Δραστηριότητες ΔΙΙΚΩ: Η πρώτη συνάντηση των μελών

Μάρτιος 09, 2016
jumbo-banner

1.Στις εγκαταστάσεις του ΔΙΙΚΩ/ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» πραγματοποιήθηκε στις 6 Μρτίου 2016 η πρώτη συνάντηση Μελών του νεοεκλεγέντος Διεθνούς Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος

με τον Δήμαρχο Κω κ. Γ. Κυρίτση, την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κω κα. Μ. Φρατζάκη, τους Προέδρους του Ομίλου Φίλων του Ιπποκράτη κ. Εμ. Καβουκλή, της Εταιρείας Φίλων του Ιπποκρατείου Μουσείου κ. Χ. Κιάρη, της Γενικής Συνελεύσεως της 30ης .1.2016 κ. Μ. Παπαχρήστου και του Συλλόγου Ελληνογαλλοφώνων «Η Ιπποκρατική Φλόγα» κ. Θ. Διακογιάννη.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τα θέματα και τον τρόπο συνεργασίας του ΔΙΙΚΩ με τα Συλλογικά Όργανα που εκπροσωπεί ο καθένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση.

Ο Δήμαρχος κ. Κυρίτσης εδήλωσε ότι ο Δήμος θα στηρίξει την νέα προσπάθεια του ΔΙΙΚΩ στις εντός όσο και στις εκτός της Ελλάδος δραστηριότητές του.
Παρόμοια θέση έλαβαν η κα. Φρατζάκη και οι κύριοι Καβουκλής, Κιάρης και Διακογιάννης.

Ο Πρόεδρος του ΔΙΙΚΩ ανακοίνωσε στους παρισταμένους ότι το ΔΕΣ κατά την πρώτη συνεδρίασή του της 2ας .3.2016 απεφάσισε να χρηματοδοτήσει την φιλοτέχνηση και τοποθέτηση εις περίοπτο θέση αγάλματος του Ιπποκράτη, αντίγραφο του φυλασσόμενου στο Μουσείο της Κω.

Εκ μέρους του ΔΙΙΚΩ παρέστησαν πέραν του κ. Παυλίδη, ο Αντιπρόεδρος κ. Ν. Μανούσης, ο Ταμίας κ. Φ. Καλλούδης και η Αναπλ. Ταμίας κα. Μ. Φρατζή.

2.Στις 10 Μαρτίου 2016 πραγματοποιείται η έναρξη διημερίδας την οποία οργανώνουν το Υπουργείο Υγείας, ο ΟΗΕ/Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και το ΔΙΙΚΩ με θέμα ¨Παροχή Υπηρεσιών Υγείας στους διερχόμενους μετανάστες/πρόσφυγες. Μετέχουν κυρίως σπουδαστές της σχολής Νοσηλευτών και ενδιαφερόμενοι για το θέμα ιατροί και νοσηλευτές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Κατά την παραμονή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στην Κω, του εδόθη αντίγραφο του Όρκου του Ιπποκράτους, περί του οποίου ο Πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά κατά την τελετή ανακηρύξεώς του εις Επίτιμο Δημότη Κω.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot