ΔΧ: Κυρίτσης Δήμαρχος ή Δικτάτορας;

Μάιος 22, 2014
jumbo-banner

1.Την Κυριακή στις κάλπες δεν επιλέγουμε δήμαρχο. Τον επιλέξαμε την προηγούμενη. Δεν χρειάζεται και δεν είναι ωφέλιμες για το νησί μας οι συζητήσεις για το ποια παράταξη και ποιος δήμαρχος θα κρατήσουν το τιμόνι του νησιού τα επόμενα πέντε κρίσιμα χρόνια. Αυτό ξεκαθαρίστηκε. Θα είναι ο Γιώργος Κυρίτσης και η Δύναμη Αλλαγής.

Τους ακολούθησε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα προτιμούσαν, όπως εγώ, εκεί που έφτασαν τα πράγματα, να είχε τελειώσει η ιστορία από τον πρώτο γύρο. Αρέσει, δεν αρέσει, η νίκη του Κυρίτση είναι σαρωτική. Κάποιοι στο Όραμα εμφανίζονται με τη ψυχολογία του Χίτλερ της τελευταίες μέρες της πτώσης του. Έδινε εντολές για καταιγιστική αντεπίθεση σε στρατεύματα που είχαν ήδη σβηστεί από το χάρτη.
Κατά τη γνώμη μου το παραμύθι των εκλογών, τέλειωσε! Την Κυριακή, λοιπόν, το στοίχημα δεν είναι αν ο Γιώργος γίνει δήμαρχος αλλά ο κίνδυνος να μας προκύψει νέος αυτοκράτορας! Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα εκλέξουμε δήμαρχο ή Πούτιν!

2. Θέλω να είμαι δίκαιος με το Γιώργο. Σε όσες συζητήσεις είχαμε κάνει, την εποχή που ήμουνα ο «λαγός» του, ο προβληματισμός του δεν αφορούσε το πώς θα κερδίσει τις εκλογές αλλά το πώς θα ήταν ένας καλός δήμαρχος μετά τις εκλογές. Αυτό οφείλω να το καταθέσω. Μεταξύ αυτού και του Κώστα της τελευταίας τριετίας ( και το υπογραμμίζω αυτό) δεν είχα δίλλημα. Γιώργος. Αλλά την Κυριακή αυτή, θα το σκεφτόμουν πολύ! Και θέλω, όσοι ψηφίσαμε άλλες παρατάξεις, γιατί σε αυτούς πρωτίστως απευθύνομαι, να σκεφτούμε αν θα πρέπει να συμβάλλουμε με τη ψήφο μας, στη δημιουργία μιας τεράστιας πλειοψηφίας, που όχι μόνο δεν θα αντικατροπτρίζει ένα πραγματικό κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα στο νησί, αλλά μπορεί να λάβει και επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Να δημιουργήσει τον κίνδυνο από τα πέντε σίγμα του Κυρίτση (συναίνεση, συνενόηση, συναπόφαση κλπ) να μείνουν μόνο τα αρχικά τους. Δηλαδή ένα Σσσσς!... προς την κοινωνία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα. Εξηγούμαι:
α) Στην προσπάθεια του να δημιουργήσει δυναμική νίκης, ο κύριος Κυρίτσης έφτιαξε, άνευ όρων, μια πολιτική ντριμ τιμ μετατρέποντας την Δύναμη Αλλαγής σε πολιτικό σούπερ μάρκετ από το οποίο μπορείς να ψωνίσεις μέχρι και αντιμνημόνιο και έξοδο από ευρώ! Η συμφωνία του με τον κύριο Μυλωνά, δεν είχε καμία πολιτική βάση. Άν είχε θα μπορούσε να είχε υπάρξει συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων, όταν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Υποθέτω πώς δεν υπήρξε, λόγω διαφωνιών στο προγραμματικό πλαίσιο. Το πώς αυτές ξεπεράστηκαν μετά από μια εβδομάδα, στο παρά πέντε, των εκλογών και αφού διαπιστώθηκε ότι η ΣΕ δεν μπορεί να κατεβάσει μόνη της ψηφοδέλτιο, αυτό μόνο ο .... χάκερ του μηνύματος εναντίον της Δίεσης μπορεί να το εξηγήσει!! Η συμφωνία την οποία απορώ πώς αποδέχθηκε ο Γιώργος, έγινε στην εξής βάση. Αυτό που δεν μπορείς εσύ Νίκο να το πετύχεις ευθέως με την συμμετοχή της παράταξης σου στις εκλογές, στο δίνω εγώ με την συμμετοχή σου στο ψηφοδέλτιο μου και εσύ φυσικά για να εκλεγείς εκτός από τη βοήθεια μου θα φέρεις και το παρεάκι. Αυτό και έγινε. Το θέμα, έχει καθαρά πολιτική διάσταση. Ρωτώ:
Θα υιοθετήσει ο δήμαρχος Κυρίτσης, που απέκτησε και συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ, τις εισηγήσεις να παραιτηθεί αυτός και το δημοτικό συμβούλιο της Κω και να κλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια αν μας πάρουν το κτίριο της 80 ΑΔΤΕ; Επειδή, αποκλείεται, ο Γιώργος να κάνει τέτοιες εξαλλοσύνες δύο τινά: Ο Νίκος αντιδήμαρχος ή ανεξάρτητος για να εκφράσει τις θέσεις της ΣΕ. Έτσι μια παράταξη που δεν πήρε μέρος στις εκλογές θα εκπροσωπηθεί δια της πλαγίας οδού! Το βρίσκω συγκινητικά αριστερό και ανιδιοτελές! Αν αυτή είναι η βάση συμμαχιών στη νέα αρχή της Κω, τότε...
β) Πραγματοποίησε, σε περίοδο κρίσης, μια προκλητικά δαπανηρή προεκλογική εκστρατεία. Υπολογίζω ότι μόνο το κόστος διαφήμισης στα ΜΜΕ του νησιού έχει ξεπεράσει κατά το διψήφιο νούμερο (για χιλιάδες ευρώ μιλάω). Μέχρι και ομάδα επικοινωνιολόγων από την πρωτεύουσα εγκαταστάθηκε στο νησί. Υποθέτω, ότι στο πλαίσιο της νέας αρχής, που απαιτεί διαφάνεια αμέσως μετά τις εκλογές, θα προχωρήσει στο πλαίσιο της διαφάνειας, σε δημόσιο οικονομικό απολογισμό της προεκλογικής του καμπάνιας, δίνοντας την ευκαιρία να απαντηθουν ερωτήματα που πλανώνται στα δημοσιογραφικά γραφεία και την κοινωνία.
γ) Δεν στάθηκε αποφασιστικά στις ακρότητες που έγιναν στο εκλογικό του κέντρο, με χαρακτηριστικότερη τις κραυγές για την τηλεόραση που έγινε δική μας! Έπρεπε να είχε καταδικάσει πλήρως τις λογικές αυτές και να κόψει το κεφάλι του κυρίου, ακόμα και με κίνδυνο να χάσει ψήφους στο δεύτερο γύρο. Σύρθηκε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας την οποία απέρριψε με συγκεκριμένη λογική το 2010, γιατί λέει εκεί κέρδισε τότε ο Καίσερλης. Πήγαν περίπατο οι απόψεις του για σεβασμό στη λειτουργία της πόλης. Υπάρχουν και άλλα που δεν είναι του παρόντος

3. Σε κάθε περίπτωση, το νησί Από την σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες (άλλο χάλι και αυτό!!) το ρόλο αυτό δεν μπορεί να τον φέρει σε πέρας η αποδεκατισμένη και πολιτικά κουρασμένη ομάδα του Οράματος, που έκλεισε τον κύκλο του, ως παράταξη. Το ρόλο αυτό θα κληθεί να αναλάβει και να φέρει σε πέρας η Δίεση. Ο Γιάννης Ζερβός με τη φωνή του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και τον συντονισμό έξω από αυτό, μιας σειράς δράσεων υπέρ του νησιού και με πρωταγωνιστή τη νέα γενιά του. Και αυτή που υπάρχει στη Δίεση και αυτή που θα έλθει....

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot