Επιστολή Γ. Κυρίτση σε Ν. Βούτση για την πρόσληψη γιατρών & νοσηλευτών

Απρίλιος 28, 2015
jumbo-banner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : ‘’ Ζητάμε να μας επιτραπεί η πρόσληψη άλλων δύο γιατρών και νοσηλευτών. Ο Δήμος μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία τους και να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό’’

Επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.ΝίκοΒούτση και τους 5 Βουλευτές Δωδεκανήσου απέστειλε ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης μετά την έγκριση πρόσληψης από το Δήμο ενός γιατρού και ενός νοσηλευτή με τους οποίους θα αρχίσει η στελέχωση και η λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Κω.
Ο κ.Κυρίτσης επισημαίνει ότι μέσα από το Δίκτυο Υγείας του Δήμου θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες της Κω και θα αποσυμφορηθεί η λειτουργία του νοσοκομείου.
Ο Δήμαρχος Κω ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών για να εγκριθούν οι προσλήψεις δύο ακόμα γιατρών και δύο νοσηλευτών προκειμένου να λειτουργήσει ολοκληρωμένα στο Δίκτυο Υγείας του Δήμου Κω και να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων ( παιδιά, ηλικιωμένοι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, άποροι και πρόσφυγες).
Ο Γιώργος Κυρίτσης επισημαίνει ότι η πρόσληψη τους, όπως γίνεται με την πρόσληψη γιατρού και νοσηλευτή που ήδη εγκρίθηκε, δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αφού ο Δήμος θα αναλάβει να καλύψει τις δαπάνες μισθοδοσίας τους.
Ο Δήμαρχος Κω τονίζει ότι ΄΄το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου δημιουργείται για να στηρίξει και να συμπληρώσει τις άλλες δομές δημόσιας υγείας αλλά και για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες.
Ζητάμε από τον Υπουργό Εσωτερικών και τους Δωδεκανήσιους βουλευτές να μας στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια.
Αυτή είναι η πραγματική και ουσιαστική κοινωνική πολιτική.’’
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, έχει ως εξής:

Προς
Αξιότιμο Κύριο
Νίκο Βούτση
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Κύριε Υπουργέ
Ένα από τα δομικά στοιχεία των προγραμματικών μας δεσμεύσεων ως δημοτική αρχή, που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες, ήταν η δημιουργία ενός Δημοτικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Υγείας για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους δημότες της Κω.
Πιστεύω ακράδαντα ότι η άσκηση και εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής αποτελεί πεδίο ευθύνης και της αυτοδιοίκησης.
Αρκεί να υπάρχει ορθολογισμός και συγκεκριμένη στόχευση.
Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας έχει ως στόχο να στηρίξει ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ( παιδιά, ηλικιωμένοι), σε άνεργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, πρόσφυγες και ανθρώπους που στερούνται πόρων αλλά και πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας.
Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου, θα καλύψει τις ελλείψεις των δομών δημόσιας υγείας στο νησί και θα αποσυμφορήσει τη λειτουργία του νοσοκομείου μας, που είναι αναγκασμένο να εξυπηρετεί σήμερα ακόμα και τις στοιχειώδες ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Στον αρχικό σχεδιασμό μας για τη λειτουργία του Δικτύου ήταν η πρόσληψη 3 γιατρών και 3 νοσηλευτών προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες σε ολόκληρο το νησί.
Πρόσφατα εγκρίθηκε το αίτημα που είχε υποβάλλει ο Δήμος Κω στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την πρόσληψη ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας
Ο Δήμος Κω έχει ζητήσει την πρόσληψη 4 ακόμα ατόμων ( 2 νέων γιατρών και 2 νοσηλευτών) έχοντας τη δυνατότητα να καλύψει τη μισθοδοσία τους και να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η λογική όμως περιορισμού των προσλήψεων , εμποδίζει στην παρούσα φάση την πρόσληψη τους , προκειμένου να λειτουργήσει ολοκληρωμένα αυτό το Δίκτυο παροχής δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους δημότες μας.
Η νέα δημοτική αρχή, έχει θέσει τις προτεραιότητες της. Σέβεται και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ του πολίτη και το χρησιμοποιεί αποδοτικά.
Ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για να εγκριθούν και οι προσλήψεις δύο ακόμα γιατρών και δύο νοσηλευτών, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας του Δήμου Κω, με δωρεάν υπηρεσίες υγείας προς τους δημότες.
Όπως σας επισήμανα, ο Δήμος Κω θα καλύψει από ίδιους πόρους τις δαπάνες μισθοδοσίας των τριών γιατρών και των τριών νοσηλευτών και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Αναμένω την απάντηση σας.

Με εκτίμηση
Γιώργος Κυρίτσης
Δήμαρχος Κω

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot