ΚΥΣΕΑ για το τουρκικό αμόκ – «Η Ελλάδα δεν σηκώνει άλλα Ίμια»

Συναγερμός στο ΚΥΣΕΑ για …

Σιγή ιχθύος τήρησαν ...

Τα ζώδια σήμερα 27 Απριλίου: Κριέ, είναι μια καλή ημέρα για να ξεκινήσεις να υλοποιείς τα σχέδια που έχουν σχέση με τα οικονομικά σου.

Τα ζώδια σήμερα 27 Απριλί…

Τι λένε για σήμερα τ...

Η μεγάλη λεηλασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων - Στην ανεργία 700.000 εργαζόμενοι

Η μεγάλη λεηλασία των μικ…

Τα μνημόνια και η κρ...

Πασκουάλ Vs Γιαννακόπουλος! Σε ποια περίπτωση θα παραιτηθεί ο Καταλανός από τον Παναθηναϊκό - Η εξωγηπεδική ζωή των παικτών που ενόχλησε

Πασκουάλ Vs Γιαννακόπουλο…

Ο Πασκουάλ και η α...

Πάμε σινεμά; Δείτε το πρόγραμμα προβολών από 27/04 έως 03/05

Πάμε σινεμά; Δείτε το πρό…

Στον Χειμερινό Κινημ...

Τρίμηνη παράταση για ένταξη δράσεων στο Ε.Π «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»

Τρίμηνη παράταση για έντα…

Παρατείνεται για έ...

Δήμος Κω: "Γερμανοί δημοσιογράφοι στην Κω για την προβολή του νησιού"

Δήμος Κω: "Γερμανοί …

O Δήμος της Κω σε ...

Κίνηση - έκπληξη από Μοσκοβισί για το έλλειμμα της Ελλάδας

Κίνηση - έκπληξη από Μοσκ…

Η Ευρωπαϊκή Επιτρο...

Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στο νησί μας- Στην Κω βρέθηκαν επιχειρηματίες και επενδυτές της γείτονος χώρας (φωτό)

Μεγάλο ενδιαφέρον για επε…

Στην Κω βρέθηκε τη...

Prev Next

Ηλίας Καματερός: πως ενισχύεται η Υγεία στην Κω (φωτό)

Ηλίας Καματερός: πως ενισχύεται η Υγεία στην Κω (φωτό)
jumbo-banner

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο κτίριο που έχει κατασκευαστεί εδώ και χρόνια για να στεγάσει το Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός,

με τον Έπαρχο Γιώργο Χαλκιδιό, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Τσακίρη, τον ιατρό Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Κοπάδη και το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Κω Νεκτάριο Γεωργαντή.

Ο Ηλίας Καματερός, τον οποίο συνόδευαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κω, συζήτησε αρχικά με εκπροσώπους της Επιτροπής Πολιτών και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντιμάχειας Νίκο Τάλλαρο, ενώ στην συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σωτήρης Μαραγκός και ο νέος Πρόεδρος της Τ.Ο. Κω της Ν.Δ. Κώστας Χόνδρος.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρόντος του γιατρού της Αντιμάχειας Τάσου Μεταξά, ο Ηλίας Καματερός περιέγραψε αναλυτικά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που το επιβάρυναν τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ανατάξει το σύστημα Υγείας σε όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά από το 2009, η κυβέρνηση προχώρησε:

σε αύξηση δαπανών για την Υγεία, και

σε προσλήψεις προσωπικού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για πρόσληψη αγροτικών γιατρών σε όλα τα χωριά της Κω ενώ στο προηγούμενο διάστημα στάλθηκε και αγροτικός γιατρός στην Αντιμάχεια, τον οποίο, όπως δήλωσε ο Ηλίας Καματερός, κακώς τον κράτησε το Νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ έχουν εγκριθεί 3500 προσλήψεις και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους πρώτους 1095, εκ των οποίων έρχονται στην Κω:

1 ΠΕ Φαρμακοποιός,

2 ΤΕ Νοσηλευτικής,

1 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής και

1 ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών.

Από τους Επικουρικούς έρχονται:

1 ΠΕ Φαρμακοποιός, και

1 ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.

Από τους μόνιμο προσωπικό έρχονται:

3 γιατροί, και

5 Νοσηλευτικής και λοιπών ειδικοτήτων.

Παράλληλα, από τις 4 θέσεις Επικουρικών γιατρών που ζήτησε το Νοσοκομείο της Κω, γίνεται προκήρυξη για:

3 Παιδίατρους, και

1 Χειρουργό.

Εν τω μεταξύ έχουν έρθει ήδη στο Νοσοκομείο Κω, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, 5 γιατροί και 5 νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ έχει παραταθεί για ακόμη ένα χρόνο η σύμβαση των Επικουρικών γιατρών.

Σημείωσε επίσης ότι με το παράλληλο πρόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση δόθηκαν κίνητρα στους γιατρούς να έρχονται στα νησιά και η δυνατότητα στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει οικονομικά στην ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας.

Σε αυτό το σημείο, ο Έπαρχος Γιώργος Χαλκιδιός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στον Περιφερειάρχη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου στην ενίσχυση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

Ο Ηλίας Καματερός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει κυκεώνα προβλημάτων αφού δεκάδες Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα δε λειτουργούν, όπως και το Κ.Υ. Αντιμάχειας, το οποίο παρότι εγκαινιάστηκε πριν από επτά χρόνια δεν απέκτησε ποτέ Οργανισμό Λειτουργίας.

Δήλωσε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και διερευνά λύση σε αυτή την κατεύθυνση. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μέχρι την πλήρη λειτουργία του θα ενισχυθεί το Ιατρείο Αντιμάχειας με προσωπικό και προγραμματισμένες επισκέψεις Τεχνολόγων Εργαστηρίων και Ακτινολογικού. Όλα αυτά, τόνισε, μπορούν να γίνουν κατά τον καλύτερο τρόπο σε συνεργασία των γιατρών με τη νέα Διοίκηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως ανακοίνωσε, προγραμματίζεται κοινή σύσκεψη με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, στην Κω.

Παράλληλα γίνεται επεξεργασία τροποποίησης ώστε τα Νοσοκομεία Κω και Καλύμνου να επανακτήσουν την αυτονομία τους και να πάψουν να υπάγονται στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Κλείνοντας, χαρακτήρισε θετική την ενεργοποίηση των κατοίκων της Αντιμάχειας για το Κέντρο Υγείας και τόνισε ότι απαιτείται συστράτευση όλων των δυνάμεων, χωρίς εξαιρέσεις, για την αναβάθμιση της Υγείας στην Κω. Άλλωστε, όπως είπε, στο ζήτημα της Υγείας δε χωράνε μικροπολιτικές σκοπιμότητες αν και κάποιους βολεύει η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

loading...
επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός