"Επιδρομή" κουβανέζικων πούρων στο κατάστημα του κ. Γ. Ιωαννίδη μέχρι και στον Φιντέλ Κάστρο έδωσε η Κάρμεν Ροντρίγκεζ!

Ιούνιος 11, 2014
jumbo-banner


Για τρίτη συνεχή χρονιά το κατάστημα με είδη καπνιστού του κ. Ιωαννίδη στον πεζόδρομο της Βασ. Παύλου μας παρουσίασε  την Κουβανή Κάρμεν Ροντρίγκεζ  μία από τις καλύτερες παρασκευάστριες χειροποίητων πούρων της Κούβας.
Στην παρουσίαση βρέθηκε και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος κουβανέζικων πούρων HABANOS κ. Θεοφάνης Ζαίμης (Phoenicia Fereos Hellas A.E.).

Η Κάρμεν Ροντρίγκεζ εργάζεται σαν Ρόλερ (στρίφτης πούρων) 22 χρόνια
φτιάχνοντας χιλιάδες πούρα σε όλο τον κόσμο. Οι ποικιλίες που χρησιμοποίησε ήταν, Σέκο, Βολάδο, Λιγέρο και Ράπερ, ο χρόνος παρασκευής του πούρου δεν ξεπερνά τα 3-4 λεπτά. Η Κάρμεν θεωρεί πως το πιο δημοφιλές πούρο στην Κούβα αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι το Κοχίμπα, οι διαστάσεις συνήθως είναι 10cm - 25cm αλλά τα πιο συνηθισμένα στις αγορές των περισσότερων χωρών είναι τα 14cm - 16cm. Ο χρόνος που απαιτείτε προκειμένου να καπνίσει κάποιος τα χειροποίητα πούρα είναι μετά από 3 εώς 4 μέρες γιατί θα πρέπει ν'απορροφηθεί η υγρασία από τα φύλλα, το αφήνουμε δηλαδή να "σταθεί" αυτό το χρονικό διάστημα, για να είναι καλύτερο προς χρήση. Όσο για τον καπνό, πάντα  πρέπει να βγαίνει από κάθε καπνιστή και όχι να τον εισπνέει τόνισε η δημοφιλής Ρόλερ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κάρμεν Ροντρίγκες στα 86 γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο ήταν αυτή που έφτιαξε 86 πούρα με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και διαστάσεις για τον μεγάλο ηγέτη!

Κατα την διάρκεια της παρουσίας μας εκεί αρκετοί ήταν οι περαστικοί Κώοι αλλά και τουρίστες που σταμάτησαν για να παρακολουθήσουν την διαδικασία και δεν παρέλειψαν να βγάλουν και τις απαραίτητες φωτογραφίες!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot