Εσπευσμένα με ελικόπτερα έφτασαν αστυνομικοί της ΥΜΕΤ σε Λέσβο και Κω

Σεπτέμβριος 02, 2015
jumbo-banner

Αυξάνεται το προσωπικό της αστυνομίας σε Λέσβο και Κω, με την αποστολή δυνάμεων από την Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οριακές καταστάσεις στην υποδοχή και διαχείριση των μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν κατά χιλιάδες από τα τουρκικά παράλια.

Το μεσημέρι δύο διμοιρίες της ΥΜΕΤ ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Λέσβο και την Κω και μάλιστα εσπευσμένα, με με ελικόπτερα Σούπερ Πούμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο αναπληρωτής γ.γ. αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ύστερα και από παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διατηρήσουν την τάξη κατά την ταυτοποίηση και την προσπάθεια των μεταναστών να αγοράσουν ένα εισιτήριο για τον Πειραιά, που αποτελεί την πόρτα για τον προορισμό τους στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Όπως δήλωσε ο κ. Φιλιππάκος, η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες της χώρας και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ε.Ε., τόσο για την υποδοχή και προώθηση των μεταναστών, αλλά και προς την πλευρά της Τουρκίας, απ’ όπου καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες.

Για τον λόγο αυτό, πιθανότατα την Πέμπτη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας θα περιοδεύσει για μια ακόμα φορά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα έχει συνάντηση με Ευρωπαίους αξιωματούχους για το θέμα

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot