×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ενημέρωση και πρόληψη για την αποφυγή εξαρτήσεων (video-ρεπορτάζ)

Ιούνιος 27, 2014
jumbo-banner
Τον απολογισμό δράσης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας για το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασαν ο Επιστημονικός Διευθυντής Δημήτρης Γερούκαλης και τα στελέχη του Κέντρου σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
 
Τα στελέχη του Κέντρου τόνισαν ιδιαίτερα την αξία της ενημέρωσης και της πρόληψης ειδικά στην ευαίσθητη εφηβική και μετεφηβική ηλικία. Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι από το Σεπτέμβριο το Κέντρο θα ερευνήσει ένα νέο σημαντικό πεδίο που αφορά στις διαταραχές διατροφής στο μαθητικό πληθυσμό. H Αστική Εταιρεία ''ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ'' με το Κέντρο Πρόληψης των Eξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, υλοποιεί δράσεις σε Γονείς, Εφήβους, Εκπαιδευτικούς, Στρατευμένους, καθώς και στην Ευρύτερη Κοινότητα, στα πλαίσια του εγκριθέντος Τριετούς Προγράμματος  από τον ΟΚΑΝΑ. Στόχος των δράσεων  η ενίσχυση των παραγόντων που χαρακτηρίζουν έναν υγιή τρόπο ζωής και η ευαισθητοποίηση όλων μέσω έγκυρης, επιστημονικής πληροφόρησης σε θέματα διαπροσωπικών, οικογενειακών σχέσεων, πρόληψης, χρήσης ουσιών και εξαρτήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκαν δράσεις στο στρατό, σε Κω και Λέρο, στην σχολική κοινότητα, σε Κω, Κάλυμνο και Πάτμο, σε Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και Γονείς, όπως και με την οργάνωση Ομάδων Γονέων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έκδοση Έντυπου Υλικού για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Στους βασικούς σκοπούς  της Αστικής Εταιρείας  είναι και η συνεχής λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού  “Για το Παιδί και την Οικογένεια” και την Ψυχική Υγεία, για την αντιμετώπιση προσωπικών, διαπροσωπικών και οικογενειακών προβλημάτων, όπως επίσης συνεχίζεται η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη “ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ ΕΚΟ” και Συντονιστής Εταίρος είναι η Αστική Εταιρεία “Ιπποκράτης”.

πηγή - ΔΗΡΑΣ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot