×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ελεύθεροι χωρίς όρους και οι τρεις στην υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών

Μάιος 24, 2014
jumbo-banner

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους ο 60χρονος Ελληνοσύριος και οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης παράνομων μεταναστών στα νησιά μας.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των τριών ανδρών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά εκ κερδοσκοπίας από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και χθες συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Κάνδια Πολυχρόνη, Στέλιο Κιουρτζή και Νικόλαο Παπανικολάου προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Πιο συγκεκριμένα, ο 60χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι εργολάβος και οι δουλειές του πηγαίνουν πολύ καλά άρα δεν έχει τον οποιονδήποτε λόγο για να αναμιχθεί σε υποθέσεις μεταφοράς παράνομων μεταναστών.

Σε ότι αφορά την παρουσία του στο σημείο όπου είχε κλειστεί το ραντεβού στην Αθήνα με τους Σύριους που είχαν έρθει από τα απέναντι παράλια, είπε ότι οφείλονταν στο γεγονός ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο ανιψιός του τον οποίο και πήγε να παραλάβει.

Αλλά και ο 35χρονος και ο 45χρονος είπαν πως το μόνο που έκαναν ήταν να μεταβούν στο λιμάνι του Πειραιά για να παραλάβουν από τους Σύριους που θα έφθαναν από τη Ρόδο με το πλοίο, το ποσό των 13.500 ευρώ για λογαριασμό ενός άλλου αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται και ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης. Οι ίδιοι επεσήμαναν πως η οικονομική τους κατάσταση τους ανάγκασε να δεχτούν να το κάνουν αφού ο καθένας θα έπαιρνε 300 ευρώ.

Ο δε αλλοδαπός τους είχε πει πως τα χρήματα αυτά του τα χρωστούσαν οι Σύριοι.
Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους.

Σημειώνεται πως προχθές απολογήθηκαν και οι άλλοι τρεις που επίσης κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση, και οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Πρόκειται για τον 33χρονο Τούρκο καπετάνιο, τον 40χρονο Γεωργιανό ναύτη και τον 31χρονο Σύριο ο οποίος φέρεται ως το άτομο που θα μετέφερε με το αυτοκίνητο του τους εννέα αλλοδαπούς όταν θα έφθαναν στο νησί.

Πηγή: www.rodiaki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot